Asuntokauppa hiljentynyt parin viikon aikana

Koronan vaikutukset asuntokauppaan näkyvät asuntomarkkinoilla voimakkaina juuri nyt. OP Kodin myynti- ja toimitusjohtajien mukaan korona on hiljentänyt asuntomarkkinoita huhtikuussa merkittävästi. Kauppatilastoissa notkahdus ei vielä näy, sillä maaliskuu oli asuntokaupassa vielä hyvä. Etenkin kesämökkejä myytiin runsaasti.

Asuntokauppa voi toipua nopeastikin, jos rajoitukset poistuvat jo kesällä. Seitsemän kymmenestä johtajasta arvioi, että asuntokauppamäärät palautuisivat tässä tapauksessa ennalleen kenties jo syksyyn, viimeistään vuoden loppuun mennessä.

OP Kodin kyselyyn vastanneiden asiantuntijoiden mukaan käänne asuntokaupassa tapahtui hieman viiveellä koronan käynnistymisen jälkeen, eli huhtikuussa. Maaliskuussa tehtiin vielä kauppoja, jotka oli sovittu aikana ennen koronan alkamista. Koronan todelliset vaikutukset paljastuvat tilastoista siis vasta myöhemmin, OP:n asuntorahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja Kaisu Christie sanoo.

Asuntojen myyntihinnat ovat pysyneet toistaiseksi melko ennallaan koronakriisin aikana. Yksi asia asuntomarkkinoilla on kuitenkin muuttunut lopullisesti; digitaalinen asuntokauppa on tullut jäädäkseen. OP Kodin kautta tehtyjen digitaalisten asuntokauppojen määrä kasvoi maaliskuussa 66 prosenttia helmikuusta.

Lue OP Kodin tiedote.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sähkökatkot

27.10.2022

Näin varaudut sähkökatkoihin

Sähköpulan takia voidaan tulevana talvena joutua tekemään lyhyitä sähkökatkoja. Niihin on hyvä varautua etukäteen esimerkiksi 72 tunnin kotivaralla ja säästämällä sähköä. Tärkeintä on pysyä rauhallisena.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

14.3.2023

Kiinteistöpalvelualaa uhkaa lakko – huomioi nämä asiat lakon aikana

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut kaksi lakkovaroitusta kiinteistöpalvelualan työnseisauksista. Työnseisaukset sijoittuvat viikoille 11 ja 12. Lakon aikana taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa vastuuta talvikunnossapidosta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti