Asuntojen hinnat nousussa Helsingissä, Turussa ja Tampereella

Vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Helsingissä, Tampereella ja Turussa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Muualla Suomessa hinnat olivat laskussa.

Keskimäärin asuntojen hinnat nousivat edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna koko maassa 0,6 prosenttia ja laskivat vuoden 2018 viimeiseen vuosineljännekseen verrattuna 0,6 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat Helsingissä 3,0, Tampereella 1,1 ja Turussa peräti 8,5 prosenttia. Turun suuri kasvu johtuu osittain vertailuajankohdan hintojen poikkeuksellisesta alhaisuudesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna hinnat olivat tasaisessa laskussa ja nousivat vain Vantaalla (1,1 prosenttia) ja Turussa (1,4 prosenttia). Kerrostalokaksion hinta oli vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä Helsingin kalleimmalla alueella keskimäärin 7 327 euroa ja Turun kalleimmalla alueella keskimäärin 3 326 euroa.

Vuonna 2018 tehtiin 60 800 vanhan osakehuoneiston kauppaa, missä on 3,0 prosenttia laskua vuoteen 2017 verrattuna. Pääkaupunkiseudulla laskua oli 4,0 prosenttia ja muualla maassa 2,6 prosenttia.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

29.12.2022

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa ympäri Suomea. Suurista kaupungeista hinnat laskivat eniten Helsingissä ja Tampereella. Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat laskivat maltillisemmin.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

vanhojen asuntojen kauppa

10.10.2022

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto: Vanhojen asuntojen kauppa vilkasta

Vanhojen asuntojen kauppa käy nyt vilkkaana, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton syyskuun asuntomarkkinakatsaus. Kaupan vilkkaudessa on kuitenkin eroja kaupunginosan välillä. Asuntojen hinnat ovat vakaat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti