Asunnot eivät menneet kaupaksi Seinäjoella – Uusi luksustalo vuokra-asunnoiksi

Reima Kuislan rakennuttamasta uudesta kerrostalosta ei ole myyty yhtäkään asuntoa. Kuisla on päättänyt pitää talon itsellään, kirjoittaa Ilkka.

Kymmenkerroksisessa talossa on 48 asuntoa, joista on pyydetty jopa yli 6 000 euron neliöhintaa. Kalleimman asunnon velaton myyntihinta olisi ollut 648 000 euroa.

Liikemies Reima Kuisla on nyt päättänyt laittaa Keskustorin kulmaan valmistuneen kerrostalonsa kaikki asunnot vuokralle. Kuisla Group omistaa Asunto Oy Seinäjoen Kassakulman koko osakekannan.

Asuntoja päästiin myymään vasta kesällä talon valmistuttua, sillä asuntojen hintaa ei tiedetty ennen niiden valmistumista. Talon kustannusarvio nousi rakentamisen aikana kaksi miljoonaa euroa.

Talossa on tavallista korkeammat huoneet ja muun muassa kultaiset kattomaalaukset porrashuoneessa.

Tulevaa vuokratasoa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Kuisla arvioi yksiöiden kuukausivuokran liikkuvan 600 – 700 euron välissä.

Alkuperäinen juttu on julkaistu Ilkassa 5.10.2018.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti