Suomen ASH: Tarve savuttomuuteen taloyhtiöissä korostunut

Terveysjärjestö Suomen ASH vetoaa taloyhtiöihin, jotta ne korostaisivat asukkailleen savuttomuuden tarvetta, erityisesti koronaviruksen aikana. Ongelmaan on usein vaikea löytää sopuratkaisua asukkaiden kesken.

Taloyhtiöissä havaittava tupakansavu aiheuttaa tällä hetkellä tavallista enemmän huolta, kun ihmiset pysyttelevät kodeissaan. Aihe on esiintynyt lehtien mielipidekirjoituksissa ja Suomen ASH on saanut siihen liittyviä yhteydenottoja.

Asumisterveysasetuksen mukaan sisäilmassa ei saa esiintyä toistuvasti aistinvaraisesti havaittavaa tupakansavua, joka on kulkeutunut asuntoon ulkoa tai muualta rakennuksesta. Asiaan puuttuminen on siitä huolimatta yhä liian vaikeaa taloyhtiöille ja etenkin yksittäisille asukkaille.

Suomen ASH ehdottaa, että taloyhtiöt toisivat nyt esille savuttomuuden merkityksen, vaikka yhtiöjärjestys ei sitä vaatisikaan. Järjestöön tulleet lukuisat yhteydenotot kertovat ihmisten huolesta. Tupakoitsijat eivät aina tule ajatelleeksi, että toiseen asuintilaan leviävä tupakansavu aiheuttaa terveysriskin myös naapureille, sanoo Suomen ASH:n toiminnanjohtaja Mervi Hara.
”Tupakansavulle altistuminen on terveysriski ja tupakoijat ovat itse koronaviruksen riskiryhmässä. Lisäksi monet pitkäaikaissairaat, kuten astmaatikot, voivat saada passiivisesta tupakoinnista myös nopeasti ilmaantuvia akuutteja oireita. Asia on erityisen tärkeä nyt, kun ihmisten tulee pysytellä sisätiloissa”, Hara muistuttaa.

Lue Suomen ASH:n tiedote.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentamisen näkymät

1.11.2022

Barometri: Korjausrakentamisen näkymät hiipuneet

Epävakaa taloustilanne vaikeuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeita, selviää Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrista. Rahoituksen saatavuus on heikentynyt. Yleisin korjaushanke tänä vuonna on lämmitysjärjestelmän uudistaminen.

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

ikkunaremontti

8.7.2022

Ikkunaremontti tuo toimivuutta ja viihtyvyyttä

Vanhoissa taloyhtiöissä kannattaa olla hereillä ikkunoiden kunnon suhteen. Jos ikkunat ovat huonokuntoisia ja niistä vetää, on syytä selvittää kunnostusmahdollisuutta. Uusissa yhtiöissä ikkunat tulee uusia 40–50 vuoden välein.

vanhojen asuntojen kauppa

15.8.2022

Mitä erityistä pienessä taloyhtiössä asumiseen liittyy?

Pienessä taloyhtiössä asuminen on erilaista kuin isossa taloyhtiössä asuminen. Pienet taloyhtiöt hoitavat omatoimisesti esimerkiksi monia isännöintiin liittyviä tehtäviä. Siksi osakkaiden täytyy olla niissä aktiivisia.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti