Älykästä, turvallista ja viihtyisää kiinteistönhoitoa luvassa marraskuussa

Marraskuussa järjestettävä kiinteistöalan messukokonaisuus pitää sisällään kiinteistöjen peruskorjaamisen ja ylläpidon, maalauksen, pintakäsittelyn, julkisivujen kunnossapidon sekä viherrakentamisen ja suunnittelun. Messukeskuksessa Helsingissä 18.-20.11. järjestettävän tapahtuman kolme ohjelmateemaa ovat kiinteistön älykkyys, turvallisuus ja viihtyisyys.

Kaikki teemat liittyvät kiinteistöjen arvon säilymiseen, sillä viihtyisämpi, turvallisempi ja älykkäämpi kiinteistö on myös arvokkaampi. Kunkin teeman käsittelyyn ohjelmasisällössä on varattu yksi messupäivä.

Messujen ohjelmat tehdään yhteistyössä alan tärkeimpien toimijoiden kanssa. Mukana ohjelmasuunnittelussa ovat muun muassa Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Viher- ja ympäristörakentajat ry, Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ja Julkisivuyhdistys ry.

Kiinteistöjen korjausrakentaminen jatkuu kiivaana, mikä näkyy myös Kiinteistö-messujen osastojen varaustilanteessa. Etenkin putkiremontteihin, kiinteistöpalveluihin ja energiaratkaisuihin liittyviä yrityksiä on ilmoittautunut messuille jo useita.

– Korjausrakentamisen buumi näkyy selvästi messuilla. Tapahtuma on selvässä kasvussa, kun verrataan edelliseen tapahtumaan kaksi vuotta sitten. Yli puolet näyttelytilasta on jo myyty, kertoo myyntipäällikkö Risto Wuolle Messukeskuksesta.

Teknologia rantautuu kiinteistönhoitoon

Keskiviikkona 18.11. tapahtuman ohjelmat teemoittuvat älykkään kiinteistön ympärille. Tulevaisuuteen tähyävä aihepiiri pitää sisällään asumisen ja kiinteistönhoidon uudet älyteknologiat, joilla ilmanvaihtoa tai lämmitystä säädetään. Lisäksi teemaan kuuluu järkevä päätöksenteko asuntoyhtiöissä. Tämä tarkoittaa sitä, että investointien yhteydessä huomioidaan hankintahinnan lisäksi pitkällä aikavälillä syntyvät säästöt. Esimerkiksi led-valaisimien hankinta tai patteriverkoston säätö ovat isohkoja kertainvestointeja, jotka kuitenkin maksavat energiansäästönä itsensä nopeasti takaisin.

– Asuintalot ovat nykyaikana yhä teknisempiä, ja tekniikka koetaan usein vaikeana ja monimutkaisena. Älykkäiden ratkaisujen on tarkoitus helpottaa kiinteistöjen ylläpitäjien ja asukkaiden elämää, kun kaikkea ei tarvitse itse osata ja ehtiä säätää. Hyviä esimerkkejä älyteknologiasta ovat vesivahinkojen ehkäisyyn tarkoitetut anturinauhat, jotka valvovat ja ilmoittavat kosteudesta silloinkin, kun asukkaat ovat poissa, kertoo Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Riskikartoitus parantaa turvallisuutta

Torstain 19.11. teemana on turvallinen kiinteistö, joka käsittää asumisen lisäksi kiinteistöjen pihojen ja muiden ulkoalueiden turvallisuuden.

– Kiinteistöjen olisi syytä tehdä riskikartoitus, jossa käydään läpi oman talon turvallisuusriskit ja mitä niille kannattaisi tehdä. Myös kiinteistön vakuutusturvan läpikäyminen olisi suotavaa, sillä vastoin yleistä luuloa, kaikkia rakennuksia ei aina ole vakuutettu.  Perinteisen pelastusviranomaisen näkökulman lisäksi pitäisi turvallisuutta katsoa laajemmin, käyttäjän näkövinkkelistä, jolloin huomioitavaksi tulevat mm. turvallisuutta tukeva valaistus ja liikkuminen, Tossavainen muistuttaa.

Viihtyisyyttä käyttäjien ehdoilla

Perjantaina 20.11. ohjelmien teemana on viihtyisä kiinteistö. Ulkotiloilla, eli piha-, katu- ja pysäköintialueilla valaistuksineen, rakenteineen ja kasveineen on suuri vaikutus asukkaiden viihtyvyydelle.

– Viihtyisä ympäristö on suunniteltu käyttäjien ehdoilla. Tänä päivänä halutaan oleskelualueita, joissa voi kokoontua yhdessä ja jotka tarjoavat mahdollisuuden yhdessä tekemiselle. Viihtyisyyttä lisää mm. kasvillisuus, joka puhuu yhteistä kieltä talon ja materiaalien kanssa ja on muutenkin toimiva ja esteettisesti kaunis kokonaisuus, kiteyttää Viher- ja ympäristörakentajat ry:n toiminnanjohtaja Seppo Närhi.

Joka toinen vuosi järjestettävään kiinteistöalan tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kiinteistö, Väri ja Pinta, ViherTek, Audiovisual ja FinnSec. Tapahtuma järjestetään 18.-20.11. Mesukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2013 tapahtumissa vieraili noin 22 000 kävijää.

Lue lisää

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

29.12.2022

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa ympäri Suomea. Suurista kaupungeista hinnat laskivat eniten Helsingissä ja Tampereella. Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat laskivat maltillisemmin.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti