Älykästä, turvallista ja viihtyisää kiinteistönhoitoa luvassa marraskuussa

Marraskuussa järjestettävä kiinteistöalan messukokonaisuus pitää sisällään kiinteistöjen peruskorjaamisen ja ylläpidon, maalauksen, pintakäsittelyn, julkisivujen kunnossapidon sekä viherrakentamisen ja suunnittelun. Messukeskuksessa Helsingissä 18.-20.11. järjestettävän tapahtuman kolme ohjelmateemaa ovat kiinteistön älykkyys, turvallisuus ja viihtyisyys.

Kaikki teemat liittyvät kiinteistöjen arvon säilymiseen, sillä viihtyisämpi, turvallisempi ja älykkäämpi kiinteistö on myös arvokkaampi. Kunkin teeman käsittelyyn ohjelmasisällössä on varattu yksi messupäivä.

Messujen ohjelmat tehdään yhteistyössä alan tärkeimpien toimijoiden kanssa. Mukana ohjelmasuunnittelussa ovat muun muassa Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Viher- ja ympäristörakentajat ry, Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ja Julkisivuyhdistys ry.

Kiinteistöjen korjausrakentaminen jatkuu kiivaana, mikä näkyy myös Kiinteistö-messujen osastojen varaustilanteessa. Etenkin putkiremontteihin, kiinteistöpalveluihin ja energiaratkaisuihin liittyviä yrityksiä on ilmoittautunut messuille jo useita.

– Korjausrakentamisen buumi näkyy selvästi messuilla. Tapahtuma on selvässä kasvussa, kun verrataan edelliseen tapahtumaan kaksi vuotta sitten. Yli puolet näyttelytilasta on jo myyty, kertoo myyntipäällikkö Risto Wuolle Messukeskuksesta.

Teknologia rantautuu kiinteistönhoitoon

Keskiviikkona 18.11. tapahtuman ohjelmat teemoittuvat älykkään kiinteistön ympärille. Tulevaisuuteen tähyävä aihepiiri pitää sisällään asumisen ja kiinteistönhoidon uudet älyteknologiat, joilla ilmanvaihtoa tai lämmitystä säädetään. Lisäksi teemaan kuuluu järkevä päätöksenteko asuntoyhtiöissä. Tämä tarkoittaa sitä, että investointien yhteydessä huomioidaan hankintahinnan lisäksi pitkällä aikavälillä syntyvät säästöt. Esimerkiksi led-valaisimien hankinta tai patteriverkoston säätö ovat isohkoja kertainvestointeja, jotka kuitenkin maksavat energiansäästönä itsensä nopeasti takaisin.

– Asuintalot ovat nykyaikana yhä teknisempiä, ja tekniikka koetaan usein vaikeana ja monimutkaisena. Älykkäiden ratkaisujen on tarkoitus helpottaa kiinteistöjen ylläpitäjien ja asukkaiden elämää, kun kaikkea ei tarvitse itse osata ja ehtiä säätää. Hyviä esimerkkejä älyteknologiasta ovat vesivahinkojen ehkäisyyn tarkoitetut anturinauhat, jotka valvovat ja ilmoittavat kosteudesta silloinkin, kun asukkaat ovat poissa, kertoo Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Riskikartoitus parantaa turvallisuutta

Torstain 19.11. teemana on turvallinen kiinteistö, joka käsittää asumisen lisäksi kiinteistöjen pihojen ja muiden ulkoalueiden turvallisuuden.

– Kiinteistöjen olisi syytä tehdä riskikartoitus, jossa käydään läpi oman talon turvallisuusriskit ja mitä niille kannattaisi tehdä. Myös kiinteistön vakuutusturvan läpikäyminen olisi suotavaa, sillä vastoin yleistä luuloa, kaikkia rakennuksia ei aina ole vakuutettu.  Perinteisen pelastusviranomaisen näkökulman lisäksi pitäisi turvallisuutta katsoa laajemmin, käyttäjän näkövinkkelistä, jolloin huomioitavaksi tulevat mm. turvallisuutta tukeva valaistus ja liikkuminen, Tossavainen muistuttaa.

Viihtyisyyttä käyttäjien ehdoilla

Perjantaina 20.11. ohjelmien teemana on viihtyisä kiinteistö. Ulkotiloilla, eli piha-, katu- ja pysäköintialueilla valaistuksineen, rakenteineen ja kasveineen on suuri vaikutus asukkaiden viihtyvyydelle.

– Viihtyisä ympäristö on suunniteltu käyttäjien ehdoilla. Tänä päivänä halutaan oleskelualueita, joissa voi kokoontua yhdessä ja jotka tarjoavat mahdollisuuden yhdessä tekemiselle. Viihtyisyyttä lisää mm. kasvillisuus, joka puhuu yhteistä kieltä talon ja materiaalien kanssa ja on muutenkin toimiva ja esteettisesti kaunis kokonaisuus, kiteyttää Viher- ja ympäristörakentajat ry:n toiminnanjohtaja Seppo Närhi.

Joka toinen vuosi järjestettävään kiinteistöalan tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kiinteistö, Väri ja Pinta, ViherTek, Audiovisual ja FinnSec. Tapahtuma järjestetään 18.-20.11. Mesukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2013 tapahtumissa vieraili noin 22 000 kävijää.

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.6.2017

Taloyhtiöt tarvitsevat asiantuntemusta huoltoyhtiöiden kilpailutuksessa

Suuri osa taloyhtiöistä ostaa kiinteistönhoitopalveluita – esimerkiksi siivousta ja pihan aurausta – ulkopuoliselta huoltoyhtiöltä. Kun huoltoyhtiön työnjälki ei miellytä, huoltoa lähdetään herkästi kilpailuttamaan. Kilpailutus ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.

30.12.2019

Vanhojen asuntojen kauppa piristyi edellisvuodesta

Vuonna 2019 vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat tammi–marraskuussa 3,2 % viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta, kertoo Huoneistokeskuksen joulukuun asuntomarkkinakatsaus. Kokonaisuudessaan vuonna 2019 vanhojen asuntojen jen kauppamäärät nousivat tammi–marraskuussa 3,2 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Asuntokauppa on käynyt vahvasti vuoden 2019 tammi–marraskuussa Helsingissä (+8,2 %), Espoossa (+8,8 %), Vantaalla (+9,0 %), Oulussa (+7,1 %) ja Porvoossa (+12,7 […]

23.1.2019

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä edelleen voimakkaassa laskussa

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2018 syys-marraskuun aikana 7,3 miljoonalle kuutiometrille. Määrä väheni 29,6 prosenttia vuodentakaisesta. Rakennustyypeittäin tarkasteltuna lupakuutiomäärä väheni merkittävästi liike- ja toimistorakennuksissa, 47,1 prosenttia.

28.2.2017

Robotti siivoaa ja neuvoo

Siivousrobotti vapauttaa siivoojan muihin töihin ja aulapalvelurobotti neuvoo ihmiset oikeisiin paikkoihin. Tämä ei ole tulevaisuuden visio vaan tätä päivää Turussa. Siivous- ja kiinteistönhoitoalalla on raskaita ja riskialttiita toistuvia tehtäviä, joissa työparina voidaan hyödyntää robotteja ja uusinta tekniikkaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti