Fastighetstidningen: Digitalisaatio mullistaa kiinteistöalan

Verkkokaupan voimakas kasvu ja sen kiinteistöalalle tuomat muutokset esimerkiksi kauppa- ja logistiikkakeskuksissa ovat vasta alkua. Kun digitalisaatio todella tulee kiinteistöalalle, se tulee johtamaan koko liiketoiminnan logiikan muuttumiseen.

Näin toteaa Fastighetsägarna Sverigen toimitusjohtaja Reinhold Lennebo pääkirjoituksessaan Fastighetstidningenin uusimmassa numerossa ja sen verkkoversiossa.

”Toistaiseksi on (kiinteistö)ala ottanut vain ensimmäiset digitaaliset askeleensa. Nyt tulee varautua siihen, että koko ala muuttuu perusteellisesti”, Lennebo kirjoittaa.

”Digitalisaation toinen askel on luoda uusia asiakasratkaisuja jo olemassa olevan liiketoiminta-ajatuksen puitteissa…Kolmas ja viimeinen askel kääntää koko liiketoiminnan logiikan päälaelleen, kun uudet toimijat ratkaisevat asioita uusilla, yksilöllisillä ja halvemmilla malleilla.”

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2023

Kiinteistömessut järjestetään jälleen ensi syksynä

Korjausrakentamiseen keskittyvät Kiinteistömessut järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen ensi syksynä. Rakennusten energiatehokkuus ja digitaaliset talotekniikan ratkaisut ovat messuilla esillä.

oikeus sijoittaa laitteita

5.6.2023

Teleoperaattoreilla on oikeus sijoittaa laitteitaan kiinteistölle

Suomalaiset käyttävät ahkerasti mobiililaitteita ja tekevät runsaasti etätyötä. Siihen vaaditaan hyviä yhteyksiä, jotka saadaan aikaan teleoperaattoreiden tukiasemilla. Tukiasemat sijoitetaan usein olemassa oleviin rakennuksiin, kuten asuinrakennuksiin.

Tilaajille

vähentää rakentamista

1.12.2022

Rakli: Talouden epävarmuus vähentää rakentamista

Korkojen ja kustannustason nousu sekä talouden epävarmuudet vähentävät rakentamisen ja kiinteistökauppojen määrää, kertoo Rakli. Rakennuskustannusten raju nousu kuitenkin hiipuu. Vuokra-asuntojen kysyntä vilkastuu ja vuokrat nousevat suurissa kaupungeissa.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti