
Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?
Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.
Valtakunnallista EU:n yhteistä hätänumeropäivää vietetään vuosittain 11. helmikuuta. Tänä vuonna 112-päivää vietetään Suomessa jo 20. kertaa. Yli 70 paikallistapahtumaa jalkautuu ympäri Suomea koko viikon ajalle.
112-päivä on suomalaisten eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjalla halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. Hätänumero 112 on käytössä koko Euroopan unionin alueella.
Tämän vuoden kampanjassa nostetaan esiin erityisesti nuoret ja vanhukset. Tapahtumaviikon aikana kerrotaan teoista, joilla nuoret ja iäkkäät sekä heidän läheisensä voivat parantaa turvallisuuttaan.
112-päivänä järjestetään yli 70 paikallistapahtumaa ympäri Suomen.
Esimerkkejä paikallistapahtumista:
Kaikki 112-päivän paikallistapahtumat löytävät osoitteesta http://112-paiva.fi/fi/tapahtumat
Lataa kodin turvallisuuden tarkistuslista täältä
Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.
Energiaa säästäessä on tärkeää muistaa turvallisuus. Huolimattomuus ja luovat ratkaisut voivat johtaa onnettomuuksiin. Kotona kannattaa tarkistaa palovaroittimen toimivuus ja tehdä turvallisuuskävely perheen tai asuinkumppanien kanssa.
Kiinteistöliitto Uusimaa kertoo tiedotteessaan turvallisuusasioiden puhuttaneen järjestön jäsenistöä. Liitto kehottaakin taloyhtiöitä valmistelemaan ja panemaan turvallisuusasiat kuntoon ajan kanssa. Kiinteistöliitto Uusimaa painottaa neljää asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon taloyhtiön turvallisuudessa.
Ukrainan sota on saanut suomalaisten turvallisuudentunteen järkkymään. Taloyhtiöissäkin pohditaan nyt asioita, joita ei ennen tarvinnut miettiä: kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta, ja voiko taloyhtiössä elää jatkossakin turvallisesti?
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään