100 000 kävijän rajapyykki rikki Asuntomessuilla

Asuntomessuilla Mikkelin Kirkonvarkaudessa ylitettiin lauantaina 100 000 messukävijän raja. Sadastuhannes kävijä astui sisään messuportista noin kello 13.30. Messuportille saapunut helsinkiläinen Mari Ronkainen yllättyi silminnähden, kun merkkipaalun kunniaksi hänet vastaanotettiin ja kukitettiin Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajan Harri Tuomaalan sekä Mikkelin kaupungin hallintojohtajan Ari Liikasen toimesta.

Mikkelissä viikonloppua viettämässä ollut Mari Ronkainen saapui messuille paikallisen mikkeliläisen serkkunsa Minna Kurvisen mukana. Iloinen yllätys otettiin naurulla vastaan ja ilo vain yltyi kun serkukset tutustuivat saamaansa lahjakassiin, joka sisälsi sisäänpääsyjen lisäksi myös ruoka- ja juomaliput sekä keittiötarvikkeita. Molempien ensimmäisestä asuntomessuvierailusta tuli ikimuistoinen.

– En voita ikinä mitään muita kuin pipareita! Tämä on ihan mahtavaa, naurahti Ronkainen saadessaan kukat ja kassin käteensä.

– Bingo! Ihana ja kiva ja iloinen yllätys, iloitsi Minna Kurvinen serkkunsa onnenkantamoisesta.

Seurue kertoi tutustuneensa messukohteisiin etukäteen netissä ja toivuttuaan alkuhäkellyksestä naiset kertoivat suuntaavansa ensimmäisenä katsomaan messujen rantakohteet.

– Aamu-korttelin ja Valo-korttelin talot vaikuttivat mielenkiitoiselta, ne ainakin pitää mennä katsomaan. Täällä menee varmasti koko päivä, mutta saa nyt nähdä mitä kaikkea ehditään. Sisustusideat kiinnostavat, rakentaminen tai remontoiminen ei ole ajankohtaista, Ronkainen pohti portilla ennen messukierrosta.

Messukävijät olleet tyytyväisiä – mieleenpainuvimpina asioina luonto, maisemat ja järvi

Asuntomessut ovat käynnissä vielä ensi viikon sunnuntaihin asti. Tähän mennessä Asuntomessujen kävijätutkimuksen 2. väliraportin mukaan kävijät ovat olleet tyytyväisiä messuvierailuunsa. Sanoma Media Finland Oy:n tekemän väliraportin mukaan 93,1 % messututkimukseen vastanneista piti messuja erinomaisina tai hyvinä. Vapaassa palautteessa mieleen painuvimpia asioita messuilla ovat olleet alueen upeat maisemat, luonnon ja järven läheisyys, terassit, hienot talot ja messualueen siisteys.

Asuntomessujen viimeisen messuviikko käynnistyy maanantaina teemalla yhdenvertainen asuminen. Keskiviikkona 9.8.yhdenvertaista asumista puidaan SuomiAreena Goes Asuntomessut -tilaisuudessa klo 12, jossa asiaa nostetaan erille monista eri kulmista: Mitä tarkoittaa yhdenvertainen asuminen? Miten se toteutuu Suomessa ja miksi se on Asuntomessuille tärkeä asia? Keskustelun aloituspuheenvuoron pitää ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti. SuomiAreena-tilaisuudessa siirretään samalla katseet kohti tulevaisuutta ja nostetaan esille ensi kesän Asuntomessut, jotka järjestetään Porissa.

Asuntomessut Mikkelissä ovat avoinna 13.8. asti. Messut avoinna joka päivä klo 10-18 välisen ajan.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

lainavertailu

6.9.2023

Kiinteistölehden lainavertailu: Korjauslainat kallistuivat

Uusien taloyhtiölainojen keskimääräinen kokonaiskorko oli pääkaupunkiseudun pankkien tarjouksissa 5,17 prosenttia, selviää syyskuun lainavertailusta. Suomen Kiinteistölehti julkaisee Suomen Rahatiedon Seppo Rekosen laatimia lainakorkojen vertailuja.

rahan hinta maaliskuussa

20.3.2023

Kiinteistölehden vertailu: Korot nousseet taloyhtiölainoissa

Uusien taloyhtiölainojen kokonaiskorot ovat nousseet, käy ilmi Suomen Kiinteistölehden lainavertailusta. Myös sijoitusasunnon omistajalle on tulossa arkisempi vuosi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti