Yhteiskäyttöautoilu alkaa Tampereen Luminaryssa

Tampereen keskustassa rakenteilla olevassa tornitalossa Tampereen Luminaryssa käynnistyy yhteiskäyttöautopalvelu. Ensimmäinen auto tulee käyttöön 15.6. ja on kaikkien varattavissa. Yhteiskäyttöautokokeilussa P-Hämpin parkkitalossa on tornitalon valmistuessa asukkaiden varattavissa kaikkiaan kolme yhteiskäyttöautoa. Ensimmäinen autoista, Toyota Auris STW hybridi, otetaan käyttöön jo nyt. Yhteiskäyttöautopalvelua pyörittää Hertz, ja auton varaaminen tapahtuu kätevästi verkkopalvelun kautta. Kuka tahansa voi käyttää autoja, ei ainoastaan Luminaryn asukkaat. Luminaryn asukkaille tulee oma jäsenkorttinsa autojen käyttöön.

Yhteiskäyttöautot ovat nouseva trendi, ja Luminaryssä tehdään pioneerityötä Tampereen kaupungin kanssa. Muiden muassa kaupungin kaavoittajat odottavat kiinnostuneina palautetta kokeilusta.

– Auton voi varata käyttöön osoitteessa hertzcarsharing.fi lyhimmillään tunniksi, mutta myös pidemmille matkoille. Viikonlopuksi auton saa käyttöön 129 eurolla. Hinta sisältää 300 kilometriä ajoa ja polttoaineet. Auton voi noutaa milloin tahansa ja ovet avataan matkapuhelimen kautta. Polttoaine kuuluu aina palveluun, kertoo Hertz Tampereen aluejohtaja Sauli Toiva

Tampereen pysäköintipolitiikassa yhteiskäyttöauto vastaa autopaikkamitoituksessa viittä autopaikka.

– Luminaryssä tämä tarkoittaa, että kun yhteiskäyttöautoja on kolme, voidaan rakentaa 15 autopaikkaa vähemmän, sanoo Luminaryn projektipäällikkö Harri Hokkanen Skanskalta.

– Yhteiskäyttöautot ovat tulevaisuuden liikkumismuoto. Uskomme niiden yleistyvän ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Tampereella haluamme olla tämän kehityksen eturintamassa, sanoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

– Yhteiskäyttöautopalvelu sopii Luminaryn kaltaiseen keskustassa palvelujen lähellä sijaitsevaan rakennukseen erinomaisesti. Uskomme, että moni tuleva asukas ei tarvitse autoa kuin ajoittain, sanoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeista.

Skanska ja Hertz tuovat  yhteiskäyttöautoja myös Tampereen Härmälänrantaan. Ensimmäinen autoista sijoitetaan piakkoin Härmälänrannan Salen vieressä olevalle parkkipaikalle ja toinen pyritään saamaan kesäkuun lopulla Myrskyn Pysäköinti Oy:n parkkihalliin.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

23.11.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rakennusfirma, joka saa asiakkailtaan kiitosta tarjousvaiheesta alkaen – ”Meille on tärkeää, että asiakas tietää mitä tilaa”

Priimatyö Oy on kiinteistöjen märkätiloihin erikoistunut rakennusalan yritys, joka toimii Oulun ja Tampereen seudulla. Priimatyö Oy toimittaa asiakkailleen läpinäkyvästi hinnoiteltuja ja laadukkaasti toteutettuja kylpyhuoneita, saunoja sekä muita märkätiloja. Asiakkaat kuvailevat palvelua sanoilla: laadukas, asiantunteva, tarkka, ahkera, ystävällinen ja rehellinen.

Priimatyö Oy

25.3.2022

Hiipivä korroosio rapauttaa betonijulkisivuja

Betoniteräskorroosiolla tarkoitetaan ilman hiilidioksidin aiheuttamaa betonin neutralisoitumisreaktiota, joka etenee hiljalleen betonin pinnasta syvemmälle betoniin. Kosteusrasitus pahentaa riskiä. Betoni on huokoista ja voi imeä sisäänsä runsaasti vettä.

16.2.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitä taloyhtiön korjaushankkeen toteutussuunnitteluvaiheessa tapahtuu?

Korjaushankkeen toteutussuunnitteluvaihe alkaa heti, kun taloyhtiö on hyväksynyt hankesuunnitelman. Vaihe alkaa suunnittelijoiden valinnalla ja päättyy konkreettisiin suunnitelmiin. Mitä muuta vaiheeseen kuuluu?

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti