YH-kodit ja Pohjola Rakennus rakentavat 500 asuntoa Tampereelle

Tampereen uudelle asuinalueelle Santalahteen on nousemassa koko joukko asuntoja, kertoo Rakennuslehti. Pohjolan Rakennus Oy Häme ja YH Kodit ovat allekirjoittanut tehneet esisopimuksen kiinteistökaupasta Kiinteistö Oy Pispanrannan kanssa. Sopimus kattaa 28 300 kerrosneliötä asuinrakennusoikeutta, eli noin 500 asuntoa, ja 900 kerrosneliötä liikerakennusoikeutta.

Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama kertoo, että yrityksellä on jo aiemmin allekirjoitettuja esisopimuksia Santalahden kortteleihin. Yhteensä Pohjola Rakennus toteuttaa alueelle yli 1000 asuntoa. Routama sanoo, että kyseessä on yhtiön historian suurin hanke.

YH Kotien toimitusjohtaja Janne Tuominen mainitsee, että vuokra-asuntojen lisäksi Santalahteen on suunnitteilla myös omistusasuntoja sekä Kotosalla-asumista, eli yli 55-vuotiaille tarkoitettuja asuntoja.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

rakentaminen pääkaupunkiseudulla

2.6.2023

Rakentaminen vähenee voimakkaasti pääkaupunkiseudulla

Rakentamisen määrä pääkaupunkiseudulla vähenee Raklin mukaan voimakkaasti tänä vuonna. Asuntoaloitusten määrä on rajussa laskussa, mutta korjausrakentamisella on kysyntää. Rakennuskustannusten nousu hidastui kiivaan alkuvuoden jälkeen.

vakuutus korvasi

23.2.2023

Vakuutus korvasi uuden rivitalon palaneen tilalle

Viime kesänä Mäntsälässä palaneen rivitalon tilalle nousee uudisrakennus. Vakuutuksen turvin siitä rakennetaan lähes entisenkaltainen. Rivitalopalot ovat Suomessa valitettavan yleisiä, mutta palo-osastointi voi auttaa vähentämään niiden aiheuttamia tuhoja.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti