Y-säätiö: Kuntavaaleissa puhuttava asunnottomuudesta

Kuntapäättäjät vaikuttavat päätöksillään suoraan siihen, miten kunnissa poistetaan asunnottomuutta, muistuttaa asunnottomuustoimija Y-Säätiö.

Kunnissa on huolehdittava, että tontteja varataan erityisryhmien asumiseen. Avainasemassa ovat myös palveluiden kilpailutukset. Niissä määritellään, noudatetaanko kunnassa Asunto ensin -mallia, joka on todettu asunnottomuuden hoidossa erittäin toimivaksi.

Y-Säätiö muistuttaa huhtikuun kuntavaaliehdokkaita, että kunnilla on iso rooli asunnottomuuden poistamisessa.

Suomi on ainoa EU-maa, jossa asunnottomien ihmisten määrä laskee. Tämän on mahdollistanut Asunto ensin -mallin mukaan tehty asunnottomuustyö. Huolestuttavasti pitkäaikaisasunnottomien määrä kuitenkin nousi viime vuonna, vaikka asunnottomuus muuten jatkoi laskuaan.

-Hallituksen asettama tavoite poistaa asunnottomuus Suomesta vuoteen 2027 mennessä ei toteudu ilman kuntien aktiivista panosta. Kuntien on turvattava asuminen kaikille väestöryhmille Asunto ensin -mallin periaatteiden mukaan, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

Y-Säätiö on pitkän linjan asunnottomuustoimija ja Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.3.2015

Y-Säätiölle voitto kansainvälisessä World Habitat Awards -kilpailussa

Y-Säätiö on voittanut pääpalkinnon maailmanlaajuisessa World Habitat Awards -kilpailussa, jossa palkitaan vuosittain käytännöllisiä ja innovatiivisia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi. Y-Säätiö on tehnyt ansioitunutta työtä asunnottomuuden poistamiseksi Suomessa. Y-Säätiö tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää kotia.

27.6.2017

Polarisaatio näkyy asuntokaupoilla alueellisesti ja asuntotyypeittäin

Vanhojen asuntojen kauppa hiljentyi toukokuussa vuoden takaiseen verrattuna, vaikka kuluttajien luottamus on ennätyskorkealla. Polarisaatio asuntomarkkinoilla näkyy sekä maantieteellisenä eriytymisenä että eri asuntotyyppien rakentamisessa ja uusien rakennettavien asuntojen koossa. Toukokuussa vanhojen asuntojen* kauppoja tehtiin 3 % vähemmän kuin toukokuussa 2016.

25.5.2015

Tärkeä hovioikeuden periaatteellinen päätös: väärinkäytettyjä tukia maksettava 3,6 miljoonaa takaisin

Rovaniemen hovioikeus on antamassaan tuomiossa määrännyt Riihi säätiön entisen puheenjohtajan maksamaan vahingonkorvauksena 3,6 miljoonaa euroa väärinkäytettyjä tukia takaisin. Summa on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) vahingonkorvauksena vaatima pääoma ilman korkoja. Riihi säätiö oli erehdyttänyt ARAa myöntämään taloudellista tukea toimintaan, johon sitä ei olisi voitu myöntää.

17.10.2017

Nollatoleranssi hämärälle toiminnalle

Yhteinen kannanotto Asunnottomien yönä 2017: Nollatoleranssi hämärälle toiminnalle. ”En tiennyt, että Helsingissä on systeemi, jossa täytyy maksaa isoja summia käteisenä, jos haluaa asunnon”, kertoo Kontulan keskuksessa sijaitsevassa perheyrityksessä työskentelevä yksinhuoltaja, joka on muuttanut Helsinkiin Lahdesta ja on alunperin kotoisin Lähi-idästä. ”Pyyntöhinta vaihtelee; jos asuntoa etsivällä on oma yritys, saattavat pyytää jopa 3500 euroa, muuten välitysmaksu […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti