Vuokramökkien turvallisuuteen puututaan uusilla ohjeilla

Vuokramökkien ja loma-asuntojen paloturvallisuutta parannetaan uusilla ohjeilla, kertoo Helsingin Sanomat.

Ohjeista vastaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK). Ohjeiden avulla mökkiä tai asuntoa lyhytaikaisesti vuokraava voi varmistaa, että asunnon paloturvallisuusasiat ovat kunnossa. Ohje palvelee sekä vuokranantajaa että vuokralaista.

OTKESin mukaan vuokramökkien paloturvallisuudessa pitäisi kiinnittää erityistä huomiota poistumisturvallisuuteen ja sähköasennuksiin sekä ohjeistukseen.

Mökin tai loma-asunnon omistajan velvollisuus on huolehtia palovaroittimen toimintakunnosta ja riittävyydestä sekä sähkölaitteiden kunnosta, ohjeistaa vuokraajaa laitteiden turvallisesta käytöstä sekä toiminnasta mahdollisen hätätilanteen varalta, muistuttaa SPEKin johtava asiantuntija Kari Telaranta.

Uuden ohjeistuksen taustalla on Kittilän Levillä huhtikuussa sattunut mökkipalo, jossa kolme alaikäistä lasta kuoli.

Lue koko juttu täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

Taloyhtiökupla-podcast

7.6.2022

Taloyhtiökuplan uusin jakso syventyy turvallisuuteen

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusin jakso on ilmestynyt. Jaksossa syvennytään taloyhtiön turvallisuuteen ja puhutaan muun muassa pelastussuunnitelmasta, väestönsuojista sekä erilaisista hätätilanteista.

29.9.2022

Näin säästät energiaa terveydestä tinkimättä

Energiansäästö kannattaa, mutta väärissä paikoissa säästäminen voi koitua haitaksi terveydelle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat kokosivat yhteen energiansäästövinkit, joiden avulla energiankulutusta voi pienentää ilman, että asukkaiden terveys tai kiinteistön kunto kärsii.

17.6.2022

Hallitus rajoittaisi taloyhtiölainoja, tavoitteena hillitä velkaantumista

Uudiskohteiden taloyhtiölainat tulee vastaisuudessa maksaa takaisin enintään 30 vuodessa, mikäli hallituksen esitys hyväksytään. Taloyhtiölainat voisivat olla enintään 60 prosenttia myytävien asuntojen velattomasta hinnasta. Hallituksen esityksen mukaan uudiskohteiden taloyhtiölainoissa ei voisi olla lyhennysvapaata ensimmäisinä viitenä vuotena rakennuksen valmistumisesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti