Vuokrakodin huolto-opas

Kun vuokraa asunnon, tulee samalla ottaneeksi hoidettavakseen toisen ihmisen tai tahon omaisuutta. Vuokra-asuntoa kuuluu siivota ja huoltaa, jotta se pysyy kunnossa ja turvallisena asua. Aina vuokralainen ei kuitenkaan tiedä, mitä asunnon huolelliseen hoitoon kuuluu ja kenen vastuulla erilaiset huoltotyöt ja vikojen korjaukset ovat.

Vuokrakodin huolto-opas auttaa tässä pulmatilanteessa. Uutuusoppaassa kerrotaan, mitä asunnon kunnossapito oikeastaan tarkoittaa ja mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu tehdä itse. Oppaassa on selkeät, kuvitetut ohjeet asunnon säännöllisiin huoltotöihin. Tällaisia ovat esimerkiksi vesilukon ja lattiakaivon puhdistus sekä jääkaapin sulattaminen.

Lisäksi oppaassa kerrotaan, millaisista asunnon vioista tulee ilmoittaa vuokranantajalle tai huoltoyhtiölle ja miten vastuut jakautuvat epäselvissä tilanteissa.

Opas on ehdottoman suositeltava hankinta jokaiselle vuokralaiselle; oppaan ohjeita noudattamalla tulee varmasti hoitaneeksi vuokra-asuntoa oikein. Opas sopii myös tietopaketiksi vuokranantajille.

Oppaan on tuottanut Suomen Vuokranantajat ry ja kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu oppaaseen

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.12.2021

Kuka saa käyttää taloyhtiön yleisavainta ja milloin?

Tavallisesti taloyhtiön yleisavain on joko taloyhtiön, talonmiehen tai huoltoyhtiön hallussa. Omataloyhtio.fi-sivusto muistuttaa artikkelissaan, että yleisimmin taloyhtiö on tehnyt huoltoyhtiön kanssa hallussapitosopimuksen, jolloin avain on huoltoyhtiöllä. Jossain tapauksissa avain voi olla myös esimerkiksi isännöitsijän tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan hallussa.

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

29.4.2022

Kotitalouksille opas lämpöpumppujen käytöstä ja huollosta

Suomessa on jo yli miljoona lämpöpumppua. Nyt Motiva on tuottanut yhdessä Sulpun, Suomen Kylmäliikkeiden Liiton ja alan yritysten Scanofficen ja Maalämpöhuoltokeskuksen kanssa lämpöpumppujen huolto-ohjeen.

taloyhtiön väestönsuojan ylläpito

27.5.2022

Väestönsuojaa voi ylläpitää omin voimin tai ostopalveluna

Taloyhtiön väetönsuojan perusylläpito onnistuu omin avuin tai kiinteistöhuollon tuella. Vaativampiin korjauksiin kannattaa kuitenkin ottaa avuksi suojausalan ammattilainen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti