Vuokrakodin huolto-opas

Kun vuokraa asunnon, tulee samalla ottaneeksi hoidettavakseen toisen ihmisen tai tahon omaisuutta. Vuokra-asuntoa kuuluu siivota ja huoltaa, jotta se pysyy kunnossa ja turvallisena asua. Aina vuokralainen ei kuitenkaan tiedä, mitä asunnon huolelliseen hoitoon kuuluu ja kenen vastuulla erilaiset huoltotyöt ja vikojen korjaukset ovat.

Vuokrakodin huolto-opas auttaa tässä pulmatilanteessa. Uutuusoppaassa kerrotaan, mitä asunnon kunnossapito oikeastaan tarkoittaa ja mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu tehdä itse. Oppaassa on selkeät, kuvitetut ohjeet asunnon säännöllisiin huoltotöihin. Tällaisia ovat esimerkiksi vesilukon ja lattiakaivon puhdistus sekä jääkaapin sulattaminen.

Lisäksi oppaassa kerrotaan, millaisista asunnon vioista tulee ilmoittaa vuokranantajalle tai huoltoyhtiölle ja miten vastuut jakautuvat epäselvissä tilanteissa.

Opas on ehdottoman suositeltava hankinta jokaiselle vuokralaiselle; oppaan ohjeita noudattamalla tulee varmasti hoitaneeksi vuokra-asuntoa oikein. Opas sopii myös tietopaketiksi vuokranantajille.

Oppaan on tuottanut Suomen Vuokranantajat ry ja kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu oppaaseen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

9.12.2022

Lumityöt ovat taloyhtiön vastuulla

Taloyhtiö on ensisijaisesti aina itse vastuussa lumitöistä, vaikka se olisi ulkoistanut talvikunnossapidon huoltoyhtiölle. Jos joku liukastuu ja loukkaa itsensä taloyhtiön pihalla, taloyhtiön on pystyttävä osoittamaan, että se on toiminut talvikunnossapidon osalta huolellisesti.

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti