Vuoden 2016 rakennuttaja ja rakennuttajakonsultti valittu

Vuoden 2016 rakennuttajaksi on valittu Pirjo Honkaniemi, joka on vuosien varrella tehnyt pitkään työtä rakennuttamisen kehittämiseksi. Rakennuttajatoimistojen Liitto RTL on valinnut vuoden rakennuttajakonsultiksi Merja Tiivolan Rakennuttajatoimisto HTJ:sta.

Pirjo Honkaniemi on innostanut uransa aikana koulutusten kautta lukemattomia alan ammattilaisia, levittänyt tietoa rakennuttamisesta ja elänyt myös ajassa tuoden verkostojensa kautta esille uusia kehittämisen menetelmiä ja osaajia.  Hän on edistänyt rakennuttamisen koulutusta pitkällä urallaan erityisesti RAP- ja RAPS-koulutusten kautta. Rakennuttamisen keskeisimmän tapahtuman, Rakennuttajapäivien, järjestämisessä hän oli mukana 25 kertaa.

Honkaniemellä on ollut erinomaisen aktiivinen ja aikaansaava ote rakennuttamisen osaamisen varmistamisessa ja kehittämisessä. Hänestä on näkynyt aito kiinnostus rakennuttamisen kehittämistä ja koulutettavia kohtaan. Pirjo Honkaniemen toimintatavassa keskeistä on ollut muiden saaminen innostumaan laajasti eri asioista. Hän on myös osannut hyödyntää hyvin alan osaajien panosta, jotta asioita on saatu vietyä analyyttisen lähestymistavan kautta eteenpäin.

Honkaniemi on tukenut osaamisellaan alan uusia tekijöitä ja levittänyt tietoa rakennuttamisesta todella suurelle joukolle.

Tilaajat kiittävät Merja Tiivolaa tämän osaamisesta ja luotettavuudesta. Hänen käsiinsä on uskottu useiden vaativien erikoiskohteiden sekä turvaluokiteltujen hankkeiden johtaminen. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ja kollegoiden arvostus ovat osoituksia sellaisesta ammattitaidosta, jota tilaaja rakennuttajakonsultilta odottaa.

Hankkeiden läpiviejänä Tiivola on varmaotteinen ja aina huolellisesti valmistautunut. Hän myös hallitsee perusteellisesti eri urakkamuotoihin liittyvät sopimuskuviot, mikä luo turvaa kaikille hankkeen osapuolille. Vuorovaikutus Merja Tiivolan kanssa on sujuvaa ja projektien läpimeno on hänen luotsaamanaan jouhevaa.

Vuoden rakennuttaja – ja rakennuttajakonsultti -palkinto

Rakennuttaja toimii rakennushankkeessa tilaajana, jonka asettamiin vaatimuksiin ja ammattitaitoon valmiin rakennuksen toimivuus pitkälti perustuu. Vuoden rakennuttajapalkinnon valintakriteereissä painotetaan esimerkillistä toimintaa ja hyvän rakennuttamistavan noudattamista. Palkinnon saadakseen rakennuttajan tulee hallita kestävän kehityksen vaatimukset ja erilaisten rakennuttamismenettelyjen soveltaminen. Valinnassa annetaan arvoa myös alan kehitys- ja koulutustoimintaan osallistumiselle sekä asiakastarpeiden hyvälle täyttymiselle. Vuoden rakennuttajan valitsee RAKLI ry. Palkinto on jaettu vuodesta 2007 alkaen.

Vuoden rakennuttajakonsultin on vuodesta 2010 alkaen valinnut Rakennuttajatoimistojen Liitto RTL, jonka tavoitteena on parantaa rakennuttajakonsulttien profiloitumista hankkeenjohtamisen osaajina. Valinnan tekee RAKLIn Rakennuttaminen -toimikuntaan kuuluvista tilaajista koottu raati. RTL parantaa rakennuttajakonsulttien toimintaympäristöä sekä ennakoi, seuraa ja auttaa hallitsemaan toimintaympäristön muutoksia.

Tallenna

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

vanhojen osakeasuntojen hinnat

27.10.2023

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kertoo Tilastokeskus. Erityisesti hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla. Uusien asuntojen kauppa käy yhä heikosti.

osakeluettelon siirto

29.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Osakeluetteloiden siirron takaraja lähestyy

Osakeluettelon siirto on taloyhtiöille pakollista ja maksutonta vuoden 2023 loppuun mennessä, mutta vasta 40 prosenttia taloyhtiöistä on siirtänyt osakeluettelonsa. Maanmittauslaitokselta saa tukea osakeluettelon siirtoon. Vuoden 2023 takaraja ei koske yksittäisiä osakkaita.

Maanmittauslaitos

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti