Vuoden paras putkiremontti 2014 -kilpailu ratkesi

Vuoden paras putkiremontti 2014 -kilpailun voittaja on Helsingin Kulosaaressa sijaitseva, vuonna 1960 valmistunut As Oy Risto Rytin tie 28.

Hanke toteutettiin uuden ajattelun mukaisesti KVR-urakkana, perinteisen putkiremontin ja viemäreiden sisäpuolisen saneerauksen yhdistelmänä. Saneerausmuoto valittiin kunto- ja rakennetutkimuksen perusteella.

”KVR-urakka nopeutti hankkeen läpiviemistä, vähensi samalla riskejä ja lisätöitä. Hankesuunnittelun alussa tehtiin mm. asukaskysely yhteisten tilojen sisustussuunnitelmasta ja taloyhtiölle perustettiin nettisivut”, kertoi kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Juhani Siikala palkitsemistilaisuudessa FinnBuild-messuilla torstaina.

Vuoden paras putkiremontti 2014 -kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin ja palkita taloyhtiöiden parhaiten toteuttamia putkiremontteja. Tavoitteena on edistää innovatiivisuutta ja kustannustehokasta laatua, sillä Suomessa toteutetaan vuosittain putkiremontteja yli 330 miljoonan euron arvosta.

As Oy Risto Rytin tie 28 Bostads Ab muodostuu kahdesta vuonna 1960 rakennetusta punatiilisestä asuintalosta, joissa on yhteensä kuusi rappua ja 54 huoneistoa. Rakennuksen asuinpinta-ala on noin 3500 m2. Taloyhtiön putkiremontti pysyi aikataulussa ja budjetissa. Hankkeen kokonaiskustannukset lisätöineen olivat 700 euroa huoneistoneliöltä.

Uudessa valossa

Putkiremontissa kiinnitettiin erityistä huomiota tilojen sisustussuunnitteluun niin talon valmistumisvuosikymmenen kuin yhteisten tilojen estetiikan ja viihtyisyyden näkövinkkelistä. Suunnitelmissa perehdyttiin pitkien pimeiden käytävien viihtyvyyden parantamiseen ja valoisuuden lisäämiseen.

Myös rappukäytävien ilme ja seinien, hissien ja porrastasanteiden värimaailmat uudistettiin. Valaistuksesta tehtiin liiketunnistimien ja valaisinvalintojen avulla ekologinen, sähköä säästävä ratkaisu.

As Oy Risto Rytin tie 28 yhteistilojen muutokset lisäsivät niin sauna-, pesuhuone-, pyykki- kuin pyöräkellari- ja kellarikomerotilojenkin tunnelmaa. Näillä putkiremontin yhteydessä toteutetuilla toiminnallisilla ja esteettisillä ratkaisuilla taloyhtiö nosti merkittävästi kiinteistön arvoa.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimi RI, ekonomi Juhani Siikala (AKHA ry) ja jäseninä vaikuttivat rakennusneuvos Ben Grass (AKHA ry), kehityspäällikkö Jari Virta (Kiinteistöliitto), neuvontainsinööri Jaakko Laksola (Kiinteistöliitto Uusimaa), päätoimittaja Asko Sirkiä (Kiinteistölehti) ja viestintäpäällikkö Marjukka Vainio (Kiinteistöliitto).

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöintimeklari kilpailuttaa

8.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Isännöintimeklari kilpailuttaa isännöinnin taloyhtiöllesi

Isännöintimeklari tarjoaa puolueettoman kilpailutuspalvelun, jossa vertaillaan isännöintitoimistoja hinnan, palvelun ja laadun perusteella. Näin taloyhtiö voi varmistaa luotettavan isännöitsijän löytymisen.

Isännöintimeklari

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

27.4.2022

Julkisivuremontti 2021 -kilpailun voitto espoolaiselle maamerkille

Julkisivuremonttikilpailun voittaneen Asunto-osakeyhtiö Säästökonnun remontti on ollut kokonaisvaltainen ja vaativa korjaushanke. Viljo Revellin suunnitteleman kerrostalon julkisivuremontissa on erinomaisella tavalla säilytetty Tapiolan keskeisiin maamerkkeihin kuuluvan, vuonna 1959 rakennetun ”taskumattitalon” omaleimainen ilme. Julkisivumateriaalit on valittu harkiten ja käytetty alkuperäistä materiaalia uudella tavalla.

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti