Visma vahvistaa asemaansa kiinteistöhallinnan ohjelmistoratkaisuissa – ostaa Tampuuri-liiketoiminnan

Visma on ostanut Tampuuri-ohjelmistoja ja palveluja kehittävän Agenteq Solutions Oy:n. Tampuurilla hallinnoidaan jo yli miljoonaa asuntoa ja 74 000 kiinteistöä, se on ylivoimainen kiinteistötietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa.

Visma on sopinut Agenteq Solutions Oy:n ostamisesta Talokeskus Yhtiöt Oy:ltä. Agenteq Solutions kehittää ja myy kokonaisvaltaiseen kiinteistöhallintaan tarkoitettuja Tampuuri-ohjelmistoja ja palveluja. Tampuuri-liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2017 oli 10 miljoonaa euroa ja ohjelmistojen parissa työskentelee noin 100 henkilöä pääsääntöisesti Salossa, Helsingissä, Raumalla ja Savonlinnassa.

Tampuuria käytetään tällä hetkellä yli miljoonan asunnon ja 74 000 kiinteistön hallinnoimiseen. 1,9 miljoonaa suomalaista asuu, työskentelee tai harrastaa Tampuurilla hallinnoidussa kiinteistössä. Tampuuri on ylivoimainen kiinteistötietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa.

”Merkittävä osa kansallisvarallisuudestamme on kiinteistöissä ja Visma on vahvasti mukana tukemassa niin rakentamisen kuin kiinteistöhallinnan digitalisoitumista. Digitaaliset ratkaisut ovat keskiössä, kun kiinteistöjen hallinta jatkuvasti monimutkaistuu sekä uuden tekniikan että asukkaiden kasvavien vaatimusten myötä”, kertoo Visma Software Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäntylä.

”Kiinteistöjen ja asumisen muuttuvat tarpeet lisäävät vaatimuksia myös teknologioiden kehitykselle. Visman ja Kiinteistöliiton yhteisenä tavoitteena on panostaa kiinteistöalan ohjelmistojen ja järjestelmien kehittämiseen. Uskon, että yrityskaupan myötä, pystymme yhdessä edesauttamaan tarvittavien uusien toimintatapojen ja ohjelmistojen kehittymistä kiinteistöalalla”, sanoo Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

Tampuuri-liiketoiminnasta muodostetaan oma Visma-yhtiö SMB-divisioonan alle. Tampuurin liiketoimintajohtaja Juha Raitanen on nimitetty Visma Tampuuri Oy:n toimitusjohtajaksi.

“Yhdessä Visman kanssa pystymme viemään Tampuuri-ohjelmistot uudelle tasolle. Asiakkaamme tulevat hyötymään mm. Visman kehitysresursseista ja ohjelmistokomponenteista, jotka takaavat kykymme vastata kiinteistöhallinnan muuttuviin tarpeisiin myös jatkossa. Henkilöstömme pääsee osaksi kasvavaa ohjelmistoyhtiötä, mikä tuo mukanaan uusia ura- ja kehittymismahdollisuuksia”, Raitanen kertoo.

”Tampuuri-ohjelmistolla on vankka markkina-asema Suomessa ja sen kehitystä on tehty menestyksekkäästi osana Talokeskus Yhtiöt Oy:n toimintaa. Visma fokusoi vahvasti ohjelmistokehitykseensä ja kykenee laajoilla resursseillaan edelleen kehittämään kiinteistöhallinnalle tarjottavia ratkaisuja, tuomalla Tampuuri-ohjelmiston osaksi tarjontaansa. Visman kiinnostus ohjelmistoamme kohtaan on osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä jo vuosia”, sanoo Talokeskus Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Jari Punkari.

Vismalla on ennestään johtava taloushallinnon ratkaisu kiinteistöille ja nyt Tampuurin myötä Visma täydentää teknisen isännöinnin, kiinteistön hoidon ja hallinnan sekä kiinteistöomaisuuden kehittämisen ratkaisutarjontaansa. Yritysoston myötä Vismasta tulee kiinteistöhallinnan ohjelmistoratkaisujen markkinajohtaja.

”Lähdemme yhdessä kehittämään tulevaisuuden kokonaisratkaisua kiinteistöhallinnan asiakkaille. Tarkoituksena on rakentaa ohjelmisto, jolla pystytään hallinnoimaan kiinteistön koko elinkaari”, Mäntylä jatkaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

viilentämisen vaihtoehdot

25.5.2022

Viilentämisen monet vaihtoehdot

Kaikkiin vanhoihin kerrostaloihin ei pystytä asentamaan viilentävää ilmalämpöpumppua. Onneksi viilennysvaihtoehtoja löytyy useita.

taloyhtiösauna

22.6.2022

Taloyhtiösauna pesi kasvonsa

Taloyhtiösaunat tulevat takaisin. Yksityisten huoneistosaunojen sijaan taloyhtiöihin rakennetaan nyt nykyaikaisia yhteissaunoja, joiden varaus omaan käyttöön on helppoa. Taloyhtiösauna voi muistuttaa jopa kylpylää höyrysaunoineen ja porealtaineen.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

6.4.2022

Peruskorjatako vai uusia koko hissi?

KITA: Edullisten tai väärin valittujen laitteiden elinkaari saattaa olla lyhyt ja niitä vaivaavat toimintahäiriöt. Hissin hankinnassa ja korjauksissa laatuun kannattaa panostaa ja käyttää tarvittaessa asiantuntijaa, joka tuntee alan uusimmat ratkaisut, olipa kyse vanhan hissin modernisoinnista tai uuden hissin hankinnasta. Asunto-osakeyhtiö voi hakea ARAlta avustusta, kun vanha kääntöovellinen hissi uusitaan automaattiovelliseksi hissiksi tai hissittömään taloon rakennetaan […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti