Viidessä päivässä isännöitsijäksi

SKH Isännöinti järjestää syksyllä 2015 kaksi 5-päiväistä kurssia isännöintityöstä kiinnostuneille. Kurssin jälkeen osallistujalla on valmius tarjota taloyhtiöille isännöintipalveluja SKH Hallintopalvelu-mallin mukaisesti.

Isännöitsijä ei tule olemaan työsuhteessa SKH:n vaan toimii yhteistyössä yrityksen kanssa. Isännöitsijä myös hankkii itse oman asiakaskuntansa, jota hän johtaa sekä huolehtii siitä, että taloyhtiöt saavat hyvää isännöintipalvelua. Liikkeelle voi lähteä sivutoimisesti vaikkapa yhdestä asunto-osakeyhtiöstä ja kasvattaa asiakaskuntaa pikkuhiljaa. Ammattimaista toimintaa varten on mahdollista jatkaa itsenäisesti ja/tai jatkaa opintoja. Isännöitsijällä on myös mahdollisuus siirtyä SKH:n palvelukseen.

Seuraavien 20 vuoden ajan alalle tarvitaan Isännöintiliiton mukaan 200 uutta isännöitsijää joka vuosi. Haastetta alalle tuovat myös lisääntyvät asuinkerrostalojen peruskorjaukset samaan aikaan.

– Isännöitsijän tulee olla paineensietokykyinen ja hänen pitää tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kiinnostus kiinteistöalasta on ehdoton edellytys. Myös joustavuutta tarvitaan, sillä usein kokoukset osuvat ilta-aikaan, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH-Isännöinti Oy:stä muistuttaa.

Kokoukset muodostavat myös ison siivun isännöitsijän tuloista.

Lisätietoa koulutuksista:

SKH Isännöinti Oy

Rekryverkko

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

20.7.2022

Omatoimi-isännöitsijä on paljon vartija

Omatoimi-isännöitsijällä eli oto-isännöitsijällä on paljon vastuuta. Hänen täytyy tuntea asunto-osakeyhtiölaki ja ymmärtää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpitoa. Oto-isännöitsijän tehtävään ei pidä lähteä kylmiltään.

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

27.1.2022

Joka toisessa eurooppalaisessa kiinteistössä sattuu vesivuoto kuukausittain

Suomessa keskimääräinen vedenkulutus vuorokaudessa on 93 litraa kerrostaloasunnon tai rivitalon asukasta kohden, kun vesi laskutetaan kulutuksen perusteella. Keskimääräinen asuinpinta-ala henkilöä kohden Suomessa on 40 m2, jolloin tyypillinen vedenkulutus on 2,3 litraa/m2 vuorokaudessa. Euroopassa keskimääräinen vedenkulutus vuorokaudessa on 143 litraa henkilöä kohden, ja asuinpinta-alan ollessa 43 m2 tyypillinen kulutus on 3,3 litraa/m2 vuorokaudessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti