Varman puisen toimitilan päävuokralaiseksi Stora Enso – Katajanokan tontista arkkitehtuurikilpailu

Varma käynnistää kansainvälisenä arkkitehtuurikutsukilpailuna toteutettavan uuden puurakenteisen toimitilahankkeen suunnittelun Katajanokanlaituriin.

Uusiutuvasta luonnonmateriaalista rakennettavaan toimitilarakennukseen valmistuvat nykyaikaiset tilat Stora Enson uudelle pääkonttorille. Varmalla on suunnitelmissa sijoittaa rakennukseen myös hotelli.

Varma tavoittelee puurakenteisesta toimitilahankkeesta noin 20 000 neliön kokonaisuutta, josta Stora Enson käyttöön tulevien tilojen koko on noin 5 500 neliötä. Varma on aloittanut rakennukseen sijoittuvan hotelliyrittäjän etsinnän. Hotellin ja Stora Enson pääkonttorin lisäksi rakennukseen tulee toimistotiloja muille yrityksille ja palveluntarjoajille.

– Vastuullisena kiinteistöjen omistajana haluamme edistää puurakentamista. Puu pienentää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä ja tukee myös hiilineutraaliustavoitteitamme. Katajanokan lisäksi meillä on suunnitteilla puurakenteinen toimistotalo Keilaniemen Portti, jonka rakentaminen on tarkoitus käynnistää 2020. Olemme iloisia, että saamme tehdä yhteistyötä Stora Enson kanssa, joka on puurakenteisen hankkeen toteuttamiseen paras mahdollinen kumppani, kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi sanoo.

– Uusiutuvien materiaalien yhtiönä me Stora Ensossa haluamme pääkonttorimme sijaitsevan vastuullisesta ja uusiutuvasta puusta toteutetussa rakennuksessa. On hienoa olla osana toteuttamassa modernia maailmanluokan puurakentamista Helsinkiin ja luomassa samalla ensiluokkaisia työtiloja henkilöstöllemme, Stora Enson Suomen maajohtaja Seppo Parvi sanoo.

Tontin osoite on Katajanokanlaituri 4. Varma ja Stora Enso tekevät tilojen käytöstä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioivalle rakennukselle tullaan hakemaan LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.

Kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu huomioi arvokkaan rantatontin

Katajanokan hankkeesta järjestetään kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu kutsukilpailuna, millä halutaan varmistaa rakennuksen korkea arkkitehtoninen laatu ja hankekokonaisuuden suunnittelu avoimesti. Rakennuksen suunnittelussa otetaan huomioon merellisen rantaviivan asettamat maisemalliset vaatimukset, kulkureitit, ympäristö ja tontin keskeinen sijainti. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Stora Enson ja Helsingin kaupungin kanssa.

– Helsingille tämä on hyvin kannatettava hanke ja merkittävänä toimitilahankkeena tukee Helsingin keskustan elinvoimaa. Korkeatasoinen puuarkkitehtuurikohde on hyvin linjassa kaupungin kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden kanssa. Mielestäni on tärkeä pitää huolta siitä, että arvokkaalle tontille tuleva rakennus luo myös viihtyisää ja elävää kaupunkitilaa, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Asemakaavoitus käynnistyy vuoden vaihteessa. Kaavan valmistelu ja arkkitehtuurikilpailu ajoitetaan niin, että avoin ja osallistava keskustelu kilpailuehdotuksista toteutuu. Rakennuksen on tarkoitus valmistua 2023.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.4.2017

Salmisaaren pysäköintihallissa 250 ruutuun tulee latausmahdollisuus

Varman pääkonttorin pysäköintihallissa Helsingin Salmisaaressa voi kesällä 2017 ladata sähkö- ja hybridiautoa noin 250 parkkiruudussa. Varma ja Parkkisähkö Oy asentavat pysäköintihalliin parhaillaan latausjärjestelmää, joka on laajuudessaan maailman suurimpia. Varman ja Parkkisähkön yhteisen hankkeen asennustyöt Salmisaaressa alkoivat huhtikuussa ja rakennustyöt saadaan päätökseen kesäkuussa.

5.6.2017

Consti toteuttaa Varman 19 miljoonan muutostyöt Katajanokalla

Consti Yhtiöt Oyj tekee käyttötarkoitusmuutoksen historiallisessa kiinteistössä Helsingin Katajanokalla. Projektinjohtourakkana toteutettavan muutostyön arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu joulukuussa 2018.

28.9.2017

Laptilta Tontista tuottoa -palvelu taloyhtiöille helpottamaan lisärakennusoikeuden hankintaa

Vetovoimaisilla ja väljään rakennetuilla asuinalueilla edistetään lisärakentamista voimakkaasti taloyhtiöille myönnetyillä lisärakentamisoikeuksilla. Lapti on tuonut markkinoille taloyhtiöille Tontista tuottoa -palvelun helpottamaan eri tyyppisten hankkeiden asemakaavamuutosten ja lisärakennusoikeuden hakemisessa. Kaavamuutokset ovat aikaa vieviä hankkeita, joista kertyy taloyhtiölle kustannuksia.

8.1.2016

Täydennysrakentamispalvelu auttaa rahoittamaan taloyhtiön suuret remontit

Rakennusalan uudisraivaaja Fira tarjoaa taloyhtiöille täydennysrakentamisen palvelua, jonka avulla taloyhtiöt voivat rahoittaa peruskorjaushankkeitaan. Monet nyt peruskorjaustarpeessa olevista taloyhtiöistä on aikanaan rakennettu tonteilleen hyvin väljästi, mikä avaa paljon lisärakentamismahdollisuuksia. Taydennysrakentaminen.fi-palvelunsa puitteissa Fira vastaa tontin kehittämisestä ja asuntosijoittajan löytämisestä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti