Värikästä elämää kerrostalossa

Asuin Savonlinnassa pienoiskerrostalossa 90- luvun lopulla ja jouduin kuulusteluun siitä, montako ihmistä kaksiossani asuukaan.

Silloinen miesystäväni kävi luonani lähikaupungista, jossa hänellä oli oma asunto ja viipyi joskus useammankin yön. Itse kävin tietenkin vastavuoroisesti hänen luonaan, kuluttamassa vettä ja sähköä.

Kerrostalossamme sähkö ja vesi meni silloin talon mittariin ja yläkerrassa asuva ikärouva oli lähettänyt isännöisijälle tiedustelun asiasta. Siitä, että itse olin paljonkin poissa kuluttamasta ei ollut mitään raporttia.

Kyllä kaikissa kerrostaloissa tulisi olla omat vesimittarit jokaisessa asunnossa, että asukkaat voisivat viettää normaalia elämää, vierainensa tai yksin.

Samassa talossa asui toinenkin rouvashenkilö, joka oli sairaalloisen kiinnostunut toisten asioista. Postimme tuli luukusta rappukäytävään, josta jokainen haki omansa. Aloin ihmettelemään pian muuttoni jälkeen, kun kirjeitäni oli avattu. Ennen koskaan sellaista ei ollut missään tapahtunut. Kirjeet oli sitten suljettu teipeillä.

Apu-lehteni sain vasta maanantaisin luettavakseni, ennen se tuli postissa jo torstaisin.

Olin päivisin töissä, joten en päässyt heti postiani noutamaan. Aloin turhautua, kyllästyä ja vihastua.

Pulttasin talon ulkopuolelle oman, lukollisen postilaatikon. Sen jälkeen sain kirjeet ja lehdet ensimäisenä luettavakseni.

Kerrostalo elämä on, sanoisinko värikästä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.8.2018

Asuntomessujen Kaupunkielämää Jätkäsaaressa –tapahtumassa kaupunkilaiset kutsutaan tutustumaan urbaanin asumisen tulevaisuuteen

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen uudessa kaupunkitapahtumassa nostetaan esille näkökulmia elämiseen tulevaisuuden kaupungeissa ja kurkistetaan jätkäsaarelaisten arkeen. Ensimmäistä kertaa 1.–9.9.2018 järjestettävä Kaupunkielämää–tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tapahtumakonsepti voidaan toteuttaa kaikenlaisissa kehittyvissä kaupunkiympäristöissä Suomessa ja kansainvälisesti.

10.10.2016

Vuokralainen viettää häiritsevää elämää, vai viettääkö?

Osakkeenomistajalla on oikeuksia ja velvollisuuksia paitsi omaa vuokralaistaan, myös taloyhtiötä kohtaan. Vuokralaisen viettäessä huoneistossa häiritsevää elämää, on vuokranantajan ryhdyttävä toimenpiteisiin asian selvittämiseksi. Lähtökohtana voidaan pitää sitä, että asumisesta syntyy ääniä ja naapureiden normaalia elämää tulee sietää.

29.6.2018

Asuntomessutapahtuma Kaupunkielämää täyttää Jätkäsaaren syyskuussa

Suomen Asuntomessut järjestää 1.–9.9.2018 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa uudenlaisen kaupunkitapahtuman, joka nostaa esiin kaupunkiasumisen uusia innovaatioita ja näyttää asumisen arkea ja juhlaa jätkäsaarelaisten näkökulmasta. Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -asuntomessutapahtumassa keskustellaan tulevaisuuden kaupunkiasumisesta ja sen aikana vierailija voi kurkistaa jätkäsaarelaisten elämään – taloyhteisöjen yhteistiloihin ja kattosaunoihin, kortteleihin, pihoihin ja puistoihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

31.8.2018

Yhdeksän päivää ilmaisia kaupunkitapahtumia koko perheelle– Kaupunkielämää Jätkäsaaressa –asuntomessutapahtuma alkaa lauantaina

Lauantaina 1.9. klo 12 avataan Hyväntoivonpuistossa Suomen Asuntomessujen Kaupunkielämää Jätkäsaaressa –asuntomessutapahtuma. Yhdeksänpäiväinen tapahtuma tarjoaa tekemistä, näkemistä ja kuulemista koko perheelle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti