Värikästä elämää kerrostalossa

Asuin Savonlinnassa pienoiskerrostalossa 90- luvun lopulla ja jouduin kuulusteluun siitä, montako ihmistä kaksiossani asuukaan.

Silloinen miesystäväni kävi luonani lähikaupungista, jossa hänellä oli oma asunto ja viipyi joskus useammankin yön. Itse kävin tietenkin vastavuoroisesti hänen luonaan, kuluttamassa vettä ja sähköä.

Kerrostalossamme sähkö ja vesi meni silloin talon mittariin ja yläkerrassa asuva ikärouva oli lähettänyt isännöisijälle tiedustelun asiasta. Siitä, että itse olin paljonkin poissa kuluttamasta ei ollut mitään raporttia.

Kyllä kaikissa kerrostaloissa tulisi olla omat vesimittarit jokaisessa asunnossa, että asukkaat voisivat viettää normaalia elämää, vierainensa tai yksin.

Samassa talossa asui toinenkin rouvashenkilö, joka oli sairaalloisen kiinnostunut toisten asioista. Postimme tuli luukusta rappukäytävään, josta jokainen haki omansa. Aloin ihmettelemään pian muuttoni jälkeen, kun kirjeitäni oli avattu. Ennen koskaan sellaista ei ollut missään tapahtunut. Kirjeet oli sitten suljettu teipeillä.

Apu-lehteni sain vasta maanantaisin luettavakseni, ennen se tuli postissa jo torstaisin.

Olin päivisin töissä, joten en päässyt heti postiani noutamaan. Aloin turhautua, kyllästyä ja vihastua.

Pulttasin talon ulkopuolelle oman, lukollisen postilaatikon. Sen jälkeen sain kirjeet ja lehdet ensimäisenä luettavakseni.

Kerrostalo elämä on, sanoisinko värikästä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

pestä pyykkiä

2.12.2022

Saako kerrostalossa pestä pyykkiä yöllä?

Nousevien sähkön hintojen myötä saattaa olla houkuttelevaa painottaa sähkönkulutusta yöaikaan. Pyykinpesu kuuluu normaaliin asumiseen ja on siten lähtökohtaisesti sallittu yölläkin. Kovaäänisen pesukoneen käyttö on kuitenkin kerrostaloissa kielletty yörauhan aikana.

Tilaajille

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

15.3.2022

Häiriköintiä ja huumepiikittelyä rappusten alla – Oikeuden mielestä asukasta ei saanut häätää

Helsingin Sanomat uutisoi turkulaisnaisen saamasta häädöstä ja sen yllättävästä lopputuloksesta oikeudessa. Nainen asui isossa taloyhtiössä, jonka omistaa suuri turkulainen vuokranantaja. Häätöyritykset johtuivat naisen, hänen puolisonsa sekä pariskunnan vieraiden metelöinnistä.

16.2.2022

Taloyhtiöt haluavat lisää toimivaltaa asumisrauhan ylläpitämiseksi

Usein toistuvia häiriöitä aiheuttavat samat tahot. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen tekemän kyselyn mukaan vuokralainen on asumisrauhan häiritsijänä lähes puolessa tapauksista. 27 % tapauksista häiriön aiheuttajana on osakkaan vuokralainen tai vieras, ja 15 % yhtiön osakas.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti