Vantaa kiinnostaa asuntosijoittajia – kehitys jatkuu myönteisenä

Vantaan viime vuosien kehitys osana pääkaupunkiseudun metropolialuetta jatkuu edelleen myönteisenä. Tämä kehitys on kiinnittänyt myös asuntosijoittajien huomiota entisestään. Suomen Vuokranantajien vuokranantajakabinetissa Vantaalla 16.5.2016 keskusteltiin kaupunkikehityksestä ja asumisen tulevaisuuden näkymistä. Tilaisuus oli jatkoa huhtikuussa pidettyyn tilaisuuteen, jossa Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine kertoi asuntotuotannon ja Vantaan eri alueiden kehitysnäkymistä sekä yhdyskuntarakenteen kehittymisestä.

-Vantaa on hyvin päämäärätietoisesti ja menestyksekkäästi edistänyt strategiansa mukaisia hankkeita. Keskusten kehittäminen, uudet liikenneyhteydet, Aviapoliksen kehitysnäkymät ja Myyrmäen sekä Tikkurilan uudis- ja täydennysrakentamishankkeet antavat Vantaasta dynaamisen ja tulevaisuuteen positiivisesti katsovan vaikutelman, toteaa Suomen Vuokranantajien Vantaan paikallisasiamies Katja Pesonen. On tärkeää, että kaupunki on elinvoimainen, jotta taataan alueen kasvu ja menestys. Kehittäminen ja elinvoimatekijöiden varmistaminen on pidettävä kaupunkikehityksen näkökulmasta keskeisessä roolissa, vaikka taloudellinen tilanne palvelurakenteen osalta on tiukka Vantaallakin, Pesonen tietää.

Suomen Vuokranantajien paikallisasiamiesten mukaan Vantaa on asumisen ja asuntosijoittamisen näkökulmasta vielä monien mahdollisuuksien edessä. Piilevää kasvupotentiaalia löytyy erittäin paljon. Uudet alueet kehittyessään kasvavat merkittävään rooliin maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) ratkaisujen kehittyessä.

-Erityisesti Kehärata on tuonut mahdollisuuksia maankäytön tehostamiselle ja uusien asuinalueiden syntymiselle. Vantaa kiinnostaa asuinpaikkana ja kaupungistumisen jatkuessa Vantaa on entistä vetovoimaisempi, näkee Suomen Vuokranantajien toinen Vantaan paikallisasiamies Matti Koivumäki. On tärkeä muistaa, että kaupunkipolitiikkaa ja asuntopolitiikkaa ei voi erottaa toisistaan. Aviapoliksen alue tuo uudenlaisen, kiinnostavan näkökulman yritys- ja asukaskeskittymän yhdistelmästä, jolla on metropolialueella ja liikenteellisesti keskeisessä paikassa selkeä tilaus, Koivumäki jatkaa.

Suomen Vuokranantajien keskustelutilaisuudessa Sokos Hotel Vantaassa alustajina olivat kansanedustaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman sekä Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja Jose Valanta.

Vuokranantajakabinetit ovat Suomen Vuokranantajat ry:n paikallisasiamiesten järjestämiä maksuttomia keskustelutilaisuuksia yhdistyksen jäsenille.

-Vantaalla on aktiivista vuokranantajien toimintaa ja tilaisuudet mahdollistavat keskustelufoorumin vuokraustoiminnalle sekä asuntopolitiikalle. Kabineteissa pääset myös tapaamaan toisia vuokranantajia ja vaihtamaan ajatuksia vuokrauksen onnistumisista ja haasteista, toteavat paikallisasiamiehet Koivumäki ja Pesonen.

Suomen Vuokranantajat ry. on valtakunnallinen vuokranantajien etujärjestö, joka edistää vuokranantajien asiaa ja tarjoaa Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta. Suomen Vuokranantajien jäsenet omistavat keskimäärin yhdestä kahteen sijoitusasuntoa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.2.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaan Energia on elämäsi paras energiapäätös

Lämmityksen hankkiminen Vantaan Energialta on vastuullinen teko ilmaston hyväksi. Fossiilisista polttoaineista luopuminen vuoteen 2026 mennessä takaa kilpailukykyiset hinnat, jotka pysyvät vakaina myös tulevaisuudessa. Ihmisten tarpeet ja toiveet lämmityksen ja energian käytön suhteen ovat hiljalleen viime vuosien aikana muuttuneet.

Vantaan Energia

2.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaalainen lämpö on ilmastoystävällinen ja hintavakaa lämmitysratkaisu

Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta. Se tuottaa lämpöenergiansa kotimaisista polttoaineista, muun muassa sekajätteestä. Sen lämpö on kivihiiletöntä jo nyt ja fossiilitonta se tulee olemaan vuonna 2026.

Vantaan Energia

10.8.2015

Asuntomessut Vantaalla päättyivät – messuilla vieraili 138 748 kävijää

Eilen päättyneillä Asuntomessuilla Vantaalla vieraili 10.7.–9.8. välisenä aikana yhteensä 138 748 maksanutta kävijää*. Päiväkohtainen kävijäennätys 7171 tehtiin torstaina 6.elokuuta.

9.6.2017

Kehitys pääkaupunkiseudun lähiöissä ollut vaihtelevaa

Vuonna 2013 pääkaupunkiseudun lähiöissä oli muuta seutua selvästi matalampi tulo- ja koulutustaso sekä yleisesti korkeampi työttömyysaste. Jo vuonna 1990 lähiöissä oli keskimäärin matalampi koulutus- ja tulotaso kuin muilla alueilla, mutta ero oli pieni. Sen sijaan lähiöiden työttömyysaste oli tuolloin keskimäärin yhtä matala kuin koko seudulla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti