Vantaa kiinnostaa asuntosijoittajia – kehitys jatkuu myönteisenä

Vantaan viime vuosien kehitys osana pääkaupunkiseudun metropolialuetta jatkuu edelleen myönteisenä. Tämä kehitys on kiinnittänyt myös asuntosijoittajien huomiota entisestään. Suomen Vuokranantajien vuokranantajakabinetissa Vantaalla 16.5.2016 keskusteltiin kaupunkikehityksestä ja asumisen tulevaisuuden näkymistä. Tilaisuus oli jatkoa huhtikuussa pidettyyn tilaisuuteen, jossa Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine kertoi asuntotuotannon ja Vantaan eri alueiden kehitysnäkymistä sekä yhdyskuntarakenteen kehittymisestä.

-Vantaa on hyvin päämäärätietoisesti ja menestyksekkäästi edistänyt strategiansa mukaisia hankkeita. Keskusten kehittäminen, uudet liikenneyhteydet, Aviapoliksen kehitysnäkymät ja Myyrmäen sekä Tikkurilan uudis- ja täydennysrakentamishankkeet antavat Vantaasta dynaamisen ja tulevaisuuteen positiivisesti katsovan vaikutelman, toteaa Suomen Vuokranantajien Vantaan paikallisasiamies Katja Pesonen. On tärkeää, että kaupunki on elinvoimainen, jotta taataan alueen kasvu ja menestys. Kehittäminen ja elinvoimatekijöiden varmistaminen on pidettävä kaupunkikehityksen näkökulmasta keskeisessä roolissa, vaikka taloudellinen tilanne palvelurakenteen osalta on tiukka Vantaallakin, Pesonen tietää.

Suomen Vuokranantajien paikallisasiamiesten mukaan Vantaa on asumisen ja asuntosijoittamisen näkökulmasta vielä monien mahdollisuuksien edessä. Piilevää kasvupotentiaalia löytyy erittäin paljon. Uudet alueet kehittyessään kasvavat merkittävään rooliin maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) ratkaisujen kehittyessä.

-Erityisesti Kehärata on tuonut mahdollisuuksia maankäytön tehostamiselle ja uusien asuinalueiden syntymiselle. Vantaa kiinnostaa asuinpaikkana ja kaupungistumisen jatkuessa Vantaa on entistä vetovoimaisempi, näkee Suomen Vuokranantajien toinen Vantaan paikallisasiamies Matti Koivumäki. On tärkeä muistaa, että kaupunkipolitiikkaa ja asuntopolitiikkaa ei voi erottaa toisistaan. Aviapoliksen alue tuo uudenlaisen, kiinnostavan näkökulman yritys- ja asukaskeskittymän yhdistelmästä, jolla on metropolialueella ja liikenteellisesti keskeisessä paikassa selkeä tilaus, Koivumäki jatkaa.

Suomen Vuokranantajien keskustelutilaisuudessa Sokos Hotel Vantaassa alustajina olivat kansanedustaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman sekä Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja Jose Valanta.

Vuokranantajakabinetit ovat Suomen Vuokranantajat ry:n paikallisasiamiesten järjestämiä maksuttomia keskustelutilaisuuksia yhdistyksen jäsenille.

-Vantaalla on aktiivista vuokranantajien toimintaa ja tilaisuudet mahdollistavat keskustelufoorumin vuokraustoiminnalle sekä asuntopolitiikalle. Kabineteissa pääset myös tapaamaan toisia vuokranantajia ja vaihtamaan ajatuksia vuokrauksen onnistumisista ja haasteista, toteavat paikallisasiamiehet Koivumäki ja Pesonen.

Suomen Vuokranantajat ry. on valtakunnallinen vuokranantajien etujärjestö, joka edistää vuokranantajien asiaa ja tarjoaa Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta. Suomen Vuokranantajien jäsenet omistavat keskimäärin yhdestä kahteen sijoitusasuntoa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaalainen lämpö on ilmastoystävällinen ja hintavakaa lämmitysratkaisu

Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta. Se tuottaa lämpöenergiansa kotimaisista polttoaineista, muun muassa sekajätteestä. Sen lämpö on kivihiiletöntä jo nyt ja fossiilitonta se tulee olemaan vuonna 2026.

Vantaan Energia

asiakasvaikuttaja-tiimin

5.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Tule kehittämään tulevaisuuden energiapalveluita kanssamme!

Vantaan energia haluaa kutsua asiakkaansa mukaan kehittämään energiapalveluita. Asiakasvaikuttaja-tiimin jäsenenä pääsee ideoimaan uudenlaisia ilmastoystävällisiä palveluita.

Vantaan Energia

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

Vuokrat nousivat

19.1.2023

Vuokrat nousivat loppuvuonna erityisesti Tampereella ja Vantaalla

Vuokrien vuosikasvu oli pääkaupunkiseudulla hitaampaa kuin muualla Suomessa, mutta vauhdittui loppuvuodesta erityisesti Vantaalla. Eniten vuokrat nousivat vuodessa Rovaniemellä, Tampereella sekä Turussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti