Uusiosepelillä tuhansien eurojen säästöt hiekoitukseen

Raahen Talonhoito Oy on kokeillut hiekoitussepelin uusiokäyttöä ja todennut sen toimivaksi systeemiksi. Myös Raahen kaupunki suunnittelee uusiosepelin käyttöönottoa, kirjoittaa Raahen Seutu (12.2.2020).

Raahen Talonhoito Oy teki sopimuksen rakennusmateriaalitoimittaja Fescon Oy:n kanssa sepelin seulonnasta. Ensimmäiset seulonnat toteutettiin syksyllä, ja nyt uusiosepeli on käytössä. Seulonnassa talteen otetusta käytetystä sepelistä saadaan uusiokäyttöön noin puolet. Aluksi Raahen Talonhoito testasi seulontaa pienessä mittakaavassa.

Hiekoitussepelin uusiokäytöllä saadaan aikaan tuhansien eurojen säästöt, Raahen Talonhoito Oy:stä kerrotaan. Toimitusjohtaja Jari Kotajärvi kertoo, että kalliomurska on nykypäivänä kallista ainesta. Muualla maailmassa hiekasta on pulaa, ja Suomessakin on tyhjennetty harjuja, joten sepelin uusiokäyttö on myös ympäristöteko.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.11.2016

Valaistuksen päivitys tuo säästöjä

Kunnissa ja yrityksissä satojen tuhansien eurojen vuosisäästöt ovat mahdollisia, kun vanhaa energiatehotonta valaistusta päivitetään uudempaan tekniikkaan. Motivan mukaan katse tulisi kääntää investointikustannuksista käyttökustannuksiin. Kiinteistöjen energiankulutuksesta valaistus haukkaa lämmityksen jälkeen suurimman osan ja kuntien sähkönkulutuksesta jopa kolmasosan.

2.9.2016

Rakennusalan tehokkuus paranemassa digiloikalla

Rakennustietosäätiön tuotetiedon digitalisaatio eli TEHO-hanke etenee vauhdilla. Hanke on synnyttänyt Suomeen rakennusalan yhteisen tuotetietokannan, sekä sitä hyödyntävän uuden ratkaisun tuotetiedon hallintaan rakennusliikkeille, RT urakoitsijan tuotetieto -sovelluksen. TEHO-hanke rahoitetaan rakennusalan yritysten ja -toimijoiden lisäksi valtion digitalisaatioon suunnatuin varoin osana hallitusohjelmaan kirjattua digiloikkaa.

29.5.2020

Tulvasuojaus on kallista mutta kannattavaa

Vastuu tulvasuojauksen järjestämisestä on taloyhtiön hallituksella ja isännöitsijällä. Rovaniemellä varaudutaan parhaillaan Kemijoen tulvimiseen, kirjoittaa Lapin Kansa (29.5.2020) Kemijoen vieressä sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Rovaniemen kirkkoranta on rakennuttanut talon ja joen väliin vallin, ja paikalle on asennettu pumput pitämään tulvavesi poissa. Tulvasuojaukseen on käytetty rahaa yli 10 000 euroa.

30.9.2014

Tuhansien eurojen säästöt lämmityskuluihin maalämmöllä

Lämmityskauden alkaessa moni tuskailee jo ennakkoon lämmityskulujen aiheuttamaa rahanmenoa. Suomen luonnonsuojeluliitto neuvoo säästämään energiaa ja lompakkoa. Yhä useampi kotitalous on halunnut käyttää hetken asumisen energiankäytön järkeistämiseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti