Uusia ratkaisuja taloyhtiöiden suurten korjausrakentamiskustannusten kattamiseksi

Mellunmäen Kortteliprojektin asunto-osakeyhtiöt ja GSP Group Oy ovat työstäneet ratkaisuja putkiremontin ja muiden suurten korjauskustannusten kattamiseksi asukkaiden ja osakkaiden etuja ajatellen.

Mellunmäen Kortteliprojektin korttelikokonaisuuteen luonnostellaan GSP Group Oy:n johdolla suunnitelmakokonaisuutta, jota voidaan hyödyntää vastaavanlaisissa hankkeissa, vanhojen taloyhtiöiden suurten peruskorjauskustannusten kattamiseksi. Alueelle suunnitellaan tiivis ja tehokas kaava, toimiva korttelikokonaisuus, jonka vaiheittainen toteutus takaa nykyisille osakkaille turvallisen tavan uuden asunnon hankintaan, korjauskustannuksia vastaavalla hintatasolla. Uusi asunto putkiremontin sijaan takaa asumisrauhan ilman uusia suuria korjaustarpeita useiksi vuosikymmeniksi eteenpäin.

Mellunmäen selvityksen alla olevassa korttelissa sijaitsee tällä hetkellä kaksi asunto-osakeyhtiötä, 126 asuntoa ja rakennusoikeutta on käytetty n. 11.000kem. Uusi kokonaisuus tulisi pitämään sisällään uudet rakennukset ja asunnot nykyisille osakkaille sekä riittävän määrän uutta rakennusoikeutta ja uutta rakennuskantaa, jolla tuleva toteuttaja saa katettua myös vanhojen asuinrakennusten uudelleen suunnittelun ja –rakentamisen. Uusi kortteli rakentuisi vaiheittain ja mahdollistaa monimuotoisen asuntokannan, eri omistus- ja asuntokannan huomioiden. Tavoitteena on siten myös alueen kehittäminen, monipuolistaminen ja kaupunkirakenteen tehostaminen – sekä alueen ja kiinteistökannan arvonnousu.

Hankkeen kehityssuunnitelman tiimoilta on haastateltu laajasti eri osa-alueiden viranomaistahoja ja myös asunto-osakeyhtiölain aspektit on otettu suunnittelussa huomioon. Kehittämistavoitteet ja suunnitelmat kaupunkirakenteen tiivistämiseksi ja korjausvajeen kattamiseksi on otettu joka taholta positiivisesti vastaan ja hankkeesta toivotaan suunnanantajaa muille vastaaville korjausrakentamishankkeille. Väljästi rakennettujen vanhojen vuokrataloyhtiöiden tontit voidaan ottaa tehokkaammin käyttöön ja tavoitteena on toteuttaa uusia koteja ilman välimuuttoja, väliaikaisia asuntoja ja niistä aiheutuvia lisäkuluja. Toteutustapa antaa siten apuja myös tontti- ja asuntopulan helpottamiseen kaupunkialueilla ja ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla.

GSP Group Oy on vastannut hankkeen kehityssuunnitelman projektinjohdosta ja sijoittajahankinnasta. Selvitystyö jatkuu yksilöidymmällä tasolla. Tavoitteena on jo osin uudistunut kortteli Mellunmäkeen ennen vuotta 2020.

GSP Group Oy on kiinteistökehitys- sekä rakennuttamispalvelujen konsultointiin erikoistunut yhtiö. Tutustu tarkemmin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

6.4.2022

Peruskorjatako vai uusia koko hissi?

KITA: Edullisten tai väärin valittujen laitteiden elinkaari saattaa olla lyhyt ja niitä vaivaavat toimintahäiriöt. Hissin hankinnassa ja korjauksissa laatuun kannattaa panostaa ja käyttää tarvittaessa asiantuntijaa, joka tuntee alan uusimmat ratkaisut, olipa kyse vanhan hissin modernisoinnista tai uuden hissin hankinnasta. Asunto-osakeyhtiö voi hakea ARAlta avustusta, kun vanha kääntöovellinen hissi uusitaan automaattiovelliseksi hissiksi tai hissittömään taloon rakennetaan […]

29.3.2022

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet keskimäärin lähellä eläkeikää

Kiinteistöliiton selvityksen mukaan taloyhtiöiden hallitusten jäsenistä ainoastaan 12 prosenttia on alle 44-vuotiaita. 65–74-vuotiaita on 39 prosenttia, 55–64-vuotiaita 23 prosenttia ja yli 75-vuotiaita 13 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla keski-ikä on noin 60 ja muualla Suomessa 63 vuotta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti