Uudet osakeyhtiöt voi perustaa ilman osakepääomaa

Osakeyhtiöllä, asunto-osakeyhtiöllä ja keskinäisellä kiinteistöosakeyhtiöllä ei heinäkuun alusta alkaen tarvitse olla vähimmäisosakepääomaa.

Vaatimus 2500 euron vähimmäisosakepääomasta poistuu osakeyhtiölaista ja asunto-osakeyhtiölaista 1.7.2019 alkaen. Vanhat osakeyhtiöt voivat alentaa osakepääomansa nollaan ja uudet yhtiöt voi jatkossa perustaa ilman osakepääomaa. Osakkeiden merkintähinta voidaan jatkossa merkitä kokonaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon (SVOP). Jos yhtiöjärjestyksessä määrätään osakkeen nimellisarvosta, täytyy nimellisarvoa vastaava määrä merkintähinnasta kuitenkin aina merkitä osakepääomaan.

Sähköisessä ytj-palvelussa osakeyhtiön perustaminen on mahdollista ilman osakepääomaa vain silloin, kun sekä osakepääoma että osakkeiden merkintähinta ovat nolla euroa. Palvelussa olevat keskeneräiset osakeyhtiön perustamisilmoitukset täytyy tehdä valmiiksi viimeistään 30.6.2019, sillä keskeneräiset ilmoitukset poistuvat palvelusta 1.7.2019.

Lue lisää Patentti- ja rekisterihallituksen uutisesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

asunto-osakeyhtiölaki

10.10.2023

Asunto-osakeyhtiöt tarvitsevat edelleen oman lain

Asunto-osakeyhtiölaki on nimenomaan taloyhtiöitä varten säädetty laki. Ennen ensimmäistä asunto-osakeyhtiölakia myös taloyhtiöiden toimintaa ohjasi osakeyhtiölaki. Aikaa myöten kävi kuitenkin selväksi, että taloyhtiöt tarvitsevat oman lainsäädännön.

Tilaajille

3.4.2023

Huoneistotietojärjestelmää koskeva lainsäädäntö muuttuu

Huoneistotietojärjestelmää koskevaa lainsäädäntöä kehitetään edelleen. Järjestelmän jatkokehittäminen palvelee muun muassa positiivisen luottotietorekisterin käyttöönottoa Suomessa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti