Useita tuhansia valtion tukemia vuokra-asuntoja tyhjillään

8 900 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n tukemaa vuokra-asuntoa oli tyhjillään vuoden 2019 maaliskuussa, kerrotaan ARA:n tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessa.

Kyse on vähintään kaksi kuukautta tyhjillään olleiden ARA-vuokra-asuntojen määrästä. Yli kuusi kuukautta tyhjänä olleita asuntoja oli 4 500. Kaikista ARA-vuokra-asunnoista oli tyhjillään 2,4 %. Suhteellisesti eniten tyhjiä asuntoja oli Hyrynsalmella, Juupajoella ja Kemissä ja määrällisesti eniten Kouvolassa, Savonlinnassa ja Helsingissä. Tyhjien ARA-asuntojen määrä on ollut kasvussa jo seitsemän vuotta peräkkäin.

Myös ARA-asuntojen käyttöaste on laskenut. Käyttöaste oli heikko yli kolmasosassa kunnista ja vastaavasti hyvä tai erinomainen yhteensä hieman yli kolmasosassa kunnista.

ARA:n asuntomarkkinakatsauksen mukaan vuokra-asuntomarkkinoilla oli ylitarjontaa 108 kunnassa ja lievää ylitarjontaa 115 kunnassa. Markkinatilanne oli tasapainoinen 46 kunnassa ja melko kireä 10 kunnassa. Melko kireän markkinatilanteen kuntia olivat pääkaupunkiseudun kunnat sekä Turku ja Tampere.

Lue lisää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asuntomarkkinakatsauksesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti