Urakoitsijan takuuvastuu – Tilaajan opas

Urakoitsija vastaa siitä, että urakan lopputulos täyttää urakkasopimuksessa määritellyt vaatimukset. Jos urakkakohteessa havaitaan töiden valmistumisen jälkeen virhe, tällöin vedotaan tyyppisesti urakoitsijan takuuvastuuseen. Siitä määrätään Rakennusurakan yleisissä sopimusehdoissa (YSE 1998).

Urakoitsijan takuuvastuu – Tilaajan opas -uutuuskirja selvittää yksityiskohtaisesti, mitä YSE 1998 -ehdoissa määrätään urakan takuuajasta ja urakoitsijan vastuusta. Kirjassa kerrotaan muun muassa miten takuuaika lasketaan, mitä toimenpiteitä takuu kattaa ja miten takuukorjauksista sovitaan tilaajan ja urakoitsijan kesken. Kirja opastaa myös virheiden reklamoinnissa ja kertoo, milloin urakoitsijalta voidaan vaatia vahingonkorvauksia.

Lisäksi kirjassa neuvotaan, miten tilaaja kannattaa menetellä erilaisissa ongelmatilanteissa – esimerkiksi silloin, jos urakoitsija kieltäytyy takuukorjauksista tai jos takuuaikana korjattu virhe uusiutuu.

Kirja sopii oppaaksi rakennus- tai korjausurakkaa tekevän taloyhtiön hallituksen jäsenille ja isännöitsijöille. Kirjassa avataan kiitettävän hyvin määräysten ja lakipykälien sisältöä, ja kirja auttaa siten taloyhtiötä pitämään puoliaan takuukorjausten suhteen. Kirjassa on mukana myös kätevät mallit reklamaation tekemiseen.

Kirjan on kirjoittanut asianajaja, DI Emma Niemistö. Sen on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Lue lisää oppaasta ja tilaa!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tarjouspyyntöön panostus

9.9.2022

Tarjouspyyntöön syytä panostaa

Taloyhtiön kannattaa tehdä tarjouspyyntö laajaan korjaushankkeeseen vasta sitten, kun on tehty purku- ja korjaustyöselvitys kaikkine piirustuksineen ja liitteineen. Jos tarjouspyynnön tekeminen tuottaa hankaluuksia, kannattaa kysyä apua Kiinteistöliiton neuvonnasta.

korjaushankkeen takuuaika

12.8.2022

Kaupallinen yhteistyö

Ota nämä asiat huomioon taloyhtiön remontin takuuaikana

Taloyhtiön korjaushankkeen takuuaika alkaa, kun remontin valmistumisen jälkeen kiinteistö on hyväksytty vastaanotetuksi. Taloyhtiön kannattaa olla tarkkana siitä, että takuuaikana ilmenneiden vikojen ja puutteiden korjaus sisältyy takuuseen.

Raksystems

korjausurakan jälkeen

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiölle huolettomia vuosia korjausurakan jälkeen

Taloyhtiön korjausurakan jälkeen alkaa kahden vuoden takuuaika, jonka aikana taloyhtiö voi reklamoida urakoitsijalle havaituista virheistä. Korjatusta asiasta täytyy pitää huolta myös korjausurakan jälkeen. Tässä auttaa viiden vuoden välein teetetty kuntoarvio.

Raksystems

aurinkovoimala

23.5.2022

Hietalahden Puistikossa otetaan kaikki aurinkosähkö hyötykäyttöön

Asunto-osakeyhtiö Hietalahden Puistikossa tehtiin linjasaneerauksen yhteydessä energiaremontti, jonka loppuvaiheessa rakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneelit. Hyvityslaskennan ansiosta aurinkovoimalasta voitiin tehdä ajateltuakin suurempi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti