Ukkosmyrskyä rivarissa

As Oy Ukkosmyrsky on päällisin puolin ihan tavallinen suomalainen rivitaloyhtiö. Tai oikeastaan ei, sillä iso osa remonteista on jätetty tekemättä ja ne mitkä on tehty, on tehty vähän sinnepäin.

Taloyhtiön hallitus tuntuu ajavan vain omia asioitaan ja asukkaille tärkeintä on pieni vastike. Isännöitsijän työmotivaatio tämän ja muiden taloyhtiöiden osalta tuntuu olevan vähän niin ja näin. Osa osakkaista nousee kapinaan ja haluaa muutosta. Tapahtumat kärjistyvät lopulta siihen pisteeseen, että taloyhtiössä tapahtuu murha.

Jo ensimmäistä kirjaa kirjoittaessaan kirjailija päätti, että seuraava kirja, joka olisi myös dekkari, sijoittuu kokonaan taloyhtiömaailmaan. Aihetta käsittelevää fiktiota ei ole juurikaan kirjoitettu ja Suomessa on kuitenkin 80 000 asunto-osakeyhtiötä, ja niissä asuu kaksi miljoonaa ihmistä, joten aihepiiri koskettaa aika montaa suomalaista.

Ukkosmyrskyä rivarissa on Ritva Pesosen toinen dekkari. Isännöintialan yrittäjänä Pesonen tuntee alan hyvin, mutta kirjoittajana on vielä vähän petrattavaa. Kirjan on kustantanut Mediapinta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.11.2015

Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä

Taloyhtiössä asuminen herättää kysymyksiä monissa osakkaissa ja asukkaissa, kun taloyhtiömaailman käytännöt ja toimintatavat eivät ole tuttuja kaikille. Epätietoisuus voi johtaa välinpitämättömyyteen, väärin toimimiseen tai turhiin yhteydenottoihin isännöitsijään. Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä -kirja tarjoaa keinon epätietoisuuden poistamiseen.

31.5.2016

Korjaushankkeen rahoitus taloyhtiössä

Korjaushankkeen rahoitus taloyhtiössä -uutuuskirjaan on koottu kätevästi yksien kansien väliin perustiedot taloyhtiön korjaushankkeen rahoittamisesta. Kirja esittelee tavallisimmat taloyhtiön käytössä olevat rahoitustavat (esim. yhtiölaina, ennakkosäästäminen, yhtiön omaisuuden myynti) ja kertoo, miten rahoitus käytännössä hankitaan.

25.11.2015

Uusi Helsinki? 11 avausta kaupungin mahdollisuuksiin

Millainen on Helsingin tulevaisuus, ja onko sille vaihtoehtoja? Tässä kirjassa eri alojen asiantuntijat kertovat rakastamastaan Helsingistä. Jokainen kirjoittaja on valinnut kaupungista jonkin osan, joka on herättänyt hänessä iloa, inhoa, surua tai intoa.

17.6.2016

Hallituksen tehtävät ja vastuut

Hallituksen tehtävät ja vastuut -uutuuskirja selvittää, mitä taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu ja millä tavoin hallitus on vastuussa toimistaan. Kirja listaa tiiviisti hallituksen keskeiset, lakisääteiset tehtävät sekä kertoo, mitä hallituksen tulee ottaa huomioon delegoidessaan tehtäviään isännöinnille, valvoessaan isännöinnin toimintaan ja pannessaan täytäntöön yhtiökokouksen päätöksiä. Kirjassa tarkastellaan myös taloyhtiön hallituksen vastuutilanteita ja annetaan hallitukselle käytännön vinkit siihen, […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti