Turvallista ja sopuisaa joulua jokaiseen taloyhtiöön!

Kiinteistölehti on koonnut vinkit turvalliseen ja sopuisaan joulunviettoon. Tämän jouluisen vinkkilistan voit vaikka tulostaa taloyhtiösi ilmoitustaululle. Se löytyy tulostettavassa muodossa täältä.

1. Joulukinkun paistorasva ei kuulu viemäriin tai vessanpönttöön

Kinkun paistorasva aiheuttaa hyytyessään pahoja tukkeutumisia taloyhtiön viemäriverkostossa. Tukkeumat puolestaan aiheuttavat usein hyvin laajoja ja kalliita vesivahinkoja. Joulukinkun paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön. Myöskään muut ruoantähteet eivät kuulu pyttyyn.

Kinkkutemppu kerää kinkkurasvaa hyötykäyttöön usealla paikkakunnalla, lue lisää ja katso keräyspaikat: www.kinkkutemppu.com

2. Uuden vuoden tinat ovat vaarallista jätettä

Uuden vuoden tinat kannattaa käyttää uudelleen. Tinat sisältävät paljon lyijyä ja ovat näin ollen vaarallista jätettä. Niitä ei saa laittaa tavallisten roskien joukkoon. Jos et säilytä tai käytä tinoja uudelleen, vie ne vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin. Keräyspisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta www.kierratys.info

3. Lahjapapereita ei saa laittaa paperinkeräykseen

Lahjapaperit eivät useimmiten kelpaa keräyspaperin tai -kartongin joukkoon. Oikea paikka lahjapapereille on energiajae- tai sekajäteastia.

Lajittele lahjojen kiiltävät muoviset käärenauhat sekajätteisiin. Paperinarut sopivat kartonkikeräykseen. Nauharuusukkeet ja kankaiset lahjanauhat kannattaa säästää ja käyttää uudelleen.

4. Litistä pakkauslaatikot jäteastioihin äläkä täytä jäteastioita turhaan

Joulun aikaan taloyhtiön jäteastiat pursuavat yli äyräiden. Säilytä kuivat ja haisemattomat roskat hetken aikaa asunnossa ja vie ne taloyhtiön roskikseen jäteautojen käytyä, jolloin ne mahtuvat paremmin jäteastioihin. Helpota kaikkien asukkaiden joulua litistämällä pakkauslaatikot, ennen kuin viet ne jäteastioihin.

5. Ilotulitteiden kanssa on noudatettava varovaisuutta

Ilotulitusrakettien kanssa on noudatettava varovaisuutta! Ilotulitteita ei saa ampua parvekkeelta ja ne tulee suunnata poispäin rakennuksista, autoista ja ihmisistä. Käytetyt ja likaantuneet pahviset ilotulitepakkaukset kuuluvat seka- tai energiajätteeseen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Nettiasiat kerralla kuntoon – huomioi nämä valokuidussa

Tietoliikenteen datamäärien ennustetaan kasvavan tulevaisuudessa moninkertaisesti. Pelkällä mobiiliyhteydellä ei tulevaisuudessa enää pärjää, vaan kiinteä yhteys tulee taloyhtiöissä tarpeeseen.

Valokuitunen

20.12.2021

Näillä vinkeillä joulumieltä jokaiseen taloyhtiöön!

Joulu sujuu rauhallisin ja turvallisin mielin, kun muistaa muutaman perusasian ja noudattaa yhteisiä pelisääntöjä. Lue alta vinkit hyvään joulunviettoon taloyhtiössä: 1. Palovaroittimen patterit kannattaa tarkistaa viimeistään nyt.

taloyhtiön turvallisuus

17.5.2022

Kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta?

Ukrainan sota on saanut suomalaisten turvallisuudentunteen järkkymään. Taloyhtiöissäkin pohditaan nyt asioita, joita ei ennen tarvinnut miettiä: kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta, ja voiko taloyhtiössä elää jatkossakin turvallisesti?

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti