Turvallista ja sopuisaa joulua jokaiseen taloyhtiöön!

Kiinteistölehti on koonnut vinkit turvalliseen ja sopuisaan joulunviettoon. Tämän jouluisen vinkkilistan voit vaikka tulostaa taloyhtiösi ilmoitustaululle. Se löytyy tulostettavassa muodossa täältä.

1. Älä jätä kynttilöitä palamaan valvomatta

Kynttilöitä ja ulkotulia täytyy pitää silmällä, jotta ne eivät aiheuta vaaratilanteita. Varmistathan, että asunnossa on toimiva palovaroitin!

2. Joulukinkun paistorasva ei kuulu viemäriin tai vessanpönttöön

Kinkun paistorasva aiheuttaa hyytyessään pahoja tukkeutumisia taloyhtiön viemäriverkostossa. Tukkeumat puolestaan aiheuttavat usein hyvin laajoja ja kalliita vesivahinkoja. Joulukinkun paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön. Myöskään muut ruoantähteet eivät kuulu pyttyyn. Hyytyneen rasvan voi hävittää biojätteenä ja nestemäisen rasvan suljetussa pakkauksessa sekajätteenä.

Kinkkutemppu kerää kinkkurasvaa hyötykäyttöön usealla paikkakunnalla, lue lisää ja katso keräyspaikat: www.kinkkutemppu.com

3. Suo naapureille joulurauha

Vaikka et itse viettäisi joulua, naapureille se on todennäköisesti tärkeä juhlapyhä. Vältä kovaäänisiä askareita, kuten remontointia. Myös isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus ovat ansainneet joulurauhansa, joten jätäthän hallinnolliset asiat odottamaan arkea. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä huoltoyhtiön päivystykseen tai hätänumeroon.

4. Lahjapapereita ei saa laittaa paperinkeräykseen

Lahjapaperit eivät useimmiten kelpaa keräyspaperin tai -kartongin joukkoon. Oikea paikka lahjapapereille on energiajae- tai sekajäteastia.

Lajittele lahjojen kiiltävät muoviset käärenauhat sekajätteisiin. Paperinarut sopivat kartonkikeräykseen. Nauharuusukkeet ja kankaiset lahjanauhat kannattaa säästää ja käyttää uudelleen.

5. Litistä pakkauslaatikot jäteastioihin äläkä täytä jäteastioita turhaan

Joulun aikaan taloyhtiön jäteastiat pursuavat yli äyräiden. Säilytä kuivat ja haisemattomat roskat hetken aikaa asunnossa ja vie ne taloyhtiön roskikseen jäteautojen käytyä, jolloin ne mahtuvat paremmin jäteastioihin. Helpota kaikkien asukkaiden joulua litistämällä pakkauslaatikot, ennen kuin viet ne jäteastioihin.

6. Uuden vuoden tinat ovat vaarallista jätettä

Uuden vuoden tinat kannattaa käyttää uudelleen. Tinat sisältävät paljon lyijyä ja ovat näin ollen vaarallista jätettä. Niitä ei saa laittaa tavallisten roskien joukkoon. Jos et säilytä tai käytä tinoja uudelleen, vie ne vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin. Keräyspisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta www.kierratys.info

7. Ilotulitteiden kanssa on noudatettava varovaisuutta

Ilotulitusrakettien kanssa on noudatettava varovaisuutta! Ilotulitteita ei saa ampua parvekkeelta ja ne tulee suunnata poispäin rakennuksista, autoista ja ihmisistä. Ilotulitteita ei yleensä mahdu ampumaan turvallisesti taloyhtiön pihalla, vaan niille on etsittävä avara paikka riittävän etäällä rakennuksista ja autoista. Käytetyt ja likaantuneet pahviset ilotulitepakkaukset kuuluvat seka- tai energiajätteeseen.

Artikkelia täydennetty 19.12.2022.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

14.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Nettiasiat kerralla kuntoon – huomioi nämä valokuidussa

Tietoliikenteen datamäärien ennustetaan kasvavan tulevaisuudessa moninkertaisesti. Pelkällä mobiiliyhteydellä ei tulevaisuudessa enää pärjää, vaan kiinteä yhteys tulee taloyhtiöissä tarpeeseen.

Valokuitunen

piha turvalliseksi

29.3.2023

Taloyhtiön piha turvalliseksi kaikille

Miten taloyhtiö voi parantaa pihan turvallisuutta? Parasta olisi, että autoilijoille ja kevyelle liikenteelle olisi omat väylät ja lasten reitti pihan läpi olisi turvattu. Autoilija voi lisätä turvallisuutta lähtemällä liikkeelle keula edellä.

valokuitu

20.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu päivittää vanhankin talon nykyaikaan

Valokuidun hankinta kerros- tai rivitaloon on helppoa. Taloyhtiöt päätyvät tyypillisesti toteutukseen, jossa valokuidun rakennus- ja asennustyöt ovat veloituksettomia ja kuidusta maksetaan kuukausimaksua nettipalveluiden ohella.

Valokuitunen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti