Tukholman keskineliöhinta tippunut jo yli tuhat euroa

Ruotsissa asuntojen hinnat jatkavat putoamistaan ja samalla uusien asuntolainojen saantia tiukennetaan, kirjoittaa Kauppalehti.

Ruotsin asuntomarkkinoiden tuoreimmat tilastot kertovat, että asuntojen hinnat laskivat koko maassa. Jyrkimmin hinnat ovat tippuneet Tukholmassa, Göteborg ja Malmö seuraavat perässä.

Joulukuussa Tukholmassa myytyjen kerrostaloasuntojen keskineliöhinta putosi alle 84 000 kruunuun, kun se vielä keväällä oli 94 000 kruunua. Euroissa muutos neliöhinnoissa on noin 1 000 euroa.

Maaliskuussa voimaan tuleva asuntolainojen lyhennyssääntöjen kiristys koskee niitä, jotka ottavat lainaa 4,5 kertaa verojen jälkeisten vuositulojen verran.

Ruotsissa kärsitään silti edelleenkin asuntopulasta.

Lue alkuperäinen juttu Kauppalehdestä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

lainavertailu

6.9.2023

Kiinteistölehden lainavertailu: Korjauslainat kallistuivat

Uusien taloyhtiölainojen keskimääräinen kokonaiskorko oli pääkaupunkiseudun pankkien tarjouksissa 5,17 prosenttia, selviää syyskuun lainavertailusta. Suomen Kiinteistölehti julkaisee Suomen Rahatiedon Seppo Rekosen laatimia lainakorkojen vertailuja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti