Toiminnantarkastuksesta verkkokurssi

Kiinteistöalan Kustannus Oy on julkaissut uuden Toiminnantarkastuksen perusteet -verkkokurssin, joka on suunnattu taloyhtiöiden toiminnantarkastajille. Kurssilta saa kattavat ja pätevät tiedot toiminnantarkastuksen tekemiseen. Kiinteistöliiton jäsenet saavat kurssin maksutta käyttöönsä.

Kurssilta ohjeet toiminnantarkastukseen

Toiminnantarkastuksen perusteet -kurssi on rakennettu niin, että toiminnantarkastuksen voi suorittaa kurssin ohessa. Tarkastettavat taloyhtiön hallinnon ja talouden osa-alueet käydään yksityiskohtaisesti läpi. Runsaiden esimerkkien ja monipuolisten työkalujen avulla on helppo laatia muistioita toiminnantarkastuksen eri vaiheista.

Kurssilla toiminnantarkastaja saa ohjeet toiminnantarkastuksen tuloksena syntyvien muistioiden käyttöön ja laatimiseen. Kurssi auttaa myös arvioimaan, millainen tarkastuskertomus on kulloisessakin tilanteessa syytä antaa.

Kurssi sisältää Suomen Kiinteistöliiton mallin mukaan laaditun vakiomuotoisen toiminnantarkastuskertomuksen pohjan, jota voi käyttää tarkastuskertomusta laadittaessa.

Kurssin kokonaiskesto on n. 1 t 30 min. Kurssin lopuksi on mahdollista tulostaa todistus kurssin suorittamisesta.

Asiantuntijana Juho Järvinen

Toiminnantarkastuksen perusteet -kurssin sisällön on laatinut Suomen Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen. Hän toimii myös asiantuntijana kurssin videoilla.

Järvinen neuvoo työssään taloyhtiöiden hallituksia ja isännöitsijöitä talouteen ja verotukseen liittyvissä asioissa sekä pitää aiheesta koulutuksia Kiinteistöliiton jäsenistölle.

Järvinen on laatinut myös HTHJ-kurssisarjan Taloyhtiön talous -osion.

Jäsenetu Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille

Toiminnantarkastuksen perusteet -kurssi on maksuton Suomen Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille (hinta normaalisti 99,00 €).

Kurssi kuuluu HTHJPLUS-kurssisarjaan, joka täydentää HTHJ – Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen -kurssisarjaa. Kurssin voi ottaa käyttöön HTHJ-kokonaisuuden tapaan Kiinteistöalan Kustannus Oy:n verkkokaupassa.

Pikaohje kurssin käyttöönottoon Kiinteistöliiton jäsenille

 1. Rekisteröidy ja kirjaudu Kiinteistöalan Kustannus Oy:n verkkokauppaan osoitteessa kiinkust.fi
  1. Rekisteröidy taloyhtiönä ja syötä rekisteröityessä taloyhtiösi Kiinteistöliiton jäsennumero.
  2. Jos sinulla on jo tunnukset, kirjaudu niillä verkkokauppaan.
 2. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta Oma kirjasto > Käyttäjätiedot
  1. Mene Käyttäjätiedoissa kohtaan Kiinteistöliiton jäsenedut
   1. Jos et ole vielä syöttänyt jäsennumeroa, klikkaa kohtaa Kyllä, yhtiömme on Kiinteistöliiton jäsen
   2. Avautuvassa ikkunassa syötä taloyhtiösi Kiinteistöliiton jäsennumero ja klikkaa vihreää Aseta-painiketta
 • Tallenna vielä käyttäjätiedot klikkaamalla sivun oikeassa alareunassa olevaa Tallenna-painiketta
 1. Klikkaa harmaata Jäsenetutuotteet-painiketta
 2. Valitse avautuvalla sivulla haluamasi (maksuttomat) jäsenedut, jotka haluat ottaa käyttöön ja klikkaa vihreää Tallenna-painiketta
 1. Klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa Oma kirjasto > Omat tuotteet
  1. Valitsemasi jäsenetutuotteet ovat näkyvissä ja kuvaketta klikkaamalla pääset tuotteeseen.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet jäsenetutuotteiden käyttöönottoon löytyvät Kiinteistöalan Kustannus Oy:n verkkokaupasta osoitteesta: https://www.kiinkust.fi/kiinteistoliiton_jasenedut.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.1.2017

HTHJ-verkkokurssikokonaisuus antaa eväät hallitustyöskentelyyn

Putkiremontti tulossa, yhtiökokous edessä, palvelusopimukset kilpailutettavana? Taloyhtiön hallituksessa tarvitaan tietoa monelta alalta ja mitä pätevöityneempiä ihmisiä hallituksessa toimii, sitä paremmin asiat hoituvat. Verkkokurssikokonaisuus HTHJ* – Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen antaa mainiot eväät taloyhtiön hallituksessa toimimiseen.

2.4.2019

Hallitusoppia verkkokursseilta 24/7

Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten asiantuntijat ovat laatineet oman verkkokurssikokonaisuuden taloyhtiön hallitusten jäsenille sekä lisäksi omat kurssit toiminnantarkastajille sekä taloyhtiön puheenjohtajille. Taloyhtiön hallituksen jäsenet, puheenjohtaja ja toiminnantarkastaja ovat tärkeissä luottamustehtävissä. Tehtävän hoitamiseen on tarjolla kattavat neuvontapalvelut Kiinteistöliittoyhteisön asiantuntijoilta ja tietoa saa mainiosti myös Kiinteistöliitto Uusimaan koulutustilaisuuksista.

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

6.2.2017

Toiminnantarkastuksen perusteet

Kokenut isännöitsijä totesi, että toiminnantarkastuksessa on kaksi ääripäätä: tarkastaja joko penkoo kaikki paperit tai sitten laittaa vain nimen alle. Uusi verkkokurssi opastaa toiminnantarkastajaa tekemään vaihe vaiheelta oikeita asioita. Kun toiminnantarkastus tehdään kunnolla, on se hyvä työkalu hallitukselle ja sillä säästetään huomattavasti isännöitsijän aikaa ja hermoja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti