Tieto vauhdittaa rakennusalan kiertotaloutta

Rakentamisen resurssien kiertokulku halutaan vakiinnuttaa osaksi kiertotaloutta alkaneella vuosikymmenellä. Rakennusliiton tekninen johtaja Mikko Somersalmi kertoo Rakennuslehden blogissa, mitkä ympäristötavoitteet ja -suunnitelmat ovat rakennusalalla ajankohtaisia.

EU:n jätedirektiivi, hallitusohjelma ja valtakunnallinen jätesuunnitelma ohjaavat tavoitteeseen, jossa jo tämän vuoden aikana 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteestä otettaisiin osaksi materiaalikiertoa. Ympäristöministeriö ja Rakennusliitto ovat valmistelleet tavoitetta edistääkseen Green Deal -sopimuksen, joka allekirjoitetaan alkuvuodesta.

Green Deal -sopimuksella halutaan saada tieto Rakennusliiton jäsenten purettavien ja laajasti saneerattavien kohteiden materiaaleista leviämään laajemmalle. Tieto mahdollistaa materiaalien jatkokäytön sellaisenaan tai kiertotalousketjuina, ja se muodostetaan purkamista edeltävässä purkukartoituksessa, esimerkiksi haitta-ainekartoituksessa.

Kun tiedot rakennuskannasta ovat tarpeeksi yksityiskohtaiset, mahdollistuvat myös erilaiset suunnitelmat purkumateriaalien uuden elämän luomiseksi purkusuunnitelmassa kerätyn tiedon pohjalta.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

16.11.2022

Digitaaliset kanavat helpottavat arkea

Digitaaliset palvelut helpottavat taloyhtiön arkea, kunhan niitä on kaikkien asukkaiden helppo käyttää. Kaikki taloyhtiön asiat voi entistä useammin hoitaa yhden palvelun kautta. Digipalveluita käytettäessä on oltava tarkkana tietoturva-asioiden kanssa.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

perehdytys hallituksen puheenjohtaja

24.5.2023

Perehdytys tukee uutta hallituksen puheenjohtajaa

Jussi Jurkolasta tuli taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja ilman aikaisempaa kokemusta asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelystä. Hän sai kattavaa perehdytystä hallituksen konkareilta ja etsi myös itse tietoa. Kaikkein tärkeintä oli muulta hallitukselta saatu luottamus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti