OECD: asuntokuplan riski muun muassa Kanadassa ja Ruotsissa

Kotini voi olla linnani, mutta esimerkiksi Kanadassa on asuntojen rajun hinnanlaskun vaara, varoittaa taloudellisen yhteistyön järjestö OECD. Järjestön mukaan monissa maissa on asuntokuplan riski, kertoo brittilehti The Telegraph verkkolehtensä eilisessä artikkelissa.

Asuinkiinteistöjen hintataso on kiivennyt suhteettoman korkealle useissa maissa OECD:n mukaan. Tämä voi johtaa massiiviseen hintojen laskuun ylikuumentuneilla markkinoilla.

Uutisessa OECD:n pääekonomisti Catherine Mann toteaa, että muun muassa Kanadassa ja Ruotsissa ovat sekä asuin- että toimitilakiinteistöjen hinnat viimeisten viiden vuoden aikana kiivenneet tasolle, jotka eivät ole järkeviä vakaiden asuntomarkkinoiden kannalta.

Koko alkuperäinen artikkeli luettavissa The Telegraphissa ja sen tiivistelmä Dagens Nyheterissä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

esteettömyyskartoitus

4.1.2023

Esteettömyyskartoitus osaksi remonttia

Lainsäädäntö edellyttää esteettömyyden huomioimista linjasaneerauksen ja muiden isojen remonttien yhteydessä. Asiantuntija auttaa kartoittamaan, mitä remontissa pitäisi huomioida.

muuttuva ilmasto

5.4.2023

Muuttuva ilmasto lisää homehtumisriskiä

Suurin osa Suomessa yleisesti käytössä olevista ulkoseinärakenteista pärjää myös muuttuvassa ilmastossa. Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat ilmiöt, kuten viistosateet, lisäävät kuitenkin ulkoseinien homehtumisriskiä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti