Tee ainakin nämä asiat taloyhtiön syystalkoissa

syystalkoissa

Syystalkoissa laitetaan hihat heilumaan, mutta osan tehtävistä voi jättää luonnon hoidettavaksi.

Ennen vanhaan taloyhtiön pihapiiri saatettiin syystalkoissa rapsuttaa viimeistä lehteä myöten putipuhtaaksi. Nykyään sellaista ei enää suositella. Keltaiset koivunlehdet saavat jäädä täplittämään nurmikkoa. Talven jälkeen lehdistä ei ole enää paljoakaan jäljellä ja jos onkin, keväinen ruoho puskee vaivatta niiden läpi. Luonto siis hoitelee lehdet puolestamme, kun emme suotta kiirehdi tarttumaan haravoihin.

Se, että lehdet jätetään nurmikolle, on kaikin puolin eduksi. Maan pieneliöstö alkaa hajottaa lehtiä ja liikkuessaan ilmastoi maaperää. Se on kasvien kannalta hyvä, sillä juuret kasvavat ja viihtyvät paremmin kuohkeassa kuin kovin tiiviissä maassa. Lehdistä myös vapautuu ravinteita, mikä vähentää lannoitustarvetta. Se näkyy ennen pitkää kukkarossa.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Sari Toikkanen

Kirjoittaja on puutarha-alaan perehtynyt freelancer.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

parvekelasien kunnossapito

18.5.2022

Kuka vastaa parvekelasien kunnossapidosta ja sen kustannuksista?

Kenen vastuulla on parvekelasien kunnossapito? Entä miten siihen liittyvät kustannukset jaetaan? Tästä aiheesta tulee usein kysymyksiä Kiinteistöliiton lakineuvontaan.