Tarjoudu ulkoiluavuksi iäkkäälle naapurille!

Suomalaisissa taloyhtiöissä asuu suuri joukko yksinäisiä ikäihmisiä, joista moni tarvitsee apua ulkoiluun. Koronakevään eristyksen jälkeen moni vanhus saattaa olla aiempaa heikommassa kunnossa, eikä ulos lähteminen välttämättä onnistu enää ollenkaan ilman apuvoimia.

Parhaillaan käynnissä olevan Vie vanhus ulos -kampanjan hengessä Kiinteistöliitto haluaa kannustaa asukkaita tarjoamaan ulkoiluapua iäkkäille naapureilleen. Ikäinstituutin kampanjan tarkoituksena on edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjan huipentuma on valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, jota vietetään vuosittain vanhustenviikon torstaina ja tänä vuonna 8.10.

”Useimmat meistä tietävät taloyhtiöstään iäkkään naapurin, jonka liikuntakyky saattaa olla liian heikko itsenäiseen ulkoiluun. Ulkoiluavuksi tarjoutuminen olisi sydämellinen teko, josta auttajakin varmasti saisi hyvän mielen”, kannustaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Asukkaat voivat tarjota ulkoiluseuraa naapureilleen vaikka ilmoittamalla siitä ilmoitustaululla tai jakamalla lappuja huoneistoihin. Korona-aikana auttamisessa on luonnollisesti huomioitava autettavien ja auttajien turvallisuus esimerkiksi käyttämällä kasvomaskia.

Kaikenlainen auttaminen ja toisten huomioinen tuo taloyhtiöön hyvää yhteishenkeä, josta on iloa koko naapurustolle.

”Kun välit naapureihin ovat kunnossa, myös taloyhtiön virallisten asioiden hoitaminen sujuu hyvässä hengessä”, Pynnönen sanoo.

Lisätietoa Ikäinstituutin kampanjasta löytyy täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöintimeklari kilpailuttaa

8.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Isännöintimeklari kilpailuttaa isännöinnin taloyhtiöllesi

Isännöintimeklari tarjoaa puolueettoman kilpailutuspalvelun, jossa vertaillaan isännöintitoimistoja hinnan, palvelun ja laadun perusteella. Näin taloyhtiö voi varmistaa luotettavan isännöitsijän löytymisen.

Isännöintimeklari

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

19.6.2023

Asunto kesän tyhjänä? Ennakoi ja vältä ikävät yllätykset

Asunto jää usein kesällä tyhjäksi pitkiksi ajoiksi kerrallaan, kun asukkaat lähtevät pitkälle lomamatkalle tai mökille. Sekä omistusasujien että vuokralla asuvien täytyy pitää huolta asunnosta myös poissaolon aikana, minkä takia muutama asia kannattaa tarkistaa ennen lomalle lähtöä.

Tilaajille

suojaa koti

19.6.2023

Lomailija, suojaa kotisi murtovarkailta

Murtovarkaiden on helppo iskeä, kun asukkaat ovat lomalla. Siksi koti kannattaa ennen kesälomalle lähtöä suojata huolellisesti. Parhaiten murtoja ehkäisee asutun näköinen koti, jota joku naapuri käy välillä katsomassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti