Tarjoudu ulkoiluavuksi iäkkäälle naapurille!

Suomalaisissa taloyhtiöissä asuu suuri joukko yksinäisiä ikäihmisiä, joista moni tarvitsee apua ulkoiluun. Koronakevään eristyksen jälkeen moni vanhus saattaa olla aiempaa heikommassa kunnossa, eikä ulos lähteminen välttämättä onnistu enää ollenkaan ilman apuvoimia.

Parhaillaan käynnissä olevan Vie vanhus ulos -kampanjan hengessä Kiinteistöliitto haluaa kannustaa asukkaita tarjoamaan ulkoiluapua iäkkäille naapureilleen. Ikäinstituutin kampanjan tarkoituksena on edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjan huipentuma on valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, jota vietetään vuosittain vanhustenviikon torstaina ja tänä vuonna 8.10.

”Useimmat meistä tietävät taloyhtiöstään iäkkään naapurin, jonka liikuntakyky saattaa olla liian heikko itsenäiseen ulkoiluun. Ulkoiluavuksi tarjoutuminen olisi sydämellinen teko, josta auttajakin varmasti saisi hyvän mielen”, kannustaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Asukkaat voivat tarjota ulkoiluseuraa naapureilleen vaikka ilmoittamalla siitä ilmoitustaululla tai jakamalla lappuja huoneistoihin. Korona-aikana auttamisessa on luonnollisesti huomioitava autettavien ja auttajien turvallisuus esimerkiksi käyttämällä kasvomaskia.

Kaikenlainen auttaminen ja toisten huomioinen tuo taloyhtiöön hyvää yhteishenkeä, josta on iloa koko naapurustolle.

”Kun välit naapureihin ovat kunnossa, myös taloyhtiön virallisten asioiden hoitaminen sujuu hyvässä hengessä”, Pynnönen sanoo.

Lisätietoa Ikäinstituutin kampanjasta löytyy täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.12.2021

Tutkija selvitti ryhmärakentamisen tapaa – johtamistaidot ja suostuttelu korostuvat

KTM Lauri Laaksonen on tutkinut väitöskirjassaan kahta konsulttivetoisen ryhmärakennuttamisen kerrostalokohdetta ja selvittänyt, miten luovasta ryhmästä voi tulla asiakkaalle voimavara. Konsulttivetoinen ryhmärakennuttaminen on Laaksosen mukaan edelleen poikkeuksellinen palvelu asuinrakentamisessa. Kyse on rakennuttajina toimivista asukkaista ja konsulttina toimivan yrityksen edustajista koostuvasta ryhmästä, jonka tehtävänä on toteuttaa vaikkapa kerrostalo.

23.11.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rakennusfirma, joka saa asiakkailtaan kiitosta tarjousvaiheesta alkaen – ”Meille on tärkeää, että asiakas tietää mitä tilaa”

Priimatyö Oy on kiinteistöjen märkätiloihin erikoistunut rakennusalan yritys, joka toimii Oulun ja Tampereen seudulla. Priimatyö Oy toimittaa asiakkailleen läpinäkyvästi hinnoiteltuja ja laadukkaasti toteutettuja kylpyhuoneita, saunoja sekä muita märkätiloja. Asiakkaat kuvailevat palvelua sanoilla: laadukas, asiantunteva, tarkka, ahkera, ystävällinen ja rehellinen.

Priimatyö Oy

korjaushanke edullisesti

10.6.2022

Korjaushanke onnistui edullisesti oppilastyönä

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitsevassa taloyhtiössä toteutettiin maalaushanke vaihtoehtoisella tavalla. Taloyhtiön kuluneet porraskäytävät saivat uuden ilmeen maalariopiskelijoiden käsissä.

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti