Tamperelainen taloyhtiö valmistautuu myymään lämpöenergiaa

Tamperelainen Asunto-osakeyhtiö Pohjolankatu 18–20 ei aio tulevaisuudessa tyytyä pelkkään kaupungin toimittamaan kaukolämpöön vaan aikoo ryhtyä itse energiantuottajaksi. Kevätyhtiökokouksessaan asunto-osakeyhtiö teki päätökset useiden uusien energialähteiden käyttöönotosta.

Taloyhtiö aikoo siirtyä maalämmön käyttäjäksi.  Tämän lisäksi se asennuttaa katolleen aurinkopaneeleja. Tulevaisuudessa taloyhtiö ottaa lämpöä talteen myös viemäristään. Taloon asennetaan uudet korvausilmaventtiilit ja otetaan käyttöön huoneistokohtainen viilennys.

– Teimme niin ikään päätöksen kaksisuuntaiseen kaukolämpöön siirtymisestä. Tämä antaa mahdollisuuden ”ylimääräisen” lämmön myymiseen Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpöverkkoon, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen.

Tampereen Sähkölaitos on ilmoittanut periaatteessa olevansa valmis ostamaan Asunto-osakeyhtiö Pohjolankatu 18 – 20:n myymää lämpöä.  Sopimuksen yksityiskohdista ovat neuvottelut parhaillaan käynnissä.

– Tämä olisi Suomen ensimmäinen asunto-osakeyhtiö, joka myy lämpöä kaukolämpöverkkoon, Vesterinen sanoo.

Kiinteistölehden seuraavassa numerossa kerrotaan tarkemmin tamperelaistalon uusista energiasuunnitelmista.

Artikkelia muokattu 31.5. klo 13.00: ostajana on Tampereen Sähkölaitos.

 

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

2.11.2015

Taloyhtiön osakkaat eivät aina tunne oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan

Yli 2 miljoona suomalaisista asuu asunto-osakeyhtiössä. Osalle taloyhtiön toiminta on tuttua, mutta joillekin yhtiön toimintatavat ovat täyttä hepreaa. Uutuusopas Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä auttaa vähentämään osakkaiden epätietoisuutta ja murtamaan vääriä käsityksiä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista.

13.3.2019

Lakimuutos vauhdittaa aurinkosähköä taloyhtiöissä

Taloyhtiöt investoivat lämpöpumppuihin ja sähköautojen latauspisteisiin. Panostukset aurinkosähköjärjestelmiin ovat olleet vähäisiä, mutta työ- ja elinkeinonominiseriö TEM:n syksyllä 2018 julkistama Älyverkkotyöryhmän loppuraportti lupaa muutosta asiaan. Kiinnostus aurinkosähkön hyödyntämiseen taloyhtiössä onkin suurta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti