Tamperelainen taloyhtiö valmistautuu myymään lämpöenergiaa

Tamperelainen Asunto-osakeyhtiö Pohjolankatu 18–20 ei aio tulevaisuudessa tyytyä pelkkään kaupungin toimittamaan kaukolämpöön vaan aikoo ryhtyä itse energiantuottajaksi. Kevätyhtiökokouksessaan asunto-osakeyhtiö teki päätökset useiden uusien energialähteiden käyttöönotosta.

Taloyhtiö aikoo siirtyä maalämmön käyttäjäksi.  Tämän lisäksi se asennuttaa katolleen aurinkopaneeleja. Tulevaisuudessa taloyhtiö ottaa lämpöä talteen myös viemäristään. Taloon asennetaan uudet korvausilmaventtiilit ja otetaan käyttöön huoneistokohtainen viilennys.

– Teimme niin ikään päätöksen kaksisuuntaiseen kaukolämpöön siirtymisestä. Tämä antaa mahdollisuuden ”ylimääräisen” lämmön myymiseen Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpöverkkoon, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen.

Tampereen Sähkölaitos on ilmoittanut periaatteessa olevansa valmis ostamaan Asunto-osakeyhtiö Pohjolankatu 18 – 20:n myymää lämpöä.  Sopimuksen yksityiskohdista ovat neuvottelut parhaillaan käynnissä.

– Tämä olisi Suomen ensimmäinen asunto-osakeyhtiö, joka myy lämpöä kaukolämpöverkkoon, Vesterinen sanoo.

Kiinteistölehden seuraavassa numerossa kerrotaan tarkemmin tamperelaistalon uusista energiasuunnitelmista.

Artikkelia muokattu 31.5. klo 13.00: ostajana on Tampereen Sähkölaitos.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti