Taloyhtiöt ja kaupunginosat käyvät joulun viettoon

Monille taloyhtiöille ja kokonaisille kaupunginosille on kertynyt perinteitä juhlia joulua yhteisin menoin. On pihan kuusijuhlaa ja lähikortteleissa kiertävää kuoroa. Kokonainen puistokin voidaan koristaa juhlaa varten.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden joulukuun numero. Siinä Riitta Malve-Tamminen kertoo monenlaisista yhteisöllisistä joulunviettotavoista. Ja yhteisöllisyydestä ja yhteistyön voimasta kerrotaan lehdessä muutenkin kuin jouluun liittyen.

Sovittelu auttaa naapurukset ajoissa pois riidan kehästä, Naapuruussovittelukeskuksen Miriam Attias painottaa. Sovusta, sen järkkymisen syistä ja palautuskeinoista kerrotaan kahdessa muussakin artikkelissa. Konfliktien ennalta ehkäisemistä puolestaan on hyvä ja selkeä tiedottaminen, tarvittaessa kuvien avulla. Siitä kertoo ARA:n hankekoordinaattori Pirja Peltomäki.

Yhteistyö ja vertaistuki on voimaa taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajien kesken. Laajassa juttupaketissa kerrotaan, kuin puheenjohtajaklubit toimivat Turussa, Tapiolassa ja Kanta-Hämeessä. Tällaisen klubin perustamiskynnyksen ei tulisi tuntua liian suurelta!

Asumisen ja asumisturvallisuuden apuvälineet kehittyvät. Tärkeää olisi myös saada jo olemassa olevat välineet tunnetuiksi ja käyttöön, todetaan kahdessa kodin tekniikasta kertovassa artikkelissa.

Paljon kritisoidusta Euroopan Unionista on hyötyäkin, myös taloyhtiöille. EU:n tukemissa hankkeissa tehdään laajaa asukasyhteistyötä. Esimerkiksi mySMARTLife tarjoaa vuosina 2017–2021 mahdollisuuden energiatehokkuuden parantamiseen. Tamperelainen taloyhtiö taas menee onnistuneen alun jälkeen jo toiselle hakukierrokselle EU-Gugle-hankkeessa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt. Joulun kunniaksi avasimme joulukuun numeron kaikkien luettavaksi!

Lue Kiinteistölehden joulukuun Digilehti maksutta täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.12.2022

Kuukauden kasvo: Kaikki säästökeinot käyttöön

Vuoden LVI-nainen, Kangasalan Putkilämpö Oy:n toimitusjohtaja Virpi Rannikko kertoo vinkkejä taloyhtiön energiansäästöön. Lämmityksen pienentäminen, valaistuksen vaihtaminen led-valoihin ja veden säästäväinen käyttö pienentävät energialaskua jo merkittävästi.

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

ilmastonmuutos vaikuttaa

11.4.2023

Kuukauden kasvo: Pienillä teoilla on iso vaikutus

Ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa myös suomalaisten asumiseen. Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan olosuhteiden muutoksiin ajoissa. Ilmastonmuutosta on mahdollista hillitä pienilläkin keinoilla.

suuret taloyhtiöt osakeluetteloiden siirto

9.8.2023

Isot taloyhtiöt kirivät kesällä osakeluetteloiden siirroissa

Noin 35 prosenttia taloyhtiöistä oli siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään heinäkuun loppuun mennessä, kertoo Maanmittauslaitos. Erityisesti isot taloyhtiöt aktivoituivat siirroissa kesällä. Siirron voi tehdä maksuttomasti tämän vuoden loppuun mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti