Taloyhtiön pitkä historia Kiinteistöliiton juhlaseminaarissa

Suomen Kiinteistöliitto vietti eilen 110-vuotisjuhlaansa. Syntymäpäivän kunniaksi liitto järjesti juhlaseminaarin Marina Congress Centerissä Helsingin Katajanokalla.

Rahoitusneuvos Matti Inha (kuvassa) kertasi aluksi liiton syntyvaiheita ja legendaarisen viipurilaisen liikemiehen, lahjoittajan ja kansanedustajan Juho Lallukan osuutta niissä. Myöhemmin puheessaan hän käsitteli muun muassa ARA-asumisen kohdentumisen ongelmia: vain joka neljännessä ARA-asunnossa asuu asumistukea saava ruokakunta.

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori totesi, että Suomi on yhä monia verrokkimaita jäljessä kaupungistumisessa – joka kuitenkin on väistämätön trendi, ei kenenkään juoni. Hän kertoi myös, esimerkkimaana Singapore, kuinka omistusasumisen on havaittu edesauttavan ihmisten sitouttamisessa asuinmaansa kansalaisiksi.

Liiton juhlavuoden kunniaksi julkaistiin kirja ”Kansan osake. Suomalaisen asunto-osakeyhtiön vaiheet”. Kirjoittajat Esko Nurmi, Laura Puro ja Martti Lujanen esittelivät kirjan sisältöä ja siihen liittyviä tutkimuksia.

Seuraava puhuja oli European Property Federationin johtaja Michael MacBrien, jonka puheenvuorosta on erillinen uutinen.

Viimeinen esitys oli Kreab Oy:n toimitusjohtajan Mikael Jungnerin, joka kertoi digiloikasta; sellainen on myös taloyhtiöillä edessään.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

talousarviossa

10.1.2023

Talousarviossa huomioitava kasvavat kustannukset

Ensi vuoden talousarviossa on otettava huomioon kasvavat kustannukset, muistuttaa Kiinteistöliitto. Sähkön hinta pysyy korkealla ja lämmityskulut nousevat edelleen. Budjettiin kannattaa jättää liikkumavaraa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti