Taloyhtiön palvelut yhä tärkeämmässä roolissa asuntoa ostaessa

Yhä suurempi osa uudiskohteiden ostajista on yli 55-vuotiaita. Tässä elämänvaiheessa halutaan päästä jo hieman helpommalla ja omakotitalosta ollaan valmiita luopumaan. Asunto ostetaan tulevaisuutta ajatellen ja silloin tärkeintä kodissa ovat elämää helpottavat asiat.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan ihmiset muuttavat yhä useammin kerrostaloihin. Uudisrakennuksissa elämän helppous ja palvelut nousevat yhä tärkeämmiksi ostopäätökseen vaikuttaviksi seikoiksi. Suomalaisiin taloyhtiöihin on esimerkiksi alettu rakentaa autotalleja, joista on suora hissiyhteys rappukäytäviin. Käytäntö on monelle tuttu Keski-Euroopasta.

”Kaupungit ovat heränneet väestön ikääntymiseen ja tämä huomioidaan nyt myös kaavoituksessa; palveluiden suunnittelu on aiempaa helpompaa. Rakennuttajalle tämä antaa entistä enemmän mahdollisuuksia toteuttaa asiakkaiden tarpeita ja toiveita”, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

Yhdyskäytävä myös mukavuustekijä

Lakea rakentaa Vaasaan kolmen taloyhtiön kokonaisuuden, joka on hyvä esimerkki tulevaisuuteen tähtäävästä suunnittelusta. Lakeankulman Torni, Lakeankulma ja Lakeankulman Portti ovat yhtiön suurin koskaan rakennuttama kohde, ja se erottuu kaupungissa meneillään olevasta rakennusbuumista yksilöllisyydellään ja palveluillaan. Huoneistoissa on paljon mukavuustekijöitä, esimerkiksi lattiaviilennys.

”Talot jakavat paljon yhteisiä tiloja, kuten maanalaisen pysäköinnin, pesulan ja kellarin. Se on kestävä ja ekologinen ratkaisu, joka on tärkeää etenkin nuoremmille asukkaille. Yhdyskäytävän ansiosta voimme tarjota kaikille talojen asukkaille myös helposti Lakeankulman Porttiin sijoittuvan kotipalveluyrityksen siivous- ja terveydenhoitopalveluita. Uskon vastaavien palveluiden kysynnän sekä tarjonnan kasvavan jatkossa paljon”, Mantila jatkaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

5.11.2019

Tutkimus: Joka neljäs taloyhtiön osakas tuntee oman taloyhtiönsä talouden heikosti

Suurin osa suomalaisten taloyhtiöiden osakkaista kokee tuntevansa oman taloyhtiönsä taloudellisen tilanteen vähintään melko hyvin. Joka neljäs (23 %) osakkaista ei kuitenkaan tiedä, onko omalla taloyhtiöllä lainaa tai mitkä ovat oman taloyhtiön suurimmat menoerät. Tiedot selviävät Realia Isännöinnin IRO Researchillä teettämästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.

7.5.2020

Uusi tietopankki avaa taloyhtiön kunnossapitovastuita

Osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ovat kestopuheenaihe taloyhtiöissä. Kuka maksaa kosteusvaurion korjauskustannukset? Saako rivitalopihalle rakentaa varaston?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti