Taloyhtiön palvelut yhä tärkeämmässä roolissa asuntoa ostaessa

Yhä suurempi osa uudiskohteiden ostajista on yli 55-vuotiaita. Tässä elämänvaiheessa halutaan päästä jo hieman helpommalla ja omakotitalosta ollaan valmiita luopumaan. Asunto ostetaan tulevaisuutta ajatellen ja silloin tärkeintä kodissa ovat elämää helpottavat asiat.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan ihmiset muuttavat yhä useammin kerrostaloihin. Uudisrakennuksissa elämän helppous ja palvelut nousevat yhä tärkeämmiksi ostopäätökseen vaikuttaviksi seikoiksi. Suomalaisiin taloyhtiöihin on esimerkiksi alettu rakentaa autotalleja, joista on suora hissiyhteys rappukäytäviin. Käytäntö on monelle tuttu Keski-Euroopasta.

”Kaupungit ovat heränneet väestön ikääntymiseen ja tämä huomioidaan nyt myös kaavoituksessa; palveluiden suunnittelu on aiempaa helpompaa. Rakennuttajalle tämä antaa entistä enemmän mahdollisuuksia toteuttaa asiakkaiden tarpeita ja toiveita”, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

Yhdyskäytävä myös mukavuustekijä

Lakea rakentaa Vaasaan kolmen taloyhtiön kokonaisuuden, joka on hyvä esimerkki tulevaisuuteen tähtäävästä suunnittelusta. Lakeankulman Torni, Lakeankulma ja Lakeankulman Portti ovat yhtiön suurin koskaan rakennuttama kohde, ja se erottuu kaupungissa meneillään olevasta rakennusbuumista yksilöllisyydellään ja palveluillaan. Huoneistoissa on paljon mukavuustekijöitä, esimerkiksi lattiaviilennys.

”Talot jakavat paljon yhteisiä tiloja, kuten maanalaisen pysäköinnin, pesulan ja kellarin. Se on kestävä ja ekologinen ratkaisu, joka on tärkeää etenkin nuoremmille asukkaille. Yhdyskäytävän ansiosta voimme tarjota kaikille talojen asukkaille myös helposti Lakeankulman Porttiin sijoittuvan kotipalveluyrityksen siivous- ja terveydenhoitopalveluita. Uskon vastaavien palveluiden kysynnän sekä tarjonnan kasvavan jatkossa paljon”, Mantila jatkaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

talousarviossa

10.1.2023

Talousarviossa huomioitava kasvavat kustannukset

Ensi vuoden talousarviossa on otettava huomioon kasvavat kustannukset, muistuttaa Kiinteistöliitto. Sähkön hinta pysyy korkealla ja lämmityskulut nousevat edelleen. Budjettiin kannattaa jättää liikkumavaraa.

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti