Taloyhtiön palvelut yhä tärkeämmässä roolissa asuntoa ostaessa

Yhä suurempi osa uudiskohteiden ostajista on yli 55-vuotiaita. Tässä elämänvaiheessa halutaan päästä jo hieman helpommalla ja omakotitalosta ollaan valmiita luopumaan. Asunto ostetaan tulevaisuutta ajatellen ja silloin tärkeintä kodissa ovat elämää helpottavat asiat.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan ihmiset muuttavat yhä useammin kerrostaloihin. Uudisrakennuksissa elämän helppous ja palvelut nousevat yhä tärkeämmiksi ostopäätökseen vaikuttaviksi seikoiksi. Suomalaisiin taloyhtiöihin on esimerkiksi alettu rakentaa autotalleja, joista on suora hissiyhteys rappukäytäviin. Käytäntö on monelle tuttu Keski-Euroopasta.

”Kaupungit ovat heränneet väestön ikääntymiseen ja tämä huomioidaan nyt myös kaavoituksessa; palveluiden suunnittelu on aiempaa helpompaa. Rakennuttajalle tämä antaa entistä enemmän mahdollisuuksia toteuttaa asiakkaiden tarpeita ja toiveita”, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

Yhdyskäytävä myös mukavuustekijä

Lakea rakentaa Vaasaan kolmen taloyhtiön kokonaisuuden, joka on hyvä esimerkki tulevaisuuteen tähtäävästä suunnittelusta. Lakeankulman Torni, Lakeankulma ja Lakeankulman Portti ovat yhtiön suurin koskaan rakennuttama kohde, ja se erottuu kaupungissa meneillään olevasta rakennusbuumista yksilöllisyydellään ja palveluillaan. Huoneistoissa on paljon mukavuustekijöitä, esimerkiksi lattiaviilennys.

”Talot jakavat paljon yhteisiä tiloja, kuten maanalaisen pysäköinnin, pesulan ja kellarin. Se on kestävä ja ekologinen ratkaisu, joka on tärkeää etenkin nuoremmille asukkaille. Yhdyskäytävän ansiosta voimme tarjota kaikille talojen asukkaille myös helposti Lakeankulman Porttiin sijoittuvan kotipalveluyrityksen siivous- ja terveydenhoitopalveluita. Uskon vastaavien palveluiden kysynnän sekä tarjonnan kasvavan jatkossa paljon”, Mantila jatkaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti