Taloyhtiölle tuottoa tontista

Useilla taloyhtiöillä on hyödyntämätöntä tonttialaa, jota kehittämällä asuntoyhtiö voi rahoittaa esimerkiksi merkittävän osan tulevasta linjasaneerauksestaan sekä luoda kaikille osakkaille arvonnousua koko alueen yleisilmeen kohentuessa. Rakennusliike Lapti tuo markkinoille palvelun taloyhtiöille madaltamaan täydennysrakentamisen kynnystä. Palvelussa Lapti hoitaa täydennysrakentamisen taloyhtiöille tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Tällöin Lapti ostaa tai vuokraa lisärakennusoikeuden ja vastaa sekä suunnittelusta, asemakaavan muutoksesta ja tontin uudisrakennuksen rakentamisesta. Muutosprosessi käynnistyy aina Laptin veloituksettomalla tontin arvioinnilla.

Tontista tuottoa taloyhtiölle

Taloyhtiöiden remontointi vaatii useimmiten suuria rahallisia panostuksia ja vain harvoin niihin on saatu kerättyä ennakkoon riittävä omarahoitus. Tontilla olevan rakennusoikeuden myynnillä tai vuokrauksella on mahdollisuus rahoittaa jopa 50 % suunnitteilla olevan remontin kustannuksista. Lapti tarjoaa taloyhtiöille vaivattoman palvelun, johon sisältyy Laptin antama maksuton asiantuntija-arvio tontin mahdollisuuksista ja suositus, miten hanketta voisi lähteä viemään eteenpäin.
Monesti asuntoyhtiöt miettivät täydennysrakentamista vasta suurten remonttien alkaessa. Suunnittelu ja asemakaavamuutos voivat kuitenkin vielä paljonkin aikaa. Prosessi kannattaa käynnistää hyvissä ajoin ennen remontin ajankohtaiseksi tulemista.
–  Jos tontilla on tilaa, voidaan siitä lohkaista palanen ja myydä tai vuokrata se rakennettavaksi, jolloin saadut varat voidaan sijoittaa taloyhtiön remonttiin tai kuukausittain maksettavien vastikkeiden alentamiseen, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Lindfors Rakennusliike Lapti Oy:stä.
–  Uuden rakennuksen myötä piha-alueet ehostuvat ja jopa vanhojen asuntojen arvonnousu on todennäköistä. Tämä johtuu siitä, että uudistuotanto nostaa yleensä alueen keskimääräistä hintatasoa myös vanhojen asuntojen osalta, vinkkaa Lindfors.

Onnistuneita projekteja ja tyytyväisiä asukkaita

Helsingin Munkkivuoressa Asunto Oy Ulvilantie 10:n osakkaat ovat tyytyväisiä tulevan linjasaneerauksen lisärahoitukseen tontin myynnistä saadulla tulossa.
– Täydennysrakentamisella kustannetaan merkittävä osa putkiremontin kustannuksista, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Rinne Asunto Oy Ulvilantie 10:stä.

Rakennusliike Lapti Oy on 1990 perustettu kasvava ja kehittyvä rakennusliike. Vahvan asuntorakentamisen ohella toteutamme laadukkaat toimitilat sekä terveydenhoito- ja hoivakiinteistöt. Olemme Suomen johtava hoivakiinteistöjen rakentaja Yhtiön pääkonttori on Oulussa ja aluekonttorit Jyväskylässä, Kuopiossa, Tampereelle ja Vantaalla. Liikevaihtoennusteemme tälle vuodelle on 150 miljoonaa euroa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energiayhteisö

26.9.2023

Energiayhteisö tuo säästöä osakkaan sähkölaskuun

Vantaalaisen As Oy Rautaluhdin katoille rakennettiin aurinkovoimala, jonka tuottamaa energiaa käytetään taloyhtiön sähkönkulutuksen kattamiseen. Ylijäämäenergia jaetaan osakkaiden kesken. Jakaminen onnistuu paikallisen verkkoyhtiön perustaman virtuaaliverkon kautta.

lattiaremontti

10.8.2023

Ota nämä huomioon lattiaremontissa

Lattiaremonttiin ryhtyessään osakkaan on tehtävä taloyhtiölle muutostyöilmoitus. Myös asbesti- ja haitta-ainekartoitus on tehtävä, jos niitä ei ole taloyhtiössä jo tehty. Remontissa kannattaa käyttää apuna suunnittelijaa.

13.4.2023

Asuntosijoittaja: Huomioi nämä seikat yhtiökokouksessa

Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin. Siihen kannattaa osallistua, jos yhtiön tulevaisuus kiinnostaa. Kokouksessa asuntosijoittaja pystyy käyttämään kyselyoikeuttaan yhtiön talousasioista sekä vaikuttamaan päätöksiin.

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti