Taloyhtiölle tuottoa tontista

Useilla taloyhtiöillä on hyödyntämätöntä tonttialaa, jota kehittämällä asuntoyhtiö voi rahoittaa esimerkiksi merkittävän osan tulevasta linjasaneerauksestaan sekä luoda kaikille osakkaille arvonnousua koko alueen yleisilmeen kohentuessa. Rakennusliike Lapti tuo markkinoille palvelun taloyhtiöille madaltamaan täydennysrakentamisen kynnystä. Palvelussa Lapti hoitaa täydennysrakentamisen taloyhtiöille tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Tällöin Lapti ostaa tai vuokraa lisärakennusoikeuden ja vastaa sekä suunnittelusta, asemakaavan muutoksesta ja tontin uudisrakennuksen rakentamisesta. Muutosprosessi käynnistyy aina Laptin veloituksettomalla tontin arvioinnilla.

Tontista tuottoa taloyhtiölle

Taloyhtiöiden remontointi vaatii useimmiten suuria rahallisia panostuksia ja vain harvoin niihin on saatu kerättyä ennakkoon riittävä omarahoitus. Tontilla olevan rakennusoikeuden myynnillä tai vuokrauksella on mahdollisuus rahoittaa jopa 50 % suunnitteilla olevan remontin kustannuksista. Lapti tarjoaa taloyhtiöille vaivattoman palvelun, johon sisältyy Laptin antama maksuton asiantuntija-arvio tontin mahdollisuuksista ja suositus, miten hanketta voisi lähteä viemään eteenpäin.
Monesti asuntoyhtiöt miettivät täydennysrakentamista vasta suurten remonttien alkaessa. Suunnittelu ja asemakaavamuutos voivat kuitenkin vielä paljonkin aikaa. Prosessi kannattaa käynnistää hyvissä ajoin ennen remontin ajankohtaiseksi tulemista.
–  Jos tontilla on tilaa, voidaan siitä lohkaista palanen ja myydä tai vuokrata se rakennettavaksi, jolloin saadut varat voidaan sijoittaa taloyhtiön remonttiin tai kuukausittain maksettavien vastikkeiden alentamiseen, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Lindfors Rakennusliike Lapti Oy:stä.
–  Uuden rakennuksen myötä piha-alueet ehostuvat ja jopa vanhojen asuntojen arvonnousu on todennäköistä. Tämä johtuu siitä, että uudistuotanto nostaa yleensä alueen keskimääräistä hintatasoa myös vanhojen asuntojen osalta, vinkkaa Lindfors.

Onnistuneita projekteja ja tyytyväisiä asukkaita

Helsingin Munkkivuoressa Asunto Oy Ulvilantie 10:n osakkaat ovat tyytyväisiä tulevan linjasaneerauksen lisärahoitukseen tontin myynnistä saadulla tulossa.
– Täydennysrakentamisella kustannetaan merkittävä osa putkiremontin kustannuksista, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Rinne Asunto Oy Ulvilantie 10:stä.

Rakennusliike Lapti Oy on 1990 perustettu kasvava ja kehittyvä rakennusliike. Vahvan asuntorakentamisen ohella toteutamme laadukkaat toimitilat sekä terveydenhoito- ja hoivakiinteistöt. Olemme Suomen johtava hoivakiinteistöjen rakentaja Yhtiön pääkonttori on Oulussa ja aluekonttorit Jyväskylässä, Kuopiossa, Tampereelle ja Vantaalla. Liikevaihtoennusteemme tälle vuodelle on 150 miljoonaa euroa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.1.2022

Suunnitteletko remonttia? Muista pyytää lupa taloyhtiöltä!

Kun kotona aloittaa remontin tai tekee pieniä muutostöitä, siitä kannattaa ilmoittaa taloyhtiölle. Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Valkaman mukaan nyrkkisääntö on se, että aina kun työ voi vaikuttaa taloyhtiön rakenteisiin tai muiden huoneistojen käyttämiseen, siitä tulee ilmoittaa. Esimerkiksi lattiamateriaalien vaihtaminen muovista parkettiin voi vaikuttaa alakerran huoneistoon kuuluviin ääniin.

korjausurakan jälkeen

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiölle huolettomia vuosia korjausurakan jälkeen

Taloyhtiön korjausurakan jälkeen alkaa kahden vuoden takuuaika, jonka aikana taloyhtiö voi reklamoida urakoitsijalle havaituista virheistä. Korjatusta asiasta täytyy pitää huolta myös korjausurakan jälkeen. Tässä auttaa viiden vuoden välein teetetty kuntoarvio.

Raksystems

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

3.12.2021

Isännöinnin pitää tuottaa taloyhtiölle lisäarvoa

Asunto-osakeyhtiölaki antaa yhtiön johdolle eli hallitukselle ja isännöitsijälle selkeän tehtävän. Heidän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Lainsäädännöllistä viitekehystä peilaten hallitus ja isännöitsijä istuvat samalla puolella pöytää päätöksiä tehdessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti