Taloyhtiölainojen verotus jäi pöydälle

Uuden asunnon ostaja voi rahoittaa taloyhtiölainalla jopa 70–80 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta. Tällä hetkellä asuntosijoittaja saa vähentää taloyhtiön tulouttamat pääoma- eli rahoitusvastikkeet vuokratuloista verotuksessa.

VM:n budjettiriiheen valmistelemassa muistiossa käsiteltiin verovähennysoikeuden poistamista uudiskohteiden osalta. Muutos merkitsisi sitä, että rahoitusvastikkeet huomioitaisiin verotuksessa vasta asunnon myyntitilanteessa, jolloin ne lisättäisiin hankintamenoon.

Uudistuksen ulkopuolelle rajautuisivat esimerkiksi korjaushankkeet, joita rahoitetaan yhtiölainoilla. Uudiskohteiden verovähennysoikeuden rajaaminen lisäisi verotuloja noin 17 miljoonalla eurolla vuodessa.

VM:n neuvotteleva virkamies Timo Annala kommentoi Talouselämä-lehdelle, että asiassa odotetaan nyt poliittisia linjauksia jatkon suhteen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

rahan hinta maaliskuussa

20.3.2023

Kiinteistölehden vertailu: Korot nousseet taloyhtiölainoissa

Uusien taloyhtiölainojen kokonaiskorot ovat nousseet, käy ilmi Suomen Kiinteistölehden lainavertailusta. Myös sijoitusasunnon omistajalle on tulossa arkisempi vuosi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti