Taloyhtiölainojen verotus jäi pöydälle

Uuden asunnon ostaja voi rahoittaa taloyhtiölainalla jopa 70–80 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta. Tällä hetkellä asuntosijoittaja saa vähentää taloyhtiön tulouttamat pääoma- eli rahoitusvastikkeet vuokratuloista verotuksessa.

VM:n budjettiriiheen valmistelemassa muistiossa käsiteltiin verovähennysoikeuden poistamista uudiskohteiden osalta. Muutos merkitsisi sitä, että rahoitusvastikkeet huomioitaisiin verotuksessa vasta asunnon myyntitilanteessa, jolloin ne lisättäisiin hankintamenoon.

Uudistuksen ulkopuolelle rajautuisivat esimerkiksi korjaushankkeet, joita rahoitetaan yhtiölainoilla. Uudiskohteiden verovähennysoikeuden rajaaminen lisäisi verotuloja noin 17 miljoonalla eurolla vuodessa.

VM:n neuvotteleva virkamies Timo Annala kommentoi Talouselämä-lehdelle, että asiassa odotetaan nyt poliittisia linjauksia jatkon suhteen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön verotuspäätös

18.5.2022

Taloyhtiön kiinteistöverot ja verotuspäätös kannattaa tarkistaa

Kiinteistöveron merkitys kasvaa, mikä on saanut yhä useamman taloyhtiön edustajat pohtimaan, onko niiden kiinteistöverotus toimitettu oikein. Kiinteistövero määrätään vuosittain kiinteistönomistajille kiinteistön teknisten ominaisuuksien perusteella. Kiinteistönomistajien kannattaa varmistaa, ettei se sisällä virheellisyyksiä.

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

Rakli kiinteistövero

19.5.2022

Rakli: Kiinteistöveron uudistus tuo kohtuuttomia korotuksia

Kiinteistöveron uudistaminen on parhaillaan lausuntokierroksella. Ammattimaisia kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustava Rakli näkee, että uudistus uhkaa johtaa kohtuuttomiin korotuksiin yksittäisissä kiinteistöissä. Raklin mukaan lainsäädännöllä luodaan samalla kiinteistö- ja rakentamisalalle suurta epävarmuutta, sillä maapohjan verotusarvon määrittelyn hintakartat on tarkoitus julkaista vasta vuoden 2023 aikana.

kiinteistöverotuspäätökset

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti