Taloyhtiöille tietoa sähköautoilusta

tietoa sähköautoilusta

Tänä vuonna henkilöautojen ensirekisteröinneistä noin 40 prosenttia on ladattavia ajoneuvoja. Sähköautot kiinnostavat suomalaisia, mutta auton ominaisuuksiin, käyttöön ja lataukseen liittyy myös epäluuloja ja jopa vääriä tietoja.

Äskettäin avattu Sähköautoillen.fi-tietopaketti tarjoaa taloyhtiöille asiantuntijatietoa sähköautoilusta kansantajuisesti. Sivustolla on tietoa muun muassa sähköautojen latauspisteiden hankinnasta ja toteutuksesta.

Sähköinen liikenne ry:n aloitteesta viime talvena käynnistynyt Arjen älykäs sähköautoilu -hanke on koonnut sähkö- ja autoalan toimijoiden osaamisen yhteen pakettiin. Sähköautoiluun liittyvät moninaiset tietotarpeet liittyvät auton hankintaan, käyttämiseen ja lataamiseen kotona, taloyhtiössä, työpaikalla ja tien päällä.

Ympäristönäkökulma ja energiatehokkuus kiinnostavat

Arjen sähköautoiluun liittyvien aiheiden lisäksi päästöt ja kierrätettävyys herättävät kysymyksiä. Sivustolle koottiin tietoa valmistuksen ja materiaalien ilmastovaikutuksista sekä käytön päästöistä.

Suomessa tyypillisesti myytävän pienen keskikokoluokan auton elinkaaripäästöt ovat alhaisimmat sähkökäyttöisenä, vaikka sähköauton tuotannossa syntyy polttomoottoriautoa enemmän päästöjä. Sähköautoilun energiatehokkuuteen, päästöihin ja myös ajokustannuksiin vaikuttavat ajotapa sekä lataukseen käytettävän sähkön alkuperä.

– Kestävillä energiamuodoilla tuotettu sähkö ja taloudellinen ajotapa säästävät rahaa ja pienentävät autoilun päästöjä, muistuttaa johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivasta.

Arjen älykäs sähköautoilu -hankkeen päärahoittajana on Sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry, ja hankkeessa on mukana kaikkiaan 32 asiantuntijaorganisaatiota. Sähköautoillen.fi-verkkosivusto julkaistaan osana Motivan kestävän kehityksen verkkopalvelua.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.9.2016

Tiivistä tietoa taloyhtiöille Salossa ja Lappeenrannassa

Taloyhtiöille tärkeää ja ajankohtaista tietoa on syksyn kuluessa tarjolla mm. Salossa ja Lappeenrannassa. Näillä paikkakunnilla taustalla ovat Kiinteistöalan Luotettavat kumppanit eli REM-verkosto, joka järjestää asiantuntijapuheenvuoroista ja näyttelyistä koostuvat maksuttomat tapahtumat alueellisten kiinteistöyhdistysten kanssa.

11.6.2020

GBCF: Taloyhtiöissä miljardien liiketoimintamahdollisuudet ilmastoviisaille palveluille

Taloyhtiöiden kiinnostus rakennusten ilmastovaikutusten vähentämiseen on kasvussa. Taloyhtiöt tarjoavat yrityksille miljardien eurojen liiketoimintamahdollisuudet energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen 2020-luvulla. Ratkaisuilta vaaditaan helppoutta, selkeyttä ja kustannustehokkuutta.

19.6.2019

Jalkakäytävän paikalle tehdystä muurista harmia taloyhtiöille Turussa

Grynderi rakensi taloyhtiöille kauniin muurin. Se vain tuli katualueelle. Kaupunki ehti jo painaa hyväksyntäleimat.

6.6.2018

Taloyhtiöiden päätöksentekoa sähköautojen latauspisteiden rakentamisessa helpotettava

Kiinteistöliiton taloyhtiöille tekemän kyselyn mukaan taloyhtiöiden latauspisteille ei ole vielä riittävästi kysyntää. Samasta kyselystä selviää kuitenkin, että joka neljäs kyselyyn vastanneesta taloyhtiössä asuvasta sähköautoilijasta ei ollut saanut järjestettyä autolleen latauspistettä ollenkaan. Rahallista tukea on luvassa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta elokuussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti