Taloyhtiö myi ensimmäisen erän kaukolämpöä Tampereella

Tampereella tehtiin eilen historiaa, kun tavallisesti ostaja- ja maksajapuolella pysyttelevä taloyhtiö ryhtyi myyjäksi ja kauppasi sähkölaitokselle kaukolämpöä sadan kilowattitunnin edestä.

Myyjänä on Kiinteistölehden jo vuosia seuraama As Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20, jonka hanke ”liikalämmön” myymiseksi takaisin kaupungin verkkoon oli eilen tiistaina edennyt kokeiluvaiheeseen.

– Testasimme kaukolämmön myyntiä. Testi kesti tunnin, ja sen aikana myimme kaukolämpöä sata kilowattituntia Tampereen Sähkölaitokselle, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen kertoo.

Aika näyttää, kuinka paljon kaukolämpöä lopulta liikkuu taloyhtiöltä takaisin kaupungin verkkoon. As Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20 on vuosien varrella saanut mainetta ennakkoluulottomista energiaratkaisuistaan.

– Meillä on jo kaksi vuotta ollut käytössä lämmön talteenotto, tuotamme aurinkoenergiaa ja talomme on tiivis.  Näin meille syntyy toisinaan ylimääräistä lämpöenergiaa, Vesterinen luonnehti Kiinteistölehdelle viime syksynä, kun taloyhtiö oli päässyt Suomessa ainutlaatuiseen sopimukseen ylimääräisen lämmön myymiseksi kaupungille.

– Pystymme myymään ehkä noin 100 MWh vuodessa.  Kunhan asennamme taloomme maalämmön ja ryhdymme ottamaan lämpöä talteen viemäristä, pystymme kaksinkertaistamaan myyntimme, visioi Vesterinen tuolloin.

Taloyhtiön energiahankkeet eivät ole jääneet huomiotta. Tuorein tunnustus tuli 31. tammikuuta, kun Suomen Lähienergialiitto antoi Tampereen Pohjolankatu 18 – 20:lle ja Tampereen Sähkölaitokselle kunniamaininnan vuoden 2017 lähienergiaratkaisusta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti