Talousveden yhteyttä putkirikkoihin puidaan Tampereella

Neljä tamperelaista taloyhtiötä vaatii Tampereen vedeltä putkiongelmien vuoksi yhteensä 1,7 miljoonan euron vahingonkorvauksia maanantaina 6.5.2019 Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä, kirjoittaa Aamulehti.

Taloyhtiöiden vaatimukset perustuvat siihen, että Haapalinnan alueen kerrostalojen lämminvesi- ja lämpimän kiertoveden putkistoissa on havaittu 6–10 vuotta niiden käytttöönotosta putkivaurioita, jotka johtivat lopulta lämminvesiputkistojen uusimiseen. Kyseessä olevat rakennukset sijaitsivat lähellä toisiaan ja lähellä Hyhkyn vedenottamoa. Taloyhtiöt tilasivat VTT Expert Sevices Oy:ltä vuosina 2015 ja 2016 valmistuneet tutkimukset, jotka antoivat viitteitä siitä, että talousvesi syövyttää kuparia poikkeuksellisen paljon vertailukohtana olleeseen Otaniemen veteen verrattuna.

Tampereen vesi kiistää taloyhtiöiden korvausvaatimukset ja yhtiön toimitusjohtaja Petri Jokelan mukaan sen toimittama talousvesi täyttää kaikilta osin laatuvaatimukset ja -suositukset.

Lue lisää Aamulehden artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

asuntosijoittamisen

30.9.2022

Vuokranantajabarometri: Asuntosijoittamisen näkymät laskussa

Asuntosijoittamisen näkymät ovat laskussa, kertoo Suomen Vuokranantajien Vuokranantajabarometrista. Hoitokulut ja korot nousevat eikä asuntosijoittaminen enää ole yhtä kannattavaa kuin ennen. Tampereella kuitenkin uskotaan myönteiseen kehitykseen.

vähentää rakentamista

1.12.2022

Rakli: Talouden epävarmuus vähentää rakentamista

Korkojen ja kustannustason nousu sekä talouden epävarmuudet vähentävät rakentamisen ja kiinteistökauppojen määrää, kertoo Rakli. Rakennuskustannusten raju nousu kuitenkin hiipuu. Vuokra-asuntojen kysyntä vilkastuu ja vuokrat nousevat suurissa kaupungeissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti