Talokeskus ja Parkkisähkö yhteistyöhön sähköautojen latauksessa

Sähköautojen latauspalveluita tarjoava Parkkisähkö Oy ja ohjelmisto- ja asiantuntijapalveluita kiinteistöille tuottava Talokeskus Yhtiöt Oy aloittavat yhteistyön.

Yhteistyön myötä Talokeskus lisää talotekniikan tarkastuspalveluunsa myös sähköautovalmiuden kartoituksen. Kartoitettava kiinteistö saa kerralla tietoonsa sähkökaapelointinsa nykytilan ja sen kapasiteetin riittävyyden sähköautoille.

Sähköautojen yleistyessä taloyhtiöissä ja kiinteistöissä kiinnitetään yhä enemmän huomiota sähköauton lataukseen. Sähköauto on helpointa ladata auton ollessa pitkiä aikoja pysäköitynä eli latausmahdollisuus kannattaa tuoda kiinteistöjen ja taloyhtiöiden parkkipaikoille. Sähköautojen kasvava määrä on huomioitu myös kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa ja vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Lainsäädännössä tullaan huomioimaan myös sähköautovalmius kiinteistöissä ja uudiskohteissa.

Sähköautojen latauksen tuominen kiinteistöön saattaa vaikuttaa parkkialueen tarvitseman sähkötehon määrään. Tämän vuoksi on tärkeää, että kiinteistön sähkökapasiteetti kartoitetaan ennen kuin sähköauton lataustekniikka tuodaan parkkialueelle.

“Talokeskuksen laajan ja kokeneen palveluverkoston myötä pystymme tarjoamaan entistä tehokkaammin kartoituspalveluja koko Suomen alueella”, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

“Talotekniikan tarkastuspalvelu on tunnettu ja luotettu palvelumme. Kiinteistöjen latausjärjestelmien mukaan ottamisella laajennamme tarjontaamme, jolla voimme tuoda lisäarvoa asiakkaillemme. Parkkisähkö on tämän tekniikan edelläkävijä”, sanoo Talokeskuksen kestävän kehityksen palveluiden johtaja Sami Päivärinta.

Talokeskus Yhtiöt Oy asiantuntijapalveluita ja ohjelmistoja tarjoava konserni. Yhtiö tuottaa korjaus- ja uudisrakentamisen suunnittelupalveluja sekä kiinteistönpidon ja energian hallinnan asiantuntijapalveluja.

Parkkisähkö on vuonna 2014 perustettu suomalainen yhtiö, joka on erikoistunut sähköautojen latausratkaisuihin kiinteistöille. Yhtiö työllistää 20 henkilöä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talokeskus 100 vuotta

20.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Talokeskus – kiinteistöjen huolenpitoa 100 vuotta

Suomen Talokeskus täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Se on maan vanhin kiinteistöjen ylläpidon ja rakentamisen asiantuntija. Talokeskus tarjoaa huolenpitoa kiinteistön koko elinkaarelle tarkastuksista suunnittelu- ja energiapalveluihin.

Suomen Talokeskus Oy

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

valesokkeli

24.8.2023

Valesokkelirakenteet voi korjata kengittämällä

Valesokkelirakenteet voivat kastuessaan aiheuttaa ongelmia, mutta ne voi korjata kengittämällä. Kengittäessä puuseinärungon alaosaa nostetaan ylöspäin sokkelirakenteesta, ja runko- ja sokkelirakenne eristetään toisistaan lämpö- ja kosteusteknisesti.

sähköautonlataushanke

10.3.2023

Sähköautonlataushanke sai vauhtia avustuksesta

Helsingissä 29 taloyhtiötä hankki viiden autohallin yhteensä 845 autopaikkaan sähköautojen latausmahdollisuudet. ARAn avustus auttoi kustannusten kattamisessa. Nyt latauslaitteita on jo 200 autopaikassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti