Talokeskus ja Parkkisähkö yhteistyöhön sähköautojen latauksessa

Sähköautojen latauspalveluita tarjoava Parkkisähkö Oy ja ohjelmisto- ja asiantuntijapalveluita kiinteistöille tuottava Talokeskus Yhtiöt Oy aloittavat yhteistyön.

Yhteistyön myötä Talokeskus lisää talotekniikan tarkastuspalveluunsa myös sähköautovalmiuden kartoituksen. Kartoitettava kiinteistö saa kerralla tietoonsa sähkökaapelointinsa nykytilan ja sen kapasiteetin riittävyyden sähköautoille.

Sähköautojen yleistyessä taloyhtiöissä ja kiinteistöissä kiinnitetään yhä enemmän huomiota sähköauton lataukseen. Sähköauto on helpointa ladata auton ollessa pitkiä aikoja pysäköitynä eli latausmahdollisuus kannattaa tuoda kiinteistöjen ja taloyhtiöiden parkkipaikoille. Sähköautojen kasvava määrä on huomioitu myös kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa ja vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Lainsäädännössä tullaan huomioimaan myös sähköautovalmius kiinteistöissä ja uudiskohteissa.

Sähköautojen latauksen tuominen kiinteistöön saattaa vaikuttaa parkkialueen tarvitseman sähkötehon määrään. Tämän vuoksi on tärkeää, että kiinteistön sähkökapasiteetti kartoitetaan ennen kuin sähköauton lataustekniikka tuodaan parkkialueelle.

“Talokeskuksen laajan ja kokeneen palveluverkoston myötä pystymme tarjoamaan entistä tehokkaammin kartoituspalveluja koko Suomen alueella”, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

“Talotekniikan tarkastuspalvelu on tunnettu ja luotettu palvelumme. Kiinteistöjen latausjärjestelmien mukaan ottamisella laajennamme tarjontaamme, jolla voimme tuoda lisäarvoa asiakkaillemme. Parkkisähkö on tämän tekniikan edelläkävijä”, sanoo Talokeskuksen kestävän kehityksen palveluiden johtaja Sami Päivärinta.

Talokeskus Yhtiöt Oy asiantuntijapalveluita ja ohjelmistoja tarjoava konserni. Yhtiö tuottaa korjaus- ja uudisrakentamisen suunnittelupalveluja sekä kiinteistönpidon ja energian hallinnan asiantuntijapalveluja.

Parkkisähkö on vuonna 2014 perustettu suomalainen yhtiö, joka on erikoistunut sähköautojen latausratkaisuihin kiinteistöille. Yhtiö työllistää 20 henkilöä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

27.10.2022

Kuukauden kasvo: Takaisin kasvu-uralle

Talokeskuksen uusi toimitusjohtaja Anssi Väätäinen aikoo viedä Talokeskuksen uudelle vuosisadalle. Se tarkoittaa yrityksen mielikuvan kirkastamista: Talokeskus on paljon muutakin kuin kuntoarvioiden tekijä.

litiumioniakku

29.11.2022

Mitä tehdä, jos litiumioniakku syttyy?

Palavaa litiumioniakkua ei voi sammuttaa käsisammuttimella. Sammutin kuitenkin estää paloa leviämästä ympäristöön. Akkupalotilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon, mutta samalla tulee varoa palavasta akusta syntyviä myrkyllisiä kaasuja.

korjausrakentaminen

12.5.2022

Taloyhtiöiden korjaushankkeet kasvussa – Sähköautojen latauspisteet listan kärjessä

Korjausrakentaminen lisääntyy taloyhtiöissä tulevina vuosina. Yleisimpiä korjaushankkeita ovat sähköautojen latauspisteiden asennus, julkisivujen saneeraus ja piharakenteiden parannus. Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometrista selviää, miksi korjaushankkeet ovat nyt kasvussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti