Tahkon laelle maisemahotelli ja metsäkylpylä

Tahkon huipulle on suunnitteilla Maisemahotelli Raaha ja metsäkylpylä Forest Spa. Hankkeen on toteuttamassa Tahkon huipun Panorama Bar, kirjoittaa Talotekniikka.

Tahkon lakialueen asemakaavan muutos, joka mahdollistaa hotellin rakentamisen, käynnistyi marraskuussa. Hankkeen suunnittelu valmistuu vuonna 2020, rakentaminen voi alkaa keväällä 2021 ja valmista pitäisi olla talvella 2022, sanoo Panorama Barin isäntä, yrittäjä Harri Jokela.

Hanke on suunniteltu ympäristöystävälliseksi ja ekologiseksi. Hotelli ja kylpylä käyttävät esimerkiksi vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, Jokela kertoo.

Hotellin kaikki majoitushuoneet ovat erillisiä maisemasviittejä, jotka sijoittuvat puiden lomaan Tahkon laelle ja rinteeseen. Kylpylän saunat ja ulkouima-altaat rakennetaan Syvärille avautuvaan metsämaisemaan. Altaiden vesi tulee Tahkovuoren luonnonlähteestä. Hankkeen suunittelijaksi on saatu arkkitehti, professori Sami Rintala.

Lue lisää Talotekniikka-lehdestä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.1.2022

Mitä on kestävä asuminen?

Asumisen ympäristövaikutukset syntyvät esimerkiksi energian- ja sähkönkäytöstä sekä veden kulutuksesta. Näihinhän me kaikki voimme vaikuttaa jotenkin itse omassa asumisessamme, mutta kerros- ja rivitaloissa myös taloyhtiöillä ja sen hallituksella on iso rooli, kun mietitään kulutusta ja ympäristöä. Tässä jaksossa käydään läpi taloyhtiön keinoja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen ja pohditaan, mitä asukkaat voivat tehdä omassa asumisessaan.

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

13.1.2022

Yhä useampi taloyhtiö valitsee putkiremonttiinsa kokonaisvastuumallin

Rakennusyhtiö Lehdon kokemuksen mukaan yhä useampi pääkaupunkiseudun taloyhtiö valitsee putkiremonttinsa ratkaisuksi KVR-mallin eli kokonaisvastuu-urakan. Lehto Group on tehnyt pääkaupunkiseudun kerrostaloihin viime vuosina noin sata putkiremonttia vuodessa. Isännöintiliiton putkiremontti-barometrin mukaan jo muutaman vuoden ajan KVR-malli on valittu ratkaisuksi noin 10 % kohdalla hankkeista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti