SVA: Vuokra-asunnon välivuokraus on tervetullut uudistus

Suomen Vuokranantajat suhtautuu positiivisesti Ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotukseen lisätä vuokra-asuntotarjontaa yksityisiltä vuokranantajilta. Ehdotuksen mukaan välivuokrauksella voitaisiin saada vuokra-asuntoja nopeasti tarjolle, sillä siinä hyödynnettäisiin olemassa olevaa asuntokantaa. Kaikki osapuolet hyötyisivät: asunnontarvitsija löytäisi kohtuuhintaisen kodin, Y-Säätiö ja kaupungit takaisivat vuokranmaksun vuokranantajalle, ja kunnat saisivat helpotusta asuntopulaan.

”Uusi konkreettinen avaus tuo lisää vaihtoehtoja asumiseen. Ehdotus on erittäin hyvä, jossa tosiaan kaikki voittavat. Tällä hetkellä ARA-asuntojen kysyntä on suurta. Näistä asunnoista on pulaa, mutta yksityisiä vuokra-asuntoja on saatavilla paremmin”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

”Yksityisten vuokranantajien mukaan ottamisella saadaan myös torjuttua tehokkaasti segregaatiota, koska yksityisiä vuokra-asuntoja on laajasti joka puolella asuntokantaa. Asuinalueiden eriytymistä ei nykyisellä sekoittamispolitiikalla ole onnistuttu estämään, joten tarvitaan uusia keinoja”, Koro-Kanerva linjaa.

Kaupungistuminen, työperäinen maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden lisääntyminen vääjäämättä vaativat toimenpiteitä asuntopolitiikassa.

”Asuntojen vuokraaminen yksityisestä asuntokannasta, eri puolilta asuntomarkkinoita, tukee ihmisten luonnollista integroitumista arkielämään. Asunto on kotoutumisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Ympäristöministeriö ja asuntoministeri Tiilikainen ansaitsevat kehut monipuolisista toimenpiteistään asuntopulan torjumisessa ja uusien ratkaisujen etsimisessä”, Koro-Kanerva suitsuttaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.12.2021

Leväperäisyys voi tuoda omakotitalon vuokraajalle muhkeat tappiot

Suurten asuntojen vuokrakysyntä on kasvanut korona-aikana. Vuokranantajien yhdistyksessä kasvu näkyy jäsenten lisääntyneinä kysymyksinä. Vastuukysymyksiä pohditaan erityisesti silloin, kun vuokrattavana on kerrostaloasunnon sijaan omakotitalo.

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

29.4.2022

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

OP Media: Vuokramökeistä halutuimmat tarjoavat mukavuutta, rauhaa sekä tilavat puitteet yhteisen ajan viettoon. Erähenkiset vaatimattomat mökit kantovesineen eivät enää vastaa perusmökkeilijän toiveita. Unelmien vuokramökin tulisi olla talviasuttava, mukavuuksiltaan lähes modernia kotia vastaava paikka, josta löytyy ainakin juokseva lämmin sekä kylmä vesi, sisävessa sekä toimiva keittiö liesineen, astioineen, pesukoneineen sekä mikroaaltouuneineen.

20.1.2022

Vuokra-asuntomarkkinoilla tapahtui vuodessa valtava murros

Asuntojen vuokraamisen vaikeutuminen on tapahtunut nopeasti ja tullut suurelle yleisölle yllätyksenä. Ikuisuusongelmalta tuntuneen vuokra-asuntopulan jälkeen kaikkien ei ole ollut helppoa uskoa muutosta todeksi. − Vielä muutama vuosi sitten riitti, että sijoitusasunto sijaitsi halutulla alueella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti