SVA: Vuokra-asunnon välivuokraus on tervetullut uudistus

Suomen Vuokranantajat suhtautuu positiivisesti Ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotukseen lisätä vuokra-asuntotarjontaa yksityisiltä vuokranantajilta. Ehdotuksen mukaan välivuokrauksella voitaisiin saada vuokra-asuntoja nopeasti tarjolle, sillä siinä hyödynnettäisiin olemassa olevaa asuntokantaa. Kaikki osapuolet hyötyisivät: asunnontarvitsija löytäisi kohtuuhintaisen kodin, Y-Säätiö ja kaupungit takaisivat vuokranmaksun vuokranantajalle, ja kunnat saisivat helpotusta asuntopulaan.

”Uusi konkreettinen avaus tuo lisää vaihtoehtoja asumiseen. Ehdotus on erittäin hyvä, jossa tosiaan kaikki voittavat. Tällä hetkellä ARA-asuntojen kysyntä on suurta. Näistä asunnoista on pulaa, mutta yksityisiä vuokra-asuntoja on saatavilla paremmin”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

”Yksityisten vuokranantajien mukaan ottamisella saadaan myös torjuttua tehokkaasti segregaatiota, koska yksityisiä vuokra-asuntoja on laajasti joka puolella asuntokantaa. Asuinalueiden eriytymistä ei nykyisellä sekoittamispolitiikalla ole onnistuttu estämään, joten tarvitaan uusia keinoja”, Koro-Kanerva linjaa.

Kaupungistuminen, työperäinen maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden lisääntyminen vääjäämättä vaativat toimenpiteitä asuntopolitiikassa.

”Asuntojen vuokraaminen yksityisestä asuntokannasta, eri puolilta asuntomarkkinoita, tukee ihmisten luonnollista integroitumista arkielämään. Asunto on kotoutumisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Ympäristöministeriö ja asuntoministeri Tiilikainen ansaitsevat kehut monipuolisista toimenpiteistään asuntopulan torjumisessa ja uusien ratkaisujen etsimisessä”, Koro-Kanerva suitsuttaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

17.5.2023

Takausta ei ole tarkoitettu säännölliseen vuokranmaksuun

Korkein oikeus päätyi ennakkoratkaisussaan kohtuullistamaan yksityishenkilön vuokrasopimuksen velvoitteiden vakuudeksi antamaa takaussitoumusta. Vuokranantajien mukaan henkilötakaus on yhä varteenotettava vakuusmuoto.

vastuuvapaus

4.5.2023

Näin ilmoitat vuokratulosi verottajalle

Vuokratuloja tai -tappioita ilmoitetaan joka vuosi enemmän, kertoo Verohallinto. Myös lyhytaikaisesta vuokraamisesta, kuten Airbnb:n kautta vuokratusta asunnosta saadut tulot pitää ilmoittaa. Vuokratulojen ilmoittaminen onnistuu helpoiten OmaVerossa.

vuokranantajan vakuutus

2.11.2022

Vuokranantajan syytä perehtyä vakuutusturvaan

Vuokralaiselta vaadittava kotivakuutus ei aina riitä kattamaan kaikkia vuokranantajan riskejä. Siksi vuokranantajan kannattaa ottaa itselleen vakuutus tuomaan lisäturvaa. Vakuutus on hyvä valita oma sijoitusstrategia mielessä pitäen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti