SVA: Vuokra-asunnon välivuokraus on tervetullut uudistus

Suomen Vuokranantajat suhtautuu positiivisesti Ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotukseen lisätä vuokra-asuntotarjontaa yksityisiltä vuokranantajilta. Ehdotuksen mukaan välivuokrauksella voitaisiin saada vuokra-asuntoja nopeasti tarjolle, sillä siinä hyödynnettäisiin olemassa olevaa asuntokantaa. Kaikki osapuolet hyötyisivät: asunnontarvitsija löytäisi kohtuuhintaisen kodin, Y-Säätiö ja kaupungit takaisivat vuokranmaksun vuokranantajalle, ja kunnat saisivat helpotusta asuntopulaan.

”Uusi konkreettinen avaus tuo lisää vaihtoehtoja asumiseen. Ehdotus on erittäin hyvä, jossa tosiaan kaikki voittavat. Tällä hetkellä ARA-asuntojen kysyntä on suurta. Näistä asunnoista on pulaa, mutta yksityisiä vuokra-asuntoja on saatavilla paremmin”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

”Yksityisten vuokranantajien mukaan ottamisella saadaan myös torjuttua tehokkaasti segregaatiota, koska yksityisiä vuokra-asuntoja on laajasti joka puolella asuntokantaa. Asuinalueiden eriytymistä ei nykyisellä sekoittamispolitiikalla ole onnistuttu estämään, joten tarvitaan uusia keinoja”, Koro-Kanerva linjaa.

Kaupungistuminen, työperäinen maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden lisääntyminen vääjäämättä vaativat toimenpiteitä asuntopolitiikassa.

”Asuntojen vuokraaminen yksityisestä asuntokannasta, eri puolilta asuntomarkkinoita, tukee ihmisten luonnollista integroitumista arkielämään. Asunto on kotoutumisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Ympäristöministeriö ja asuntoministeri Tiilikainen ansaitsevat kehut monipuolisista toimenpiteistään asuntopulan torjumisessa ja uusien ratkaisujen etsimisessä”, Koro-Kanerva suitsuttaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

21.12.2015

Vuokrasuhteen purkaminen-vuokranmaksun laiminlyönti

Jos vuokrasopimus puretaan, se päättyy välittömästi. Mitään irtisanomisaikaa ei siis tällöin ole. Vuokranantaja voi kuitenkin halutessaan antaa vuokralaiselle muuttoaikaa kohtuulliseksi katsomansa ajan, esimerkiksi viikon verran.

1.7.2015

Vuokralaisen remonttivimma

Vuokralainen on asettunut aloilleen ja viihtyy uudessa kodissaan hyvin. Elämää nähneet seinät ovat kuitenkin alkaneet vähitellen tympiä, ja vuokralainen päättääkin pirauttaa vuokranantajalle. Vuokranantaja suostuu empimättä maalausaikeisiin, saahan hän valkoiset seinät kellastuneiden tilalle, ja vieläpä ilmaiseksi.

21.1.2016

Lemmikkieläimet vuokrahuoneistossa

Neuvonnassamme vuokranantajat pohtivat usein sitä, kuinka heidän kannattaisi suhtautua lemmikkieläinten pitoon vuokrahuoneistossa. Vaikka vuokrasopimuksessa on sovittu lemmikkieläintenpitokiellosta, miten kannattaisi suhtautua vuokralaisen pyyntöön ottaa kissa vuokrahuoneistoon? Tai mitä tehdään sitten, jos vuokralaisen Musti päättääkin tylsistyksissään nakerrella keittiön kaapiston kulmat?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti