Suositut harrastukset, rohkeampi sisustus, remontointi ja alueelliset muutokset teemoittavat ensi kesän Asuntomessuja

Kesän 2019 Asuntomessujen neljä teemaviikkoa ovat harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remppaviikko sekä historian ja tulevaisuuden viikko. Teemaviikkojen sisällöt nousevat Pioneeripuiston asuntomessualueen ominaispiirteistä, jotka tänä vuonna ovat vanhan muuntuminen uudeksi sekä hyvän arjen palaset. Asuntomessut Kouvolassa rakentuvat paraikaa Pioneeripuiston vanhalle kasarmialueelle Kouvolan Korialle ja teemana tänä vuonna on uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä.

Eri teemoin rytmitetyt viikot syventävät tämän vuoden pääteemaa, jossa uusi ja vanha kohtaavat ja vanha kasarmialue saa uuden käyttötarkoituksen asuinalueena.

– Ensimmäisellä viikolla nostamme esille 2010-luvulla eniten suosiota kasvattaneita harrastuksia; pyöräily, koirat ja kuntosali ovat ensimmäisen viikon keskipisteinä. Harrastusviikon aikana käännetään katse siihen, miten harrastukset vaikuttavat asumisvalintoihin ja miten suomalaiset mieluiten vapaa-aikaansa viettävät. Kouvola on vapaa-ajan kaupunki. Aktiivisen urheilukaupungin lisäksi Kouvola on lähes kahdeksallatuhannella vapaa-ajan asunnollaan Suomen seitsemänneksi suurin mökkipaikkakunta, joka tarjoaa ainekset laadukkaaseen vapaa-aikaan, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri Suomen Asuntomessuilta kertoo.

Toisella eli Sisustamisen viikolla pohditaan sitä, kuinka sisustukset kestävät katseiden lisäksi aikaa ja kulutusta. Tämän viikon aikana messuilla pääsee syntymään sisustustrendeihin ja oheisohjelma sisältää paljon sisustusaiheista tekemistä. Messualueen talojen sisustrendeissä näkee tänä vuonna, että 2010-luvun valkoinen ja viileä skandinaavinen tyyli on korvautumassa lämpimämmillä ja orgaanisemmilla sisustuksilla. Asuntojen väriratkaisut ovat rohkeampia ja sisustusratkaisut asukkaan persoonaa ilmentävämpiä.

Tänä vuonna Asuntomessuilla on ennätysmäärä korjausrakentamiskohteita. Kolmannella eli Remppaviikolla saa esimerkiksi asiantuntevaa neuvontaa omia remonttihankkeita varten. Viikolla pääsee tutustumaan syventävästi alueen vanhaan rakennuskantaan ja kuulemaan lisää miten tällaiset projektit sujuivat tiukassa messuaikataulussa. Muun muassa vanha Pioneerikoulu on remppaviikolla suurennuslasin alla.

Historian ja tulevaisuuden viikolla valokeilassa ovat suomalaisen asumisen tulevaisuus ja Pioneeripuiston alueen historia. Puhumme laajemmasta alueellisesta rakennemuutoksesta ja yksittäisten alueiden käyttötarkoituksen muutoksista. Kouvolassa toimivan Korian varuskunnan historiatoimikunnan ja eri asiantuntijoiden kanssa suunnitelluilla opastetuilla kierroksilla saa lisätietoa alueen mielenkiintoisesta historiasta aina 1900-luvun alusta tähän päivään asti.

– Olemme kartoittaneet suomalaisten tämänhetkisiä kiinnostuskohteita ja rakentaneet messusisältöä näiden toiveiden pohjalta. Alue antaa meille poikkeuksellisen paljon mahdollisuuksia tehdä kävijäkokemuksesta entistä monipuolisempi ja jokaiselle kävijälle omien mieltymysten mukaan enemmän räätälöity vierailu, Honkajuuri jatkaa.

Vanha kasarmialue herää uuteen eloon

Pioneeripuiston messualue on alun perin venäläisten 1910-luvulla rakentama punatiilinen kasarmialue Kymijoen varrella. Pioneeripuisto on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, joka saa messujen myötä uuden elämän.

– Messualue on tänä vuonna erityisen kaunis ja monipuolinen. Pioneeripuiston aluetta on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Pioneeripuistossa uudet ja yli sata vuotta vanhat rakennukset seisovat rintarinnan. Asumisen uusimpia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli, kertoo projektipäällikkö Sanna Kauppi Kouvolan kaupungilta.

Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna 12.7.-11.8.2019, kello 10-18. Poikkeuksena keskiviikkojen pidennetyt artisti-illat, jolloin messuportit ovat avoinna aina kello 21 saakka.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

Kuukauden kasvo Jenni Hupli

27.5.2022

Kuukauden kasvo: ”Osake-yhtiölaki muuttuu osittaisuudistuksin”

Suomen Kiinteistöliiton lakiasiainjohtaja Jenni Hupli kertoo asunto-osakeyhtiölain muutoksesta. Mitä taloyhtiön tulisi tietää lakimuutoksesta?

8.10.2021

Lämmityksen ja rakentamisen kasvaneet kustannukset huomioitava taloyhtiön talousarviossa

Kiinteistöliitto kehottaa varautumaan kustannuksiin, jotka vaikuttavat taloyhtiöiden talousarvion valmisteluun. Nämä seikat on syytä huomioida: • Taloyhtiön suurin kuluerä on lämmitys, joka vie lämmitystavasta riippuen noin neljänneksen kaikista menoista. Kaukolämmössä paikkakuntakohtaiset erot ja muutokset ovat isoja ja oman paikkakunnan taksamuutokset on syytä varmistaa.

10.3.2022

HYPO: Ukrainan sota synkensi asuntomarkkinat – kauppojakin peruttu

Venäjän hyökkäys Ukrainaan toi Suomen asuntomarkkinoille poikkeuksellista epävarmuutta jo toisen kerran 2020-luvulla, arvioi asuntorahoitukseen erikoistunut Hypo-pankki katsauksessaan. Epävarmuus iskee ensin ostajiin: myyntiajat pitenevät ja kauppamäärät laskevat. Myyjät eivät heti anna alennusta, eikä laajempaa laskua nähdä hinnoissa, ellei talouskehitys käänny selvästi surkeampaan suuntaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti