Suositut harrastukset, rohkeampi sisustus, remontointi ja alueelliset muutokset teemoittavat ensi kesän Asuntomessuja

Kesän 2019 Asuntomessujen neljä teemaviikkoa ovat harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remppaviikko sekä historian ja tulevaisuuden viikko. Teemaviikkojen sisällöt nousevat Pioneeripuiston asuntomessualueen ominaispiirteistä, jotka tänä vuonna ovat vanhan muuntuminen uudeksi sekä hyvän arjen palaset. Asuntomessut Kouvolassa rakentuvat paraikaa Pioneeripuiston vanhalle kasarmialueelle Kouvolan Korialle ja teemana tänä vuonna on uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä.

Eri teemoin rytmitetyt viikot syventävät tämän vuoden pääteemaa, jossa uusi ja vanha kohtaavat ja vanha kasarmialue saa uuden käyttötarkoituksen asuinalueena.

– Ensimmäisellä viikolla nostamme esille 2010-luvulla eniten suosiota kasvattaneita harrastuksia; pyöräily, koirat ja kuntosali ovat ensimmäisen viikon keskipisteinä. Harrastusviikon aikana käännetään katse siihen, miten harrastukset vaikuttavat asumisvalintoihin ja miten suomalaiset mieluiten vapaa-aikaansa viettävät. Kouvola on vapaa-ajan kaupunki. Aktiivisen urheilukaupungin lisäksi Kouvola on lähes kahdeksallatuhannella vapaa-ajan asunnollaan Suomen seitsemänneksi suurin mökkipaikkakunta, joka tarjoaa ainekset laadukkaaseen vapaa-aikaan, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri Suomen Asuntomessuilta kertoo.

Toisella eli Sisustamisen viikolla pohditaan sitä, kuinka sisustukset kestävät katseiden lisäksi aikaa ja kulutusta. Tämän viikon aikana messuilla pääsee syntymään sisustustrendeihin ja oheisohjelma sisältää paljon sisustusaiheista tekemistä. Messualueen talojen sisustrendeissä näkee tänä vuonna, että 2010-luvun valkoinen ja viileä skandinaavinen tyyli on korvautumassa lämpimämmillä ja orgaanisemmilla sisustuksilla. Asuntojen väriratkaisut ovat rohkeampia ja sisustusratkaisut asukkaan persoonaa ilmentävämpiä.

Tänä vuonna Asuntomessuilla on ennätysmäärä korjausrakentamiskohteita. Kolmannella eli Remppaviikolla saa esimerkiksi asiantuntevaa neuvontaa omia remonttihankkeita varten. Viikolla pääsee tutustumaan syventävästi alueen vanhaan rakennuskantaan ja kuulemaan lisää miten tällaiset projektit sujuivat tiukassa messuaikataulussa. Muun muassa vanha Pioneerikoulu on remppaviikolla suurennuslasin alla.

Historian ja tulevaisuuden viikolla valokeilassa ovat suomalaisen asumisen tulevaisuus ja Pioneeripuiston alueen historia. Puhumme laajemmasta alueellisesta rakennemuutoksesta ja yksittäisten alueiden käyttötarkoituksen muutoksista. Kouvolassa toimivan Korian varuskunnan historiatoimikunnan ja eri asiantuntijoiden kanssa suunnitelluilla opastetuilla kierroksilla saa lisätietoa alueen mielenkiintoisesta historiasta aina 1900-luvun alusta tähän päivään asti.

– Olemme kartoittaneet suomalaisten tämänhetkisiä kiinnostuskohteita ja rakentaneet messusisältöä näiden toiveiden pohjalta. Alue antaa meille poikkeuksellisen paljon mahdollisuuksia tehdä kävijäkokemuksesta entistä monipuolisempi ja jokaiselle kävijälle omien mieltymysten mukaan enemmän räätälöity vierailu, Honkajuuri jatkaa.

Vanha kasarmialue herää uuteen eloon

Pioneeripuiston messualue on alun perin venäläisten 1910-luvulla rakentama punatiilinen kasarmialue Kymijoen varrella. Pioneeripuisto on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, joka saa messujen myötä uuden elämän.

– Messualue on tänä vuonna erityisen kaunis ja monipuolinen. Pioneeripuiston aluetta on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Pioneeripuistossa uudet ja yli sata vuotta vanhat rakennukset seisovat rintarinnan. Asumisen uusimpia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli, kertoo projektipäällikkö Sanna Kauppi Kouvolan kaupungilta.

Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna 12.7.-11.8.2019, kello 10-18. Poikkeuksena keskiviikkojen pidennetyt artisti-illat, jolloin messuportit ovat avoinna aina kello 21 saakka.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

varainsiirtovero

13.10.2023

Asuntokaupan varainsiirtovero alenemassa

Hallitus esittää, että kiinteistöjen sekä asunto-osakkeiden ja muiden arvopapereiden varainsiirtovero alenee. Jos laki hyväksytään, uudistus tulee voimaan ensi vuoden alussa, mutta sitä sovelletaan takautuvasti jo nyt. Hallitus esittää myös ensiasunnon verovapauden poistamista.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

asuntojen hintojen

6.4.2023

Danske Bank: asuntojen hintojen lasku pysähtyy

Danske Bankin asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat laskevat hieman kesää kohden, mutta kääntyvät loppuvuonna jo nousuun. Pankki ennustaa patoutuneen kysynnän kääntävän uudisrakentamisen kasvuun.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti