Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategia on valmistunut

Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategian tavoitteeksi on asetettu vähentää rakennusten hiilidioksidipäästöjä vuoden 2020 alusta 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Strategia koskee vuoden 2020 alkuun mennessä valmistuneita asuin- ja palvelurakennuksia, yhteensä 1,4 miljoonaa rakennusta.
Asuin- ja palvelurakennusten lämmityksestä aiheutuu vuodessa noin 7,8 Mt:n hiilidioksidipäästöt. Suomen nykyisistä hiilidioksidipäästöistä osuus on noin 17 prosenttia.

Rakennusten korjaaminen energiatehokkaiksi ja lämmittäminen uusiutuvalla energialla ovat tärkeitä toimia kohti hiilineutraalia Suomea 2035. Energiatehokkuuden parantaminen auttaa myös hillitsemään asumiskustannusten nousua, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Strategiassa esitetään yhteensä 85 toimenpidettä ja se on osa vuonna 2018 voimaan tulleen EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa. Siinä on otettu huomioon kuntien ja valtion käytössä olevat rakennukset, eniten energiaa kuluttuvat rakennukset ja heikoimmassa asemassa olevat kotitaloudet.

Strategia on valmisteltu ympäristöministeriön käynnistämissä hankkeissa, ja sen tukena toimii kiinteistö- ja rakennusalan toimialajärjestöjen ja valtion virastojen edustajista koottu seurantaryhmä. Etenemistä seurataan kahden vuoden välein.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.4.2022

Suomen Kiinteistölehden uudeksi päätoimittajaksi Mirva Brola

Maan johtava taloyhtiöiden asioihin erikoistunut media Suomen Kiinteistölehti saa uuden päätoimittajan. FM Mirva Brola, 39, aloittaa lehden päätoimittajana 1.7.2022 alkaen. Brola toimii nykyisin Suomen Kiinteistölehden toimituspäällikkönä.

16.5.2022

Toimiva strategia helpottaa hallinnointia

Asunto-osakeyhtiön hallituksen kannattaa hallituskauden alussa laatia strategia ja noudattaa sitä. Strategian tulisi koskea taloudenpitoa, kunnossapitoa ja asumisviihtyvyyttä. Myös vakuutusturva kannattaa huomioida.

taloyhtiöiden suurimpia haasteita

25.5.2022

Kuukauden kasvo: ”Pitäkää fokus hyvässä taloudenpidossa”

Turkulaisen As Oy Linnankatu 8:n hallituksen puheenjohtaja Kai Lahtonen kertoo, miksi yhtiökokouksiin kannattaa osallistua ja mitä tilinpäätöksen tunnuslukuja on hyvä seurata säännöllisesti.

27.4.2022

Asuinrakennusten vuosittainen korjaustarve lähes 8 miljardia euroa

Rakennus- ja asuntokanta on tärkeä osa kansallisomaisuutta ja kotitalouksien varallisuutta, mutta sen korjaustarpeesta on ollut vain vähän tietoa. Nyt julkaistu raportti päivittää korjaustarpeen tilannekuvan vuoteen 2050 saakka. Vuoden 2020 lopussa Suomessa oli yli 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, joiden yhteinen arvo on noin 480 miljardia euroa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti