Suomen Kiinteistölehti pureutuu lokakuussa LVI-aiheisiin

Lokakuun Suomen Kiinteistölehti tutustuu rivitalon käyttövesiputkiston uusimiseen ja perehtyy viemärikuvauksen saloihin.

Talokeskuksen uusi toimitusjohtaja Anssi Väätäinen varoittaa taloyhtiöitä korjausvelan kasvusta, kun energian ja palveluiden hinnat nousevat ja kiinteistönpitoon jää entistä vähemmän varoja. Ylläpidon suunnitelmallisuus ja kuntoarvio tulevat avuksi.

Hämeenlinnassa As Oy Ainontie 5–9:ssa löytyi asiantunteva valvoja omasta hallituksesta, kun yhtiössä käynnistyi käyttövesiputkien uudistaminen. Rivitaloyhtiön remontin sujuminen varmistettiin hyvällä suunnittelulla, eikä asunnoista tarvinnut edes muuttaa pois työn ajaksi.

Kaukolämpöverkoissa tullaan siirtymään matalampaan kiertolämpötilaan, mihin on syytä varautua kaukolämpölaitteistoa uusiessa. Taloyhtiön harkittavaksi tulee myös, kannattaako ostaa laitteisto omaksi vai tehdä leasing-sopimus.

Mitä viemärikuvauksesta pitäisi tietää ja milloin sellaista tarvitaan? Vastaukset löydät artikkelista Viemäri on kuvaamisen väärti!

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset aiheet löydät taloyhtiöiden omasta lehdestä, Suomen Kiinteistölehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

digitilaukset

15.8.2023

Digitilaukset palvelevat Suomen Kiinteistölehden lukijoita

Suomen Kiinteistölehteä voi nyt tilata myös digitaalisena versiona. Digitilaukset tulivat myyntiin lehteä kustantavan Kiinteistömedian verkkokauppaan kesäkuun lopussa. Ne palvelevat niitä lukijoita, joilla ei ole Suomen Kiinteistöliiton jäsenyyttä.

asuntokauppa käänne parempaan

29.11.2023

Asuntokauppa käy edelleen heikosti

Asuntokaupassa ei ole tapahtunut kauan odotettua käännettä parempaan. Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin lokakuussa 10 prosenttia vähemmän vanhojen asuntojen kauppoja kuin vuotta aikaisemmin. Tampereella uudisasuntojen kauppa käy hyvin.

19.5.2023

Suomen Kiinteistölehti lajittelee ja kompostoi toukokuussa

Toukokuun Kiinteistölehdessä tutustutaan pienen pihan jätekeräykseen, kompostoivaan taloyhtiöön ja polkupyörien säilytykseen. Asiantuntija kertoo uusien hallituksen jäsenten perehdyttämisestä. Selvitämme myös, mitä vastuita vuokralaiselle kuuluu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti