Suomen Kiinteistölehti lajittelee ja kompostoi toukokuussa

Jätelain uudistus tuo yhä useammalle taloyhtiölle vaatimuksen järjestää esimerkiksi biojätteen erilliskeräys kiinteistöllään. Toukokuun Suomen Kiinteistölehdessä tutustumme pienen pihan jätekeräykseen Porvoossa sekä kuopiolaiseen yhtiöön, joka kompostoi biojätteensä. 

Moni taloyhtiön hallitus on saanut uusia jäseniä kevään yhtiökokouksessa. Kysymme asiantuntijalta, miten uudet jäsenet tulisi perehdyttää, ja kuulemme ensi kertaa hallituksen puheenjohtajaksi valitun Jussi Jurkolan kokemuksia hypystä syvään päätyyn. 

Oulu on pyöräilyn luvattu kaupunki, mutta sielläkään ei ole keksitty viisasten kiveä polkupyörien säilytykseen. Mistä rakentuvat onnistuneet säilytystilat ja mitä tehdä hylätyille polkupyörille? 

Vastuunjako taloyhtiön ja osakkaan välillä puhuttaa vuodesta toiseen. Entä mitä vastuita kuuluu vuokralaiselle? Näihin lakineuvonnassa usein toistuviin aiheisiin perehdytään kahdessa artikkelissa. 

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset aiheet löydät taloyhtiöiden omasta lehdestä, Suomen Kiinteistölehdestä. Tunnuksen luomalla ja sisään kirjautumalla pääset lukemaan monipuolisesti uusia sisältöjämme. 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

komposti

30.9.2022

Näin onnistut kompostoinnissa

Syksyllä puutarhasta syntyy monenlaista kasvijätettä. Kasvijätteet voi kompostoida taloyhtiön pihalla eikä siitä tarvitse tehdä kompostointi-ilmoitusta jätehuoltoviranomaiselle. Onnistunut kompostointi vaatii kerroksellisuutta.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

taloyhtiölaina kallistunut reippaasti

2.9.2022

Uusi taloyhtiölaina kallistunut roimasti

Uuden taloyhtiölainan hinta on noussut reippaasti, selviää Suomen Kiinteistölehden tuoreesta lainavertailusta. Korkojen nousu tuntuu myös vanhoissa taloyhtiölainoissa. Myös sijoitusasuntolainan hinta on nousussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti