Suomalainen innovaatio poistaa kännykän kuuluvuusongelmat sisätiloissa

Matkapuhelimien huono kuuluvuus sisätiloissa on merkittävä rakentamisen ongelma, erityisesti uudiskohteissa. Suomalaisten Finnfoam Oy:n ja Stealthcase Oy:n yhteistyössä kehittämä FF-SIGNAL- signaalinvahvistin tuo tähän ratkaisun vahvistamalla mobiiliverkon signaalin jopa satakertaiseksi. Helmikuussa markkinoille tuleva tuote on yhteistyössä kenttätestattu kiinteistösijoitusyritys Kojamon kanssa.

FF-SIGNAL-signaalivahvistin on mobiiliverkon signaaleja vahvistava elementti seinärakenteisiin. Ratkaisulla saavutetaan jopa 30–100 kertaa voimakkaampi matkapuhelinsignaalin läpäisy seinärakenteiden läpi.

”Matkapuhelimien ja langattomien laitteiden huono kuuluvuus sisätiloissa on asia, josta tehdään uudiskohteissa rakennusliikkeille eniten reklamaatioita”, taustoittaa kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma Finnfoam Oy:sta.

”FF-SIGNAL on täsmäratkaisu tähän ongelmaan.  Se on passiivinen signaalinvahvistin, joka sijoitetaan kylmältä ja kosteudelta eristävien homehtumattomien FF-PIR polyuretaanieristelevyjen väliin ja asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle.”

Vahvistin ylläpitää tietoliikennesignaalia molempiin suuntiin eli myös sisältä ulospäin.

FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu ja testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla: Palkittu suomalainen innovaatio on osoitettu käytännössä toimivaksi yhteistyössä kiinteistösijoitusyhtiö Kojamo Oyj:n kanssa, jonka asunnot tunnetaan markkinoilla Lumo sekä VVO-nimillä.

”Yhteydet ovat paljon muutakin kuin matkapuhelin. Langaton tiedonvälitys vaikuttaa enenevästi kaikkeen ja sen toimivuus on luonnollisesti oleellinen osa turvallista ja toimivaa asumista”, alustaa Kojamo Oyj:n kehityspäällikkö Matti-Pekka Koistinen.

FF-SIGNAL on ratkaisu, joka varmistaa myös tietoverkkojen tehon sisätiloissa operaattorien tarjoamalla voimakkuudella.

”Ratkaisu toimi uudiskohteissamme suoritetuissa kenttätesteissä erittäin hyvin ja signaalivahvistimen vahvistava vaikutus jopa ylitti odotukset”, Koistinen sanoo.

”Seuraava askel on saada FF-SIGNAL mukaan jo kohteiden suunnitteluvaiheessa sekä ratkaista rakentamiseen liittyvät kysymykset kokonaisuuden kannalta. ”

FF-SIGNAL:in toimitukset alkavat helmikuussa 2018. Tuote on kehitetty yhteistyössä Nokian spin-off-yritys Stealthcase Oy:n, kanssa, joka sai FF-SIGNALista marraskuussa 2017 Teknologiasta tuotteeksi –palkinnon.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

28.12.2022

Muistuta lämmitystolpan turvallisesta käytöstä

Autojen lämmitystolpista syntyy talviaikaan monessa taloyhtiössä kiistaa ja pahimmillaan jopa turvallisuusriskejä. Riskien välttämiseksi taloyhtiön on hyvä muistuttaa asukkaita auton lämmittämisen pelisäännöistä.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti